La Paeria acull el pregó de les XXXVII Jornades Culturals de la Casa de Andalucía

Ha estat a càrrec de Francisca Caracuel, vicepresidenta de la Diputació de Màlaga, província a la qual està dedicada enguany el programa d’actes

0 35
 El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Lleida ha acollit aquest vespre l’acte central de les jornades culturals de la Casa d’Andalusia, amb la lectura del pregó que enguany ha anat a càrrec de la vicepresidenta de la Diputació de Màlaga i tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Marbella, Francisca Caracuel García, província a la qual s’han dedicat el programa d’actes, que van iniciar-se el 28 de febrer, dia de la comunitat andalusa, i que finalitzaran el pròxim diumenge, 18 de març.

El tinent d’alcalde Joan Gómez, que ha presidit l’acte, ha donat la benvinguda a la pregonera i alhora ha agraït a la Casa d’Andalusia la celebració de les jornades culturals i tots els actes que desenvolupen a la nostra ciutat i que agermanen les comunitats andalusa i catalana.

La vicepresidenta de la Diputació de Màlaga s’ha mostrat agraïda per ser pregonera d’unes jornades que enguany compleixen la seva 37a edició i ha expressat la seva satisfacció, perquè aquestes hagin estat dedicades a la seva província. Durant la seva al·locució, Francisca Caracuel ha presentat els principals atractius de la seva terra, que ha sabut fer del turisme cultural i de qualitat un indret de gran interès, com ho reflecteixen el fet d’haver acollit el darrer any més de 12 milions de turistes. En aquest sentit, ha esmentat com els tres museus principals: el Picasso, el Carmen Thyssen i el Centro Pompidou, han estat pilars d’aquest èxit.

La pregonera també ha tingut un recordatori pels immigrants malaguenys, que van haver de deixar la seva terra fa molts anys, per cercar altres possibilitats de vida lluny dels seus llocs d’origen.

Abans de finalitzar l’acte, al qual també han assistit els regidors Paco Cerdà, Daniel Rubio i Dolors López, s’ha aprofitat per fer un reconeixement als ciutadans nascuts a Màlaga, residents a Lleida, en especial a Antoni Toré Povea, Manuela Rodríguez España, Maria Narbona Velasco i Germán Ruiz Salazar.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.