Marta Vilalta: ‘Esquerra Republicana de Catalunya hem estat els artífexs de les principals millores de mobilitat a la vegueria de Lleida dels darrers anys’ 

 

Esquerra Republicana ha organitzat una jornada sobre mobilitat, que ha comptat amb la participació d’usuaris, sindicats, diversos càrrecs electes a les cambres legislatives, el president de la Diputació de Lleida i el secretari de Mobilitat i Infraestructures del Govern de la Generalitat de Catalunya  

 

Esquerra Republicana de Catalunya ha organitzat aquest matí, a Bell-lloc d’Urgell, una jornada tècnica amb el nom Parlem de la de la mobilitat a la vegueria de Lleida que ha comptat amb les intervencions de representants de la Plataforma d’Usuaris de l’AVANT a Lleida, la secretària general de Comissions Obreres a Lleida, Cristina Rodríguez, la portaveu d’Esquerra Republicana al Senat, Sara Bailac, la diputada al Congrés i regidora de l’Ajuntament de Bellpuig, Inés Granollers, el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell i alcalde de Bell-lloc, Carles Palau, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, el secretari de Mobilitat i Infraestructures del Govern de la Generalitat de Catalunya, Marc Sanglas i la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta.

 

Talarn i Rodríguez han estat els primers a mantenir una conversa en la qual han analitzat l’actual situació de la mobilitat a les comarques de la plana de Lleida, tant a nivell intern com de connectivitat amb altres vegueries o ciutats com Barcelona, Saragossa o Madrid -entre moltes altres-. El president de la Diputació ha assegurat que ‘la mobilitat ha de ser sostenible i no amb un model radial sinó amb una xarxa que comuniqui els municipis de les diferents comarques, alhora que afavoreixi la implantació d’empreses i la creació de llocs de treball als seus polígons i zones industrials’.

 

Bailac i Granollers, per la seva banda, han recollit les reivindicacions de les associacions de les persones usuàries i han posat en relleu totes les nombroses iniciatives que ha defensat la formació republicana al Congrés i al Senat. Així doncs, la diputada al Congrés ha mostrat el seu desconcert pel fet que les aspiracions electorals de Sánchez ‘paralitzessin i retardessin l’aprovació de la Llei de Mobilitat Sostenible que ha de constituir el marc normatiu que permeti que les polítiques públiques de transport i mobilitat responguin millor a les necessitats reals dels ciutadans i als reptes del segle XXI i que, també en territoris com el nostre, fossin una eina real per evitar el despoblament del món rural’.

 

Quatre grans fites per les terres lleidatanes 

 

La portaveu al Senat d’Esquerra Republicana, ha denunciat els nombrosos incompliments i la manca d’inversions per part del Govern espanyol a Catalunya en temes d’infraestructures, de la mateixa manera que ha estat contundent a l’afirmar que les nombroses mocions presentades per la seva formació ‘han permès assolir quatre grans fites: l’alliberament del peatge de l’AP2 i els nous accessos de la mateixa, l’impuls al transport ferroviari i el futur acord del traspàs de rodalies que viurem en primera instància la ciutadania de la vegueria de Lleida, la millora de l’Eix Pirinenc amb una encomanda de gestió per part del Govern espanyol a la Generalitat de Catalunya i l’obertura del Coll de Lilla per al pas de mercaderies’.

 

En la seva intervenció, Sanglas també ha estat taxatiu a l’afirmar que “Volem gestionar totes les Infraestructures del país” i per això ha defensat el traspàs integral de Rodalies i la feina que se seguirà fent davant l’estat espanyol per aconseguir també gestionar i controlar també els trens AVANT, AVE, i Mercaderies.

 

És en aquest sentit, que Vilalta ha reivindicat el paper d’Esquerra Republicana de Catalunya com l’artífex de les principals millores en matèria de mobilitat que s’han aconseguit a la vegueria de Lleida i al conjunt de Catalunya. Ha posat d’exemple l’increment de freqüències a la línia Lleida-Cervera a partir del gener i el traspàs de Rodalies pactat per Esquerra en l’acord per la investidura espanyola. Per la secretària general adjunta republicana aquestes millores ‘són el reflex de model de país que volem aconseguir, un país sostenible, just i en el qual tota la ciutadania tingui igualtat d’oportunitats resideixi on resideixi’. 

 

En la jornada Parlem de mobilitat a la Vegueria de Lleida també hi ha participat, com a moderadors i presentadors de les diferents sessions, la integrant de l’Executiva de la comissió sectorial de Territori, Myriam Moysset, el professor i periodista lleidatà, Francesc Balañà, la portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a la Paeria de Lleida i diputada al Parlament de Catalunya, Jordina Freixanet i el cap de l’oposició a l’Ajuntament de Mollerussa, i també diputat al Parlament, Engelbert Montalà.
Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.