LLEIDA JA NO M’AGRADA

CARTA AL DIRECTOR. Per Jaumedelleida

SR. DIRECTOR:

La meva ciutat ja no m’agrada. Ho comparo amb un fill que s’estima sempre, malgrat que la seva conducta no respongui als principis que li has inculcat. M’ha canviat el paisatge i no per millorar massa. Em sento brut en el meu propi carrer, plaça i barri.

I no ho dic jo sol, sinó gent d’altres barris, en què coincidim. Cada dia podria canviar els matalassos i mobiliari de casa meva, només amb les deixalles que sovint em trobo acumulats als contenidors. (la premsa se’n cansa de treure’n fotos d’arreu la ciutat). Em sento estrany entre tanta barreja de gent forana i a cops amb dificultat d’entendre-m’hi, per la seva llengua i costums, que ja s’imposen. Nous establiments comercials on els rètols en català no existeixen.

Això d’un costat, i de l’altra, la mateixa negligència municipal en vigilar la seguretat dels nostres carrers, la deixadesa dels nostres parcs i jardins, escocells buits (Pressa per talar i desinterès per reimplantació), la desídia del manteniment dels nostres dos turons que fan pena, i un, etc. que se’m faria massa llarg per exposar-ho en una carta.

Crec que aquesta idea de la nostra Lleida actual, és compartida per molts ciutadans que potser no gosen expressar-ho en veu alta a través dels mitjans, com ara estic fent jo, però certament no contacto amb cap lleidatà que em digui precisament el contrari.

Ah!, i mentre estic conversant en ple carrer, no puc mirar als meus interlocutors a la cara, car he de vigilar contínuament que no ens vingui un de tants patinets que volten incívicament per zones indegudes, i els haguem de cedir «generosament» el pas, no fos cas que ens atropellessin.

Em sap greu manifestar-me així, però així ho veig. I vosaltres com ho veieu?

JAUMEDELLEIDA

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.