CUCALÒCUM VIU LA SEVA JORNADA MÉS DOLÇA

Més de 300 nens i nenes participen en l’elaboració de m ini-tortells de nata organitzada pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida

El món de les tradicions no només és present a Cucalòcum en activitats com els castellers o els jocs populars com les bitlles, les xanques, la baldufa o la ferradura. També la gastronomia, i més concretament la rebosteria, té el seu protagonisme en el parc infantil. Més de 300 nens i nenes han participat aquesta tarda en el taller d’elaboració de tortells organitzat pel Gremi de Forners de Lleida en el marc de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida). L’activitat ha consistit en farcir de nata uns petits tortells de pasta de brioix que després els petits “pastissers” s’han emportat a casa o —en el cas dels més impacients— s’han menjat allà mateix. L’objectiu de l’activitat era desenvolupar una activitat “divertida i diferent” que dónes protagonisme als propis infants, alhora que es posava en valor els tortells artesanals fets amb productes de qualitat.

La presidenta del gremi, Pilar Marqués, ha anunciat que enguany es vendran a les comarques de Lleida aproximadament uns 215.000 o 230.000 unitats, bàsicament de nata, seguits a distància dels de crema i trufa. Marqués ha reivindicat la qualitat dels tortells artesanals davant els tortells industrials dels que es poden adquirir en supermercats. “La gran diferència és que els primers s’elaboren dos dies abans, amb nata de vaca, mentre que els segons poden estar fets fa mesos”.

Cal recordar també que —amb el lema “Aprenem a fer pa amb el Gremi de Forners de Lleida”— uns 3.000 infants, segons les previsions del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, “aprendran” a fer pa durant aquestes festes en l’espai que l’entitat disposa a Cucalòcum. Aquesta activitat proposa als nens i nenes fer ells mateixos un panet sota la supervisió d’un forner, panet que posteriorment poden endur-se a casa.

El gremi preveu la utilització durant tots els dies del parc d’uns 350 quilos de farina. Quatre o cinc forners de la ciutat i de la resta de la demarcació, i dos alumnes de l’Escolad’Hoteleria i Turisme de Lleida, atenen diàriament l’espai del l’associació.

La 29a edició de Cucalòcum (Saló de la Infància i la Joventut de Lleida) i la 14a edició de Cucaesport té lloc del 27 de desembre al 4 de gener als pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 50 propostes lúdiques i de lleure, tallers i manualitats, accions solidàries i formatives, i disciplines esportives.L’horari de Cucalòcum i Cucaesport va de les 10 a les 14 h i de les 16 a les 20 h.

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.