TORRES DE SEGRE. L’obra de l’antiga escola  es reprèn per acollir el nou Centre Cívic

El Centre Cívic acollirà quatre espais diferenciats al seu interior. A la planta baixa, la nova biblioteca (carrer Vall) i la nova sala d'actes (carrer Sinogues); i a la primera planta, sales de trobada per entitats i associacions (carrer Vall) i un gimnàs (carrer Sinogues). En total, les dues plantes oferiran uns 930 m² de superfície útil.

Centre Cívic Torres de Segre 1 accés principal.jpeg

A partir d’ara els veïns i les veïnes de Torres de Segre tornaran a veure activitat a l’antiga Escola Carrassumada, l’espai que ha d’acollir el nou Centre Cívic. L’Ajuntament de Torres de Segre ha reprès les obres de l’emblemàtic edifici de l’entrada de la vila, que s’adaptarà completament per deixar pas a un complet equipament municipal que en uns mesos serà una realitat i es convertirà en un dels punts més simbòlics de Torres de Segre. El pressupost total és de 879.000€ i la previsió és que les obres tinguin una durada d’uns 8 mesos.

El Centre Cívic acollirà quatre espais diferenciats al seu interior. A la planta baixa, la nova biblioteca (carrer Vall) i la nova sala d’actes (carrer Sinogues); i a la primera planta, sales de trobada per entitats i associacions (carrer Vall) i un gimnàs (carrer Sinogues). En total, les dues plantes oferiran uns 930 m² de superfície útil. A més, l’antic pati on els nens i les nenes hi van jugar durant gairebé 50 anys, passarà a ser una plaça que s’integrarà amb la plaça Lluís Pelegrí, la de davant del Consultori Mèdic.

Les obres de rehabilitació de l’edifici de l’antiga Escola Carrassumada van iniciar-se el novembre del 2017, però van haver d’aturar-se gairebé un any després, l’octubre del 2018. En aquell moment l’obra licitada es trobava executada al 16%. L’empresa adjudicatària va fer fallida i l’obra ha estat paralitzada durant tres anys. Aquest 2021 però, és l’any en què s’ha pogut reprendre el projecte.

Prèviament, ha sigut necessari resoldre el contracte amb l’anterior empresa i completar l’auditoria del projecte inicial, ja que la seva aprovació datava del 2011 i van detectar-se una sèrie de mancances. El següent pas ha estat la redacció del nou projecte, que ha contemplat un replantejament total de l’edifici. Finalment, aquest agost va licitar-se l’obra i va adjudicar-se al setembre. Ara sí, l’obra continua.

Anàlisi del projecte inicial

En el projecte inicial, amb pressupost de pressupost: 598.895€, va licitar-se tota l’obra de manera conjunta. Per guanyar punts, hi havia una llista de millores que l’empresa adjudicatària podia executar opcionalment a cost zero per l’Ajuntament, dins del preu total ofert.

Les millores eren opcionals i podien completar-se totes, parcialment o cap, fet que podia provocar que les millores necessàries no realitzades s’haguessin d’executar fora de la licitació i a posteriori, després de completar tota l’obra, cosa que podia provocar haver de modificar o reformar espais o elements que just eren nous. En el nou projecte el concepte de millora s’entén com un complement de l’obra, que no afecti el funcionament global de l’edifici.

A més, en l’anàlisi del projecte anterior fet per l’Àrea d’Arquitectura de l’Ajuntament, junt amb la col·laboració dels Serveis Tècnics del Consell Comarcal del Segrià, van detectar-se diferents deficiències com instal·lacions obsoletes (sense ús energia renovable i no sectorització de la climatització), mancances en mesures de seguretat o configuració de la planta baixa amb errors de plantejament, com per exemple, els banys.

Un cop completada l’anàlisi, l’arquitecta municipal va proposar un nou concepte d’edifici, afegint-hi millores tant estètiques com funcionals, replantejant les instal·lacions de tot l’edifici per donar compliment a l’actual normativa i fer del nou Centre Cívic un edifici sostenible i adaptat als nostres temps a la vegada que respecta els elements característics de l’antiga escola.

Creació del nou projecte

El nou projecte, amb pressupost de 879.393€, incorpora diferents millores que faran de l’edifici del Centre Cívic un espai més modern, funcional i sostenible. Les principals modificacions són en la distribució d’espais, en materials i acabats, i en les instal·lacions tècniques.

  • Accés per la façana principal del carrer Vall (com antigament)

  • Modificació dels banys de la planta baixa per optimitzar l’espai

  • Integració de la sala d’actes amb el vestíbul amb un accés directe

  • Distribució de la biblioteca

  • Modificació de totes les instal·lacions, destacant la climatització amb aerotèrmia, la xarxa elèctrica i la il·luminació amb tecnologia LED

  • Supressió de l’escala d’accés al terrat per una escala practicable de manteniment

  • Urbanització de la plaça amb subvenció de la Diputació de Lleida ja atorgada

  • Millora en totes les finestres de l’edifici, per tal d’optimitzar la climatització

  • Millora en tots els acabats interiors, destacant el revestiment de fusta en espais de circulació i la millora de l’acústica a la sala d’actes i la biblioteca

  • Obertura de les finestres tapiades a la sala d’actes

Licitació de les obres

La licitació de l’obra del Centre Cívic s’ha dividit en quatre lots:

LOT 1: Treballs de construcció diversos
Pressupost: 200.039€ IVA exclòs
Adjudicació: 176.034€ IVA exclòs
Empresa: ARTEA MEDIAMBIENT S.L.

 

LOT 2: Treballs d’instal·lació de portes, finestres i elements connexos
Pressupost: 82.879€ IVA exclòs
Adjudicació: 79.563€ IVA exclòs
Empresa: ARTEA MEDIAMBIENT S.L.

 

LOT 3: Treballs de revestiments
Pressupost: 116.213€ IVA exclòs
Lot desert, a l’espera de nova licitació. No s’han rebut ofertes a causa de l’increment del preu de la fusta en els últims mesos.

 

LOT 4: Instal·lacions tècniques edificis
Pressupost: 327.639€ IVA exclòs
Adjudicació: 286.256€ IVA exclòs
Empresa: ILERFRED S.L.

 

Inici de les obres

Actualment s’han executat les tasques de neteja de l’edifici i ja s’ha reiniciat l’obra. Les feines que s’estan duent a terme aquestes primeres setmanes són:

  • Retirada d’estructures divisòries no contemplades al nou projecte o en mal estat.

  • Col·locació de tubs d’instal·lació per les parets de façana

  • Col·locació de les parets de cartró guix (pladur)

  • Enrajolat de paviments.

  • Col·locació de tancaments d’aluminis

La previsió és que les obres tinguin una durada d’uns 8 mesos, per tant, podrien estar finalitzades a finals d’estiu o principis de tardor de l’any que ve.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.