Santuari del Miracle de Riner. JORNADA TÈCNICA I EXPERIÈNCIA GASTRONÒMICA PRÈVIES A LA FIRA DE LA MEL 

Tindran lloc el dissabte, dia 6, mentre que la fira pròpiament dita es farà el diumenge, dia 7 d’abril al Santuari del Miracle de Riner 

La VI Jornada de la Mel i l’experiència gastronòmica “La cuina i la mel” centrat també en aquest producte donaran el tret de sortida, aquest dissabte, a la Fira de la Mel de Riner, que tindrà lloc diumenge al pati del Santuari del Miracle (el Solsonès). L’experiència gastronòmica tindrà lloc a l’Hotel Villaró del bosc a partir de les 20.30 h en forma de sopar de maridatge amb una desena d’elaboracions on la mel i els productes de proximitat com els trumfos, el formatge d’ovella, la coca de recapte, els bolets, la truita de riu, les verdures, el xai o la melmelada seran els protagonistes. La jornada tècnica, de la seva banda, es farà a la Casa Gran del Miracle a partir de les 16 h i aplegarà diversos experts en temes apícoles. 

A l’experiència gastronòmica, una de les principals activitats paral·leles a la fira, els participants podran degustar un snack de pa de trumfos de la vila d’Odèn amb mantega d’herbes de Solsonès; entrants com coca de duo de bulls, cansalada amb ceba i farigola, seguit de fulles verds de l’hort amb maduixes, vinagreta de pol·len i formatge de ovella El Claustre, i de bolets de temporada a la brasa amb la seva picada de botifarra, julivert i pinyons, així com musclos al vermut de muntanya, espinaler i vinagre de mel de romaní.

Els plats principals seran truita de riu Solsonès, coliflor, bolets amb salsa de cava, mel de flors i saüc, d’una banda, i xai rostit i desossat lacat en mel d’alzina amb patates, nap negre i bledes, de l’altra; i postres com coca de formatge La Gárgola i melmelada de la cooperativa Riuverd, maduixes amb vinagre de poma de Solsona, mel de lavanda i gelat de torró i pa de pessic de mel de mil flors amb cremós de llorer fresc i farigola llimonera. L’experiència gastronòmica anirà a càrrec del reputat xef Marc Grivé de Gastroshows, qui farà les explicacions de cada plat i de cada vi o cava.

La VI Jornada de la Mel se centrarà en temes com la “Pol·linització: amenaces i oportunitat de l’abella de la mel i l’apicultura”, el projecte de Viladecans “Bee Happy: experiència amb abella en un entorn urbà” i “Redicat, un projecte mediambiental entre el món urbà i el món rural”. La jornada clourà amb un maridatge de música i mel conduït per Joan M. Llorens, president de l’Associació Amics de les Abelles, que inclourà sengles tasts de mel de romaní, de lavanda, de mil flors i de bosc d’alzina, acompanyats de les cançons del duet Sal & Pebre. 

Després d’aquestes activitats prèvies, la Fira de la Mel de Riner pròpiament dita tindrà lloc diumenge amb 35 parades de productes artesanals i de proximitat i diverses d’activitats paral·leles com un esmorzar popular i la degustació de tapes elaborades amb mel, jocs infantils al voltant de l’apicultura i un taller de maquillatge infantil, el lliurament del guardó L’Abella Rinerenca a un personatge que hagi destacat per treballar en pro del municipi, les exposicions “El fascinant i curiós món de les abelles”, “Musicadures de pastor”, “Origami, plecs senzills per fer figures complexes” i “Taules amb cor de roure”, i el sorteig d’una panera amb productes de la mel. També serà un cap de setmana de portes obertes a la Casa Gran del Miracle.

Els paradistes de la Fira de la Mel oferiran productes artesanals i de proximitat, incloses diverses varietats de mel i productes relacionat amb les abelles (vinagre de mel, vi de mel, licor de mel, codonyat de mel, crema de mel, sabó de mel, hidromel, gelea real, pròpolis, pol·len, contes sobre la mel, espelmes amb cera d’abella) o amb l’apicultura en general, com culleres i cullerots de fusta per a la mel i arnes i elements de fusta per l’apicultura i la mel. L’oferta que els visitants podran trobar a la fira contempla també aliments com formatges, iogurts i altres lactis, embotits, pa i coques, licors i caves, fruita i verdures, pollastre ecològic, carquinyolis i ratafia, i altres elements com llibres, receptaris, patxwork, objectes de fusta i bijuteria.

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.