PROGRAMA D’ASPID #SOMTRANSFORMACIÓ PER PROMOURE EL CONEIXEMENT I L’EDUCACIÓ EN VALORS

Canon Lleida dona 1.425 euros per contribuir a millorar la situació de les persones amb discapacitat o en situació de vulnerabilitat social

0 93

L’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) impulsa el programa social #SomTransformació per tal de promoure el coneixement i l’educació en valors, la sensibilització i la participació dels ciutadans i les ciutadanes de les comarques de Lleida, tot aprofitant les oportunitats de l’entorn i establint sinergies amb altres entitats. En aquest sentit, Canon Lleida ha fet una donació de 1.425 euros a ASPID, que es destinaran al projecte.
El programa #SomTransformació s’adreça a la base social d’ASPID, que és formada pels 688 socis actuals, els voluntaris, els treballadors i les empreses col·laboradores, i es focalitza especialment en les persones amb discapacitat i/o en situació de vulnerabilitat social.
En el marc d’aquest projecte, l’any 2017 professionals d’ASPID i col·laboradors amb discapacitat van dur a terme visites a més de 15 lleidatans i lleidatanes ingressades en centres hospitalaris catalans per fer un servei d’acollida i acompanyament a les persones amb situació de discapacitat i orientar-los sobre l’oferta de recursos al seu abast a la província de Lleida.
D’altra banda, es va celebrar la 20a edició dels Premis ASPID 2017, que es consoliden com un dels de més trajectòria de tota Catalunya, i on es fa visible la tasca d’entitats, institucions o persones físiques que s’hagin distingit per la tasca feta en favor de la normalització social de les persones amb discapacitat. Els guanyadors dels guardons a la integració social de persones amb discapacitat —l’únic guardó d’aquestes característiques convocat a l’Estat— van ser Antoni Siurana (Premi a la Solidaritat), Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (Premi a la Innovació), Josep Maria Soro (Premi a la Comunicació) i Travel Xperience (Premi a l’Empresa).
Finalment, es van portar a terme campanyes de sensibilització i d’educació en valors a la infància, en un total de 7 escoles, amb la participació de més de 200 nens i nenes.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.