UNA EMPRESA TECNOLÒGICA DE PONENT CREA LA PLATAFORMA «PAGESON» O «L’AMAZON DE LA PAGESIA»

L'agència de software Slowcode, ubicada a Cervera, ha desenvolupat aquesta eina per tal de promoure l'alimentació ecològica i de proximitat

Pere Martí.- Una empresa tecnològica de Lleida ha creat una plataforma o Marketplace de venda directa per Internet de productes agroalimentaris de proximitat, artesans i ecològics, batejada amb el nom de Pageson, amb la voluntat de convertir-se en «l’Amazon dels pagesos».

Aquesta eina informàtica, desenvolupada per la firma Slowcode SL, de Cervera, dirigida pel lleidatà Joey Masip Romeu, posa a disposició dels productors, entitats i associacions del primer sector un espai lliure per crear perfil propi, exposar i categoritzar producte, definir preu, mètode de pagament, gestió de comandes i enviament.

 – L’usuari o consumidor, per la seva banda, que troba en la plataforma?

 Un espai centralitzat amb múltiples possibilitats per a obtenir allò que desitja, podrà cercar per producte i per radi de proximitat, per perfil concret del proveïdor, per preu o modalitats de pagament, per sistemes de gestió de comanda o enviament. I com a factor potser més important, pot anar creant el seu cercle de confiança amb els perfils que més l’afavoreixin segons les seves necessitats, i de mica en mica, tenir un lloc on recórrer per poder conèixer, centralitzar i abastir-se de producte alimentari de proximitat.

– A qui no coneix Pageson, ¿que diria vostè que és?.

Pageson és un connector, un espai lliure de condicions que posa a l’abast de venedors i compradors un apropament mutu amb llibertat de decisió».

I Slowcode, quin tipus d’empresa és?

Una empresa tecnològica,  amb quatre anys de rodatge i ara en fase de consolidació, és una agència de software ubicada a Cervera que ha dedicat més d’un any a desenvolupar el projecte Pageson. Dels quatre socis, dos són de Lleida, i dos d’Igualada. A més del soci fundador, Masip Romeu, arquitecte de software, està constituïda per Jordi Masferrer Moreno, enginyer de software i CTO; Pau Vila, dissenyador, i Sandra Queralt Cuberes, directora artística.

… «som néts i fills d’emprenedors que han suat a les seves terres i han lluitat per les seves empreses, i nosaltres essent part d’aquesta nova generació hem gaudit de la llibertat de formar-nos, entrant de cap en aquesta era tecnològica, sense oblidar els valors d’allà d’on venim. Tenim al nostre abast tornar allò que les nostres famílies i la nostra terra ens han donat, la tecnologia ha de sumar i no restar, tots hem d’evolucionar, acceptar canvis i unir forces perquè els models canviïn sense perjudicar, ni extingir allò que ara més que mai, hem sentit com a imprescindible».

–Com funciona el model de negoci d’aquesta plataforma Pageson?

Primer, hem volgut crear un espai on tothom hi pugui estar o buscar. L’usuari no ha de pagar mai per l’ús de la plataforma, només pagarà pels productes que compri al venedor directament, 100% transparent. Segon, tot venedor que ho desitgi hi ha de poder ser-hi, disposant de creació de perfil, contingut i gestió de comandes, lliure de tot cost. El venedor ha de poder ser lliure de definir preus i no paga cap comissió per cap venda realitzada.

— Però aleshores, d’on bé el retorn de Pageson?

Molt senzill, el 90% del software principal és ‘freemium’, és a dir, gratis, però també té la seva part ‘premium’. Aquesta part està composta per «paquets» on el venedor que vulgui pot escollir quin paquet premium s’adapta millor a les seves necessitats. Aquests paquets principalment ofereixen l’avantatge que pagant una quota es pot ampliar la quantitat de productes que poden mostrar. Per exemple, la part ‘freemium’ te’n deixa crear tants com vulguis però només en pots tenir actius tres a la vegada, el paquet Bàsic te’n deixa activar 10 a la vegada amb una quota mensual de 9,90 euros, i per 29,90 euros mensuals pots tenir activats fins a 30 productes a la vegada.

– A part, ser ‘premium’, ofereix altres avantatges?.

 Poder sol·licitar una integració directa d’enllaç del teu perfil i venda dels teus productes a la teva web existent. Des de Slowcode i com a agència tecnològica, volem afavorir la creació d’aquests connectors i a part, dins la mateixa plataforma de Pageson disposaran d’un apartat permanent de destacats. Hem volgut posar a l’abast de tothom productes que apropin, com Pageson, i perquè les persones puguin trobar en Slowcode un partner tecnològic, que els escolti i els hi pugui oferir solucions que resolguin necessitats d’una forma menys estandarditzada, poder personalitzar, perque cadascú necessitem poder ser lliures, globals però únics i especials.

Des de Slowcode o Pageson també tindreu cura dels que no paguin (‘freemium’)?

Clar que sí, per nosaltres són igual d’importants i per això també en tindrem la mateixa cura, tant des de la plataforma, com des de les nostres xarxes pel que fa a promoció. Què vull dir amb això? Per exemple, des de dins la plataforma també s’hi trobarà un apartat exclusiu per promocionar els últims perfils creats, donant impuls al nou usuari, a la vegada que també hi ha un espai molt visible per als perfils de més radi de proximitat. L’usuari que consulti a través del seu codi postal, el sistema els mostrarà els perfils dins el radi, compartint espai tant ‘premiums’ com ‘freemiums’.

El nom de Pageson vol dir que només accepteu productors del món agrari?

L’estructura és prou sòlida per anar creixent i abraçant mercat de múltiples sectors, però tot i això hem volgut potenciar i abraçar el sector que el mateix nom indica, els Pagesos. Aquest n’és l’inici i la inspiració. Igualment, però, la plataforma dóna suport i cabuda a un ventall molt complet, no es limita només al producte que neix a la terra, sinó també gran part dels seus derivats. Hem focalitzat la nostra mirada en fruita, verdura i cereals i, en conseqüència i amb efecte bola de neu hem anat creant un ventall més ampli, com poden ser llegums, fruits secs o deshidratats, olis, mel, melmelades, confitures, cafè, te o infusions, begudes com vi, cervesa, licors, caves, pasta, farines, formatges, pa, etc., intentant afavorir al màxim el producte artesà i de proximitat.

I no hi tenen cabuda els productes d’origen animal?

Sí, de mica en mica, aquesta «bola de neu» va creixent, i ja tenim en compte productes com ous, formatges, iogurts, etc., tot i que volem també veure què es necessita més des de fora. Si des d’altres sectors alimentaris veuen útil la plataforma, les portes les tindran obertes, i productes com carn, peix o inclús alimentació animal hi podrien tenir cabuda perfectament. El més important, no és tant quants sectors hi participin, sinó anar fent comunitat i col·lectiu, ser-hi present, perquè qualsevol consumidor des de casa pugui saber que existies com a productor al seu costat. I per aquest motiu ens hem marcat fites quant a perfils, per poder anar creant i consolidant comunitat.

I quan teniu previst el llançament?

El producte tecnològicament parlant ja està desenvolupat, diguem-ne que som a la fase final, que per nosaltres vol dir polir detalls, acabant de millorar alguna funcionalitat, simplificar alguns passos, etc. Si els càlculs no ens fallen, la setmana vinent pageson.net estarà ON! Igualment, animem a tothom que pugui estar interessat a seguir-nos a través de les nostres xarxes socials, sigui a través de PAGESON o SLOWCODE, ja que des d’allà anirem informant de tot. Per ambdues bandes som presents a Facebook, Instagram, Twiteer o Linkedin. i sempre se’ns pot contactar a través de info@slowcode.io o info@pageson.net

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.