Tàrrega celebra una conferència que reivindica el paper de les dones en el món de la filosofia

Acte que s’emmarca dins el cicle d’activitats en commemoració del Dia Internacional de les Dones

0 30

 La Biblioteca Comarcal de Tàrrega ha acollit aquesta tarda una conferència per a rescatar de l’oblit l’aportació de les dones en els camps de la filosofia i el pensament. La xerrada ha anat a càrrec de la filòsofa i catedràtica Conxa Llinàs dins el cicle d’activitats que la capital de l’Urgell dedica al Dia Internacional de les Dones. Durant l’acte s’ha fet un recorregut històric reivindicant la figura de diverses pensadores des de Teano (pitagòrica del s.VI aC) fins a Simone de Beauvoir (s.XX). La ponent també ha revelat les prohibicions a les quals s’han vist exposades les dones interessades pel món de la teoria i la pràctica filosòfica al llarg dels segles. L’activitat ha estat organitzada per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat i la Biblioteca Comarcal de Tàrrega.

Fotografia: La conferenciant Conxa Llinàs amb l’alcaldessa Rosa Maria Perelló; el regidor de Cultura, Raül Palacios; la directora de la Biblioteca Comarcal, Clara Gilart; i la coordinadora d’Igualtat, Mireia Fontanet

D’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega s’ha adherit a la convocatòria de la Vaga Feminista del proper dijous 8 de març. Per aquest motiu, Tàrrega avançarà la lectura institucional del Manifest del Dia Internacional de les Dones al dimecres 7 de març, a 2/4 de 8 del vespre, a la Casa Consistorial. A l’acte participaran associacions femenines del municipi. Val a dir que aquest passat cap de setmana l’Ajuntament de Tàrrega també organitzà un acte lúdic i cultural per a divulgar la tasca de les dones en els àmbits de la música i l’enologia.

Consulteu aquí el fulletó editat amb les activitats organitzades per l’Ajuntament de Tàrrega

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.