Les cinc DOP d’oli d’oliva de Catalunya reconeixen la tasca de Caprabo, en els seus premis anuals

L’acte ha estat conduït per Pep Nogué, gastrònom i director del Culinary Institute of Barcelona.

La companyia ha estat premiada per la defensa i promoció que realitza de l’oli
verge extra amb Denominació d’Origen Protegida.

El guardó, recollit per Fernando Tercero, Responsable de l’Àrea Proximitat de Caprabo, també reconeix el compromís de la companyia amb els productes de proximitat.

L’acte ha estat conduït per Pep Nogué, gastrònom i director del Culinary Institute of Barcelona.

Les cinc denominacions d’origen protegides d’oli d’oliva de Catalunya -les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà- reconeixen la tasca de Caprabo per posar en valor el producte i han premiat la companyia en la 6a edició dels Premis DOP Catalanes d’Oli. L’acte d’entrega dels guardons ha comptat amb l’assistència de l’Associació d’Alimentació del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Carmel Mòdol i ha estat conduït per Pep Nogué, gastrònom i director del Culinary Institute of Barcelona.

Enguany, a més de Caprabo, han estat distingides les doctores i investigadores, Elisa Llurba,
Ana Mª Polo i Mónica Cruz, i el cuiner i gastrònom Joan Roca.

Defensa i promoció de l’oli DOP

Caprabo ha estat premiada en la categoria d’entitat, institució o grup per la defensa i promoció que realitza de l’oli verge extra amb Denominació d’Origen Protegida. El guardó també reconeix
el compromís de Caprabo amb la producció de proximitat i la seva aposta per la difusió de la riquesa de la producció agroalimentària de les comarques catalanes, especialment dels
seus olis d’oliva verges extra.

Fernando Tercero, Responsable de l’Àrea de Proximitat de Caprabo, ha estat l’encarregat
de recollir el reconeixement de la mà de Carmen Mòscar, en la trobada celebrada a la
Societat Recreativa «La Unió Fraternal» de la localitat de Roses (Girona). Tercero ha
assenyalat que “para Caprabo és important que les cinc DOP d’oli es posin d’acord a
reconèixer el nostre sòlid compromís amb la producció de proximitat. Per a nosaltres suposa
un suport al treball de la companyia i ens mostra que estem en el correcte camí de futur”.

Premis DOP catalans d’Oli

A Catalunya, hi ha cinc denominacions d’origen d’oli: les Garrigues, Siurana, Terra Alta, Baix Ebre-Montsià i Empordà. Catalunya té uns olis d’oliva excel·lents, diferents en color, sabor i aroma, segons les comarques. La varietat de l’oliva, l’entorn natural, les característiques
orogràfiques del territori, el clima, les pràctiques de conreu i d’extracció són els factors que determinen la personalitat pròpia de cadascun d’aquests olis d’oliva verge extra. Els premis de les cinc DOP d’oli catalanes van néixer l’any 2011. El seu objectiu és realitzar un reconeixement al treball que posa en valor l’oli d’oliva verge extra amb segell europeu de qualitat DOP.
Caprabo, reconegut el 2016

El treball de Caprabo en la difusió del consum d’oli d’oliva ja va ser reconegut el 2016, quan
la companyia va ser guardonada amb el Premi Entenedor de l’Any a la Promoció i Divulgació
de l’Oli amb D.O.P Siurana.

Oli amb segell europeu de qualitat DOP
El segell DOP és un distintiu de qualitat reconegut per la Unió Europea que cedeix la
procedència d’una zona determinada d’un producte agroalimentari. L’elaboració,
producció i transformació dels productes amb aquest segell ha de tenir lloc en una zona
geografia específica, que és la que li dona el nom al mateix producte.

DOP Les Garriges: L’oli amb DOP Les Garrigues s’obté a partir de la varietat d’oliva arbequina. Presenta un sabor afruitat, dens i dolç, amb un toc amarg i picant.

DOP Siurana: L’oli d’oliva verge extra de la DOP Siurana s’elabora a partir de la varietat d’oliva arbequina, considerada com una de les millors del món, tant per la producció i regularitat com per la qualitat de l’oli. Com a resultat, s’obtenen uns olis amb un sabor que varia entre dolç, amarg i picant.

DOP Oli Terra Alta: L’oli d’oliva verge extra de la DOP Oli de Terra Alta es caracteritza per la seva diversitat aromàtica i gustativa, que conté un sabor afruitat a principis de la campanya, lleugerament picant i amarg. A mesura que aquesta avança, el sabor és més dolç. La DOP Oli Terra Alta s’emmarca en el context de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre. Des del Parc Natural dels Ports, fins a la Reserva de Sebes.

DOP Oli del Baix Ebre-Montsià: Els olis amb DOP del Baix Ebre – Montsià, són olis d’oliva verge extra elaborats en una de les zones de conreu d’oliveres més antiga i extensa de Catalunya. Aquests olis s’obtenen a partir de tres varietats: picuda, sevillenca i fragua. Són olis molt aromàtics, amb un sabor afruitat a principis de la campanya i lleugerament dolç a
mesura que aquesta avança.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.