Sopar temàtic d’immersió al francès amb una trentena d’alumnes i professors a La Fusta 

Una trentena d’alumnes i professors de l’Escola Oficial d’Idiomes, el Centre de Formació d’Adults Joan Carles i l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida s’apleguen al voltant del Beaujolais nouveau

El restaurant La Fusta de Lleida ha acollit un sopar d’immersió en la llengua francesa amb diferents plats de cuina gal·la maridats amb Beaujolais nouveau, el vi de primícia francès més popular que es fermenta només unes poques setmanes i que es llança oficialment al mercat el tercer dijous de novembre, de manera simultània, en més de cent països. Per aquesta ocasió, s’ha triat el del celler Christophe Pacalet.

Al sopar, al qual van assistir una trentena d’alumnes i professors de l’Escola Oficial d’Idiomes, el Centre de Formació d’Adults Joan Carles, i l’Institut de Llengües de la Universitat de Lleida; s’emmarca dins la celebració de les jornades de cuina francesa que acull aquest restaurant del barri de Pardinyes del 16 de novembre al 3 de desembre.

L’àpat creat pel xef de La Fusta, Jaume Lahuerta, va començar amb uns entrants de Paté de bosc amb bolets porcini (Pâté forestier aux cèpes) i Quiche lorrain amb cansalada fumada (Quiche lorraine aux lardons fumés). Com a plat principal, Lahuerta va elaborar Carn de vedella bourguignon amb verdures de tardor (Boeuf bourguignon aux légumes d’automne).  Es van oferir’ unes postres de Crêpe gurmet de poma i xocolata (Crêpe gourmande pommes chocolat).

Jornades de cuina francesa

Durant tota la setmana, els alumnes de francès de Lleida podran descobrir la història d’aquest vi jove i la regió del Beaujolais a través d’una plataforma dinàmica online creada per a l’ocasió. Es tracta d’una eina pedagògica amb molta interacció que els portarà a recórrer paisatges i experiències immersives amb la finalitat d’aprendre la llengua i la cultura franceses d’una forma molt motivadora.

A més, el restaurant La Fusta col·labora en aquest esdeveniment oferint una oferta gastronòmica centrada en una carta d’especialitats franceses que es podran degustar durant tota la segona quinzena d’aquest novembre. Unes propostes del xef Jaume Lahuerta entre les quals hi ha plats com pâté de campagne i ceps; sopa de ceba; quiche Lorraine; ‘mi cuit de foie’; musclos del Bouchot al Calvados; ‘boeuf bourguignon’; o escalopa de foie Rouigé amb Porto; entre altres. Entre les postres que es podran assaborir hi ha la tarta Tatin de poma; crep de figues i xocolata; gelat de ‘biscuit glacé’; i també hi ha una degustació de formatges.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.