Tornarem? On? Quan? Cóm?

OPINIÓ. JOAN RAMON BUIXADERA

Era l’any 2008 quan els Lax’n’Busto va publicar la seva cançó Tornarem. En aquell moment, la cançó no va passar de ser gaire cosa més que un crit d’ànims i esperança per, quan has caigut, aixecar-te, espolsar-te i seguir avançant per “sortir de la tempesta”.

Fou la cançó estrella d’una de les maratons de tv3, quan encara era la nostra i recordo com se m’encongia el cor alhora que em sentia més fort que mai, en escoltar-la. Tots volíem “tornar” a ser grans i valents.

Al setembre del 2015, en un petit restaurant a prop d’on hi havia la sortida de la Matagalls-Montserrat d’aquell any, estàvem dinant uns quants i, a la taula del costat de la meua, hi havia tres homes de més de 80 anys que, any rere any, tornaven a fer-la amb totes les ganes i més. Només de parlar amb ells em vaig carregar d’energia per fer-la jo. La vaig fer i la vaig acabar. El cor em demana tornar-hi i sé que, si més no, ho intentaré.
A l’octubre del 2017, el 1r dia d’aquell mes, vam votar i vam guanyar. La cosa no va anar bé del tot i la cançó va tornar a ressonar amb força, tot i que amb una altra intenció, amb un altre lema: “ho tornarem a fer”. Han passat més de 6 anys i tornem a estar, a la pràctica, a la casella de sortida del que em recorda el joc de l’Oca: un recorregut ple de perills, de salts, de ponts que et fan tornar enrere … i molts, jo entre tants, estic decebut perquè la situació actual ha variat ben poc.
Ens diuen que “ho tenim a tocar” però seguim depenent de les promeses de Madrid, que són de dubtós compliment. Estic cansat de tant tornar no sé pas on i la cantarella del Sant Tornem-hi m’esgota.
Bona nit, gent bona !!
JOAN RAMON BUIXADERA

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.