LA MÀGIA D’ESCRIURE

OPINIÓ. PERE SERRET BESA

Què és això que anomenem escriure? Quins processos subjectius estan implicats en les activitats de l’escriptura? Jo, personalment escric perquè em gaudeix, m’apassiona, em distreu, i ho faig, normalment sempre a través de la premsa, o sigui els diaris locals, amb això ocupo part del meu temps lliure. Els meus comentaris podran agradar algunes persones, que em consta; però també en soc conscient que poden formar part d’avorriment i criticables per part d’altres. Què aconsegueixo amb això? M’ajuda a incrementar la memòria, de vegades em controla els desordres de l’humor, alleuja els símptomes de depressió, etc., etc.

Escric perquè m’omple i tal com va dir Cervantes: “La ploma és la llengua de l’ànima”, en aquest cas el teclat de l’ordinador, i en explicar acotacions, opinions, etc., etc. ens convertim, en aquest cas, em converteixo en un petit arquitecte d’emocions. Soc una persona que em considero força assidu a l’escriptura, la pràctica contínua és molt important. Només cal ocupar un cert temps, sigui més gran o més petit, però per fer-ne una rutina que ens farà perfeccionant-la. Molta gent està interessada a escriure, de fet tinc molts amics que ho fan, no sé si per ocupar el temps, com és el meu cas, o bé perquè aquesta és la seva professió, com els que escriuen novel·les, contes, poesia, obres de teatre, articles periodístics, guions o assajos.

Agafar llapis i paper, o un teclat i expressar, amb caràcter d’opinió, quan versa sobre qualsevol esdeveniment, l’escriptura, no els càpiga cap dubte, serveix en certs moments de la vida com a teràpia. Psicològicament parlant, comentar que escriure amplia l’activitat neuronal del nostre cervell i a través de l’escriptura es regulen els processos mentals a més augmenta la creativitat.

Un escriptor aficionat, com és el meu cas, escriu quan té temps, quan troba alguna cosa sobre què escriure…. La seva dedicació rutinària fa que escriure es converteixi en un hàbit, una forma de vida, i que les hores que dedica a l’escriptura siguin els mateixos dia a dia.

PERE SERRET BESA

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.