Primeres Jornades Gastronòmiques de la Tòfona a l’Espurna de Lleida

Primeres Jornades Gastronòmiques de la Tòfona a l'Espurna de Lleida

El restaurant l’Espurna de Lleida incorpora a la carta dels caps de setmana de gener i febrer (de dijous nit a diumenge migdia) un Menú de la Tòfona que inclou un aperitiu, tres entrants, dos plats i les postres.

Entre les propostes del xef Jesús Gimena pels entrants d’aquest menú hi ha “Llesca de pa de brioix a la brasa amb foie micuit i tòfona”, “Vieira amb vichyssoise de calçots, tòfona i pernil d’ànec casolà” i “Caneló de pollastre de corral amb tòfona i beixamel trufada”. Abans d’aquesta selecció d’entrants, els comensals gaudiran d’un aperitiu de benvinguda d’Orelleta amb tòfona i formatge. Gimena destaca “l’alt valor gastronòmic d’aquest producte exclusiu que dóna lloc a plats propis, però que també es comporta com un ingredient versàtil a l’hora de condimentar altres plats ja existents”. Jesús també destaca “la temporalitat d’aquest condiment que aquest dies es troba en el seu put màxim de maduració. I és tan exclussiu que també demana estar acompanyat per altres productes de primera qualitat”.

El jove xef també destaca l’aposta i defensa del producte local fent servir tòfones de proximitat. “Per les jornades cuinarem amb tòfones de Bovera procedents d’una de les primeres explotacions d’aquest cultiu a Catalunya, com és la finca de la família Farré Vidal d’aquesta localitat de les Garrigues”, puntualitza Jesús.

Als plats principals, dues opcions: “Peix de llotja amb tòfona i cigrons “pedrosillanos” a la marinera” i “Dues coccions de perdiu amb cremós de carabassa, bolets de temporada i tòfona”. Per cloure l’àpat, unes postres de “Flam d’ou trufat amb nata muntada a la tòfona i pets de monja”, amb cafè o infusió i dolços de sobretaula. Tot per 65 euros més IVA, amb servei de pa i aigua, inclòs.

La trufa negra és un producte molt apreciat que es troba ara en temporada alta i que compta amb gurmets que en són autèntics fanàtics. Ara a l’hivern és el moment de degustar-la i, per aquest motiu, L’Espurna no ha volgut perdre l’ocasió per oferir les seves propostes gastronòmiques amb “tuber melanosporum” la mà d’en Jesús Gimena.

 

Les reserves es poden fer a:

reserves@restaurantlespurna.com o bé al telèfon 973 071 899 – 621 200 384

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.