TÀRREGA. AGENDA CULTURAL. FEBRER 2021

Exposicions. LA MUDA: Exposició fotogràfica d’ESTER GASOL. Del 5 al 28 de febrer, al Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Divendres 5

Obertura de l’exposició fotogràfica LA MUDA d’ESTER GASOL

A les 12 del migdia, al Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Museu Tàrrega Urgell

Recull de 9 peces que cal llegir com una seqüència narrativa: imatge en imatge es produeix un procés de metamorfosi en què l’entorn destrueix lentament la identitat de l’individu fins a assimilar-lo en la massa. Les fotografies són engolides literalment pel marc, una presó metàl·lica que les envolta i que es va superposant prenent cada cop més presència. Oberta fins al 28 de febrer.

 

Divendres 5

26a TEMPORADA DE TEATRE · CIRCUIT NÒMADA de FIRATÀRREGA:

Obra escènica 360 GRAMS a càrrec d’ADA VILARÓ

A les 8 del vespre, al Teatre Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Regidoria de Cultura i FiraTàrrega

Per acomiadar la 26a Temporada de Teatre, Tàrrega afegeix a la programació un espectacle extraordinari: 360 grams d’Ada Vilaró. Amb només un pit, el cos no deixa de ser bell. Quan la vida et parteix en dos es desplega davant teu l’oportunitat de travessar el dolor i redescobrir el misteri de la bellesa. Una bellesa política que combat la superficialitat i desafia els estereotips. Una bellesa que és el que és, amb la seva diferència. Una veritat que abraça i estima la vida. 360 grams és un projecte que neix d’una experiència personal d’Ada Vilaró, molt íntima i fràgil i que, per primera vegada, s’atreveix a compartir. Un espectacle poètic, que fusiona paraula, cos i dansa. Una sola intèrpret que comparteix una vivència íntima que evoca una experiència amb el públic i el sacseja. La representació també s’emmarca dins el Circuit Nòmada amb què FiraTàrrega dinamitza el mercat de les arts escèniques. Preu: 10 euros · Descomptes del 15% amb el carnet de la Biblioteca Germanes Güell i del 20% per a Carnet Jove i TRESC així com per a persones aturades i amb discapacitat · Menors de 18 anys: 5 euros · Entrades anticipades al web www.culturatarrega.cat i La Botiga del Museu (carrer Major, 11)

 

Divendres 5

Cine Club La Lloca: EL CHICO (THE KID) de Charles Chaplin (comèdia dramàtica · EUA · 1921) · Projecció de la versió restaurada commemorant el centenari de l’estrena del film

A les 8 del vespre, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)

Organitza: Cine Club La Lloca

Amb Charles Chaplin i Jackie Coogan. El mon del cinema commemora el centenari de l’estrena d’un dels films més emblemàtics del genial còmic Charles Chaplin, «The kid». L’any 1921, el personatge de Charlot va enlluernar una generació amb la barreja única de comèdia i drama plasmada al film. Un segle després, Cinemes Majèstic proposa reviure la màgia d’una fita de l’època muda. Un petit orfe acaba a les mans d’un rodamón, que decideix adoptar-lo. Quan el noi arriba als cinc anys d’edat, la lluita per la supervivència esdevé tota una aventura.

 

Dissabte 6

TÀRREGA SONA 2021: Doble concert amb KOKO-JEAN & THE TONICS feat. DANI NEL·LO (soul i R&B) + A-RÍTMIKS (claqué i percussió)

A les 8 del vespre, al Teatre Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Regidoria de Cultura

El cicle de concerts Tàrrega Sona 2021 porta fins a l’abril una programació d’espectacles musicals on conflueixen cançó d’autor, pop-rock, soul, jazz, fado, clàssica,… El Teatre Ateneu és l’escenari dels concerts, sala que s’ajusta als protocols de seguretat sanitària. La proposta du, a més, el segell ‘KM 0 Cultural’ mitjançant el qual la capital de l’Urgell dona suport i visibilitat als artistes del territori en aquests moments tan difícils a causa de la pandèmia.

Koko-Jean & The Tonics és una vitaminada formació de soul i R&B que durà sota el braç el seu darrer treball, “Please Mr. Milton”, un homenatge explícit al músic Little Milton, icona del gènere. La vocalista Koko-Jean Davis capitanejarà un so fresc i excitant oferint versions de clàssics de la música negra. El veterà saxofonista Dani Nel·lo, productor del disc, també compareixerà a l’escenari per reforçar una proposta elegant i alhora salvatge. El cartell es completarà amb l’actuació del duo A-Rítmiks, integrat pel ballarí de claqué Jofre Costa i el percussionista Gerard Muntané. Són dos joves targarins que han sorprès arreu de Catalunya i part d’Europa fent valer el seu talent a l’hora d’improvisar base rítmica i plasticitat dalt l’escenari.

 

Preu: 10 euros · Descomptes del 15% amb el carnet de la Biblioteca Germanes Güell i del 20% per a Carnet Jove i TRESC així com per a persones aturades i amb discapacitat · Menors de 18 anys: 5 euros · Entrades anticipades al web www.culturatarrega.cat i La Botiga del Museu (carrer Major, 11) · També al Teatre Ateneu des d’una hora abans del concert

 

Del dijous 11 al diumenge 14

CARNESTOLTES 2021

Activitats en format virtual (i algunes de presencials)

Organitza: Comissió Carnestoltes – Agrat

L’Associació Agrat i la Regidoria de Cultura han reformulat la festa del Carnaval 2021 per adaptar-la a la situació de pandèmia, La comissió està treballant en diferents activitats per mantenir viu l’esperit de la tradició de l’11 al 14 de febrer. Es basarà en un format virtual però intentant, en la mesura del possible, oferir algunes activitats presencials. El programa es desvelarà el 4 de febrer. Per a estar al dia, seguiu les xarxes socials @carnavaltarrega a Facebook, Twitter i Instagram. Enguany la quitxalla gaudirà d’un Carnestoltes Infantil inèdit, reconvertit i adaptat als temps que corren de la mà del taller d’arts escèniques de Tàrrega – CRUMA. Com a novetat important, cal destacar la creació de La Toltes, que vol esdevenir la figura protagonista del carnaval infantil d’ara endavant. Comptarà amb la seva pròpia cançó, videoclip i coreografia oficial. Per fer el videoclip i despertar la Toltes, és necessària una gran implicació dels nens i nenes de la ciutat, que hauran de gravar-se i enviar vídeos fent ganyotes. El contingut es recopilarà en un muntatge audiovisual. Durant la setmana es dinamitzarà les escoles amb les tradicionals consignes a través de divertits vídeos explicatius. L’últim dia lectiu de la setmana, la Toltes i els seus acompanyants faran una ruta pels patis de les escoles. A més, també es convocaran concursos per fomentar que la gent surti al carrer disfressada el dissabte 13 i ho comparteixi a les xarxes socials.

 

Divendres 12

CARNESTOLTES 2021: Comerç-Toltes – Concurs de disfresses als comerços + Concurs de decoració de balcons en col·laboració amb Foment Tàrrega

Durant tota la tarda, als establiments comercials

Organitza: Comissió Carnestoltes – Agrat i Foment Tàrrega

Amb premis de xecs regal per gastar en botigues de Foment Tàrrega

 

Divendres 12

5a edició dels PREMIS i MOSTRA VOC (VERSIÓ ORIGINAL EN CATALÀ): Projecció de curtmetratges finalistes en les categories de documental i ficció

A les 8 del vespre, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)

Organitza: Òmnium Cultural

La 5a edició dels Premis i Mostra VOC –Versió Original en Català-, que organitza Òmnium Cultural, arriba a l’Urgell. Les projeccions dels curtmetratges finalistes, en les categories de documental i ficció, es faran a Cinemes Majèstic de Tàrrega en dues sessions els divendres 12 i 26 de febrer. El divendres 12 es podran veure els documentals “París, la meca del Parkour” de Biel Macià i “Tristos tòpics” de Joanic Geniüt junt amb els treballs de ficció “Panteres” d’Erika Sánchez, “Emilia” de Cristina Guillen i “Els que callen” d’Albert Folk.

 

Dijous 18

Obertura de l’exposició de cultura popular:

LA VELLA QUARESMA: EL CALENDARI DE LES 7 CAMES

A les 10 del matí, a la Biblioteca Pública Germanes Güell

Organitza: Biblioteca Pública de Tàrrega Germanes Güell

Exposició que divulga la col·lecció de figures en suport de paper del segle XX que hi ha conservats en el fons d’imatgeria popular del folklorista Joan Amades (Barcelona, 1890 – 1959), dipositats al Centre de Documentació de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya. Les Velles Quaresmes son calendaris de tradició popular. Oberta fins al 7 d’abril.

 

Divendres 19

Cine Club La Lloca: HOPE de Maria Sodahl (drama) · Noruega · 2019

A les 8 del vespre, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)

Organitza: Cine Club La Lloca

Amb Stellan Skarsgard i Andrea Bræin Hovig. Un dels films noruecs més destacats de la temporada. ‘Hope’ és un drama sensible sobre la relació entre una parella d’artistes, la qual es posa a prova quan a ella li diagnostiquen una malaltia terminal.

 

Dissabte 20

XXXII CONCURS DE GRUPS DE TEATRE “CIUTAT DE TÀRREGA”:

CASATS PER AMOR A LA PASTA (comèdia) amb GRUP DE TEATRE BAT

Text de Lluís Coquard · Direcció de Joan Ribó

A les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Grup de Teatre BAT

Nova data per a la funció ajornada el passat 27 de desembre. La representació s’inclou, fora de competició, dins la 32a edició del Concurs de Grups de Teatre “Ciutat de Tàrrega”. Una mare vídua i tres filles, arruïnades pel seu ritme de vida, es llancen a la cacera d’un marit milionari. Tan és qui sigui el senyor. L’únic que compta és que tingui un bon compte corrent per sostenir el luxe que aparenten. A tot això, hi posaran cullerada la Justa, una minyona molt especial, i l’administrador de les finances, enamorat d’una de les filles. Una comèdia d’amor, d’amor a la pasta on tot s’hi val, però on Cupido tindrà l’última paraula. Aportació: 10 euros · Venda anticipada a La Botiga del Museu (carrer Major, 11)

 

Diumenge 21

Concert / Audició (nou format dels “Balls de Diumenge”)

Actuació de l’ORQUESTRA PREMIUM

A les 7 de la tarda, a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat)

Organitza: Regidoria de Cultura i 3 de Tres

Tàrrega ha reprès el cicle de sessions de ball de saló sota un nou format a causa de la pandèmia. L’activitat s’adapta a les mesures de seguretat sanitària i els balls esdevenen audicions amb el públic assegut i mantenint la distància física. La programació també forma part de la campanya ‘KM Cultural’ amb què la capital de l’Urgell dona suport al sector cultural del territori. Preu: 5 euros · Aforament limitat a 80 persones, no es pot ballar, no hi ha servei de barra i cal rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic i usar mascareta. Es prega de fer reserva prèvia al 639 388 211 (Orquestra Mediterránea) o a La Cuina d’en Pau (Carrer de Sant Pelegrí, 17 · Tàrrega)

 

Divendres 26

5a edició dels PREMIS i MOSTRA VOC (VERSIÓ ORIGINAL EN CATALÀ): Projecció de curtmetratges finalistes en les categories de documental i ficció

A les 8 del vespre, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)

Organitza: Òmnium Cultural

La 5a edició dels Premis i Mostra VOC –Versió Original en Català-, que organitza Òmnium Cultural, arriba a l’Urgell. Les projeccions dels curtmetratges finalistes, en les categories de documental i ficció, es faran a Cinemes Majèstic de Tàrrega en dues sessions els divendres 12 i 26 de febrer. El divendres 26 es podran veure els documentals “Camí d’arreu” d’Aleix Gallardet i “Renaixem” de David Segarra junt amb els treballs de ficció “L’estrany” d’Oriol Guanyabens, “Redempció” de Miguel Llorens i “Preludi” d’Adrià Guxens.

 

Dissabte 27

XXXII CONCURS DE GRUPS DE TEATRE “CIUTAT DE TÀRREGA”:

QUI TÉ POR DE VIRGINIA WOOLF? (drama) d’Edward Albee

A les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Grup de Teatre BAT

Estrena ajornada del Grup de Teatre BAT que s’inclou, fora de competició, dins la 32a edició del Concurs de Grups de Teatre “Ciutat de Tàrrega”. La Martha i el Ramon s’estimen, s’odien i es necessiten. S’aboquen a aquest precipici amb un arsenal d’alcohol i la pràctica d’un pervers joc de sadomasoquisme emocional. Un joc de rols obert a altres parelles-víctima per afegir nous al·licients a una relació que funciona com una toxicomania. Un dels cims del teatre contemporani, obra del dramaturg Edward Albee, guanyador de tres premis Pulitzer. Aportació: 7 euros · Venda a les taquilles del Teatre Ateneu una hora abans de la representació

 

Diumenge 28

TÀRREGA SONA 2021: Concert de PAU RIBA & DE MORTIMERS celebrant els 50 anys del disc DIOPTRIA (rock i cançó d’autor)

A les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Regidoria de Cultura

El cicle de concerts Tàrrega Sona 2021 porta fins a l’abril una programació d’espectacles musicals on conflueixen cançó d’autor, pop-rock, soul, jazz, fado, clàssica,… El Teatre Ateneu és l’escenari dels concerts, sala que s’ajusta als protocols de seguretat sanitària. Un altre dels protagonistes de la programació serà Pau Riba, gegant de la música en català que commemora els 50 anys de la publicació del seu mític àlbum “Dioptria”. Fou un treball avançat al seu temps, considerat com el millor disc de la història del rock català. L’incombustible Pau Riba recuperarà aquesta vegada el repertori acompanyat de la formació De Mortimers. 

 

Sobre el concert, Pau Riba relata: “Tot i que en algun moment de la meva carrera he estat més aviat contrari a les celebracions, aquesta vegada em sembla que cal i que toca: en superar jo els 70 i ser absorbit per l’espiral inexorable del maalstrom de l’existència, que a cada volta i com més va més ràpid et va xuclant cap a l’àvid i poderós forat negre de l’aigüera còsmica, les perspectives cobren un altre valor. Som-hi, doncs!”. Preu: 10 euros · Descomptes del 15% amb el carnet de la Biblioteca Germanes Güell i del 20% per a Carnet Jove i TRESC així com per a persones aturades i amb discapacitat · Menors de 18 anys: 5 euros · Entrades anticipades al web www.culturatarrega.cat i La Botiga del Museu (carrer Major, 11) · També al Teatre Ateneu des d’una hora abans del concert.

Exposicions. LA MUDA: Exposició fotogràfica d’ESTER GASOL. Del 5 al 28 de febrer, al Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Museu Tàrrega Urgell

Recull de 9 peces que cal llegir com una seqüència narrativa: imatge en imatge es produeix un procés de metamorfosi en què l’entorn destrueix lentament la identitat de l’individu fins a assimilar-lo en la massa. Les fotografies són engolides literalment pel marc, una presó metàl·lica que les envolta i que es va superposant prenent cada cop més presència.

  • De dilluns a dimecres, de 12 a 14 h.
  • Dijous i divendres, de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.
  • Dissabtes, d’11 a 14 h i de 19 a 21 h.
  • Diumenges i altres festius, d’11 a 14 h.

 

LA VELLA QUARESMA: EL CALENDARI DE LES 7 CAMES

Exposició de cultura tradicional

Del 18 de febrer al 7 d’abril, a la Biblioteca Pública Germanes Güell

Organitza: Biblioteca Pública de Tàrrega Germanes Güell

Exposició que divulga la col·lecció de figures en suport de paper del segle XX que hi ha conservats en el fons d’imatgeria popular del folklorista Joan Amades (Barcelona, 1890 – 1959), dipositats al Centre de Documentació de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya. Les Velles Quaresmes son calendaris de tradició popular.

  • Dilluns, de 10 a 14 h. i de 15:30 a 20 h.
  • Dimarts, de 15:30 a 20 h.
  • Dimecres, de 10 a 14 h. i de 15:30 a 20 h.
  • Dijous, de 10 a 14 h. i de 15:30 a 20 h.
  • Divendres, de 10 a 14 h. i de 15:30 a 20 h.
  • Dissabte, de 10 a 13 h.
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.