FUSIÓ DE CUINA MARINERA I JAPONESA EN EL SEGON SOPAR “A 4 MANS LLEIDA”. Jornades Gastronòmiques

Amb la participació del xef convidat Sergi Ortiz, del Restaurant Antic Forn de Cervera 

La cuina asiàtica tindrà un paper destacat en el segon sopar de les Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida”, una iniciativa culinària que es desenvolupa a Lleida del 31 de gener al 7 de març amb la participació de 6 reconeguts professionals del panorama gastronòmic català. A partir de les 20.30 h d’aquest dijous, el Caravista Restaurant de Lleida oferirà un singular menú elaborat pel xef resident Mateu Blanch i pel xef convidat Sergi Ortiz, del Restaurant Antic Forn de Cervera, especialista en cuina asiàtica, i més específicament en cuina japonesa.

El menú inclourà un còctel de benvinguda Gin Fizz “fred-calent” de kumquats i taronges (el kumquat és el cítric més petit del món, originari del sud-est asiàtic) i sis creacions que combinaran els sabors mariners de la Mediterrània i l’Atlàntic amb tocs i notes del Japó i l’Orient Llunyà: brous d’hivern i els seus vegetals, tempura d’anemona de Galícia, cloïsses al vapor de sake amb all i bitxo, dashi d’eriçó de mar, nanbanzuke de verat i ànec de Preixana amb koji i moniato, rematat tot amb unes postres a base de mató, te matxa i gelat de festuc.

Prèviament al sopar hi haurà una demostració gastronòmica al carrer en la que s’elaborarà un saam de brandada de bacallà i algues, en aquest cas servit de dues maneres: sobre una fulla d’enciam i sobre un cruixent d’arròs. El saam és una elaboració asiàtica que es menja amb la mà consistent en una fulla farcida amb arròs, carn o peix.

Amb un preu de 45 €, els sopars gastronòmics inclouen un show cooking previ que es fa al carrer, un còctel de benvinguda, el sopar amb vins escollits i un combinat d’acomiadament.

Les Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida” van començar dijous passat amb l’elaboració d’un menú 3D amb Marcio Barradas, de Moodbytes (Barcelona), com a cuiner convidat, i després del sopar d’aquest dijous continuaran amb la participació de David Molina, del Restaurant Cràpula de Lleida, amb una proposta de cuina conceptual de contrastos (dijous, 21 de febrer), i Xixo Castany, del Restaurant Malena de Gimenells, amb un menú que combina tradició i avantguarda (dijous, 28 de febrer). Tancarà el cicle Ivan Pascual, de Gumer Events d’Almenar, amb creacions inspirades en Frutòpolis, concepte innovador de cuina i pastisseria (dijous, 7 de març).

NOTÍCIES RELACIONADES

Marcio Barradas inaugurará les 1es Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida”, organitzades per Caravista Restaurant  
Elaborarà un menú 3D inspirat en motius mariners amb l’ajuda d’una impressora 3D i en col·laboració amb el cuiner amfitrió, Mateu Blanch, del Caravista Restaurant.
Sessió inaugural de les 1es Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida”.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.