L’Aplec del Caragol viu una jornada de dissabte multitudinària marcada per les altes temperatures

Piscines inflables, pistoles d'aigua, barrets de palla i begudes, les solucions dels aplequistes per suportar la calor

Lleida – Lleida viu aquest dissabte la jornada central del 41è Aplec del Caragol amb gran afluència de públic i la calor com a gran protagonista. I és que a més d’hidratar-se amb begudes refrescants i utilitzar barrets de palla per passar la calor, enguany els aplequistes també han incorporat piscines inflables a diverses colles i els assistents més joves s’han refrescat més que mai amb pistoles d’aigua. Algunes de les activitats centrals de la jornada de dissabte han estat l’ofrena floral a l’estàtua de Manolo Calpe, impulsor de la festa, i el dinar de germanor. A l’Aplec hi participen 106 colles, que apleguen unes 13.500 persones. La Federació de Colles (Fecoll) calcula que entre els tres dies es consumiran unes 12,5 tones de caragols.

L’Aplec del Caragol viu aquest dissabte el seu dia fort amb una jornada multitudinària. I és que després de dos anys d’absència per la pandèmia, els aplequistes destaquen les «ganes» de tornar a celebrar la festa. «Quan la portes a dins i la vius, després de dos anys en teníem moltes ganes», explica David de la colla Frontón. Per la seva banda, Jaume, de la colla Retrobament, considera que l’edició de retorn s’està vivint «una mica fora d’òrbita» i que l’espera s’ha fet «molt llarga».

A banda dels caragols i les ganes de festa, el gran protagonista de la jornada és la calor. A banda de protegir-se del sol i hiratar-se, algunes colles també han optat per instal·lar piscines inflables a les seves parcel·les. És el cas de la Mireia de la colla Llepé, que ha explicat que és el segon any que potent la piscina i que va molt bé per refrescar-se a les estones de més calor. De la seva banda, altres colles com la de l’Aida i la Charo han optat per instal·lar per primera vegada ventiladors a l’espai.

Un centenar d’activitats

La inauguració oficial de l’Aplec del Caragol es va celebrar divendres a la tarda amb ‘Lo Caragolasso’, un espectacle musicoteatral conduit pel Sr. Postu amb l’assistència de Mari Pau Huguet.

La festa ha continuat amb la tradicional ofrena floral en record dels collistes difunts, una xaranga perquè els assistents tornessin a les colles i el dinar de germanor a les parcel·les de cada colla.

Fins diumenge, hi ha previstes un centenar d’activitats, la majoria organitzades per les pròpies colles i altres per la Fecoll. Hi ha propostes variades per a totes les edats, tant gastronòmiques com lúdiques, culturals i solidàries. Algunes de les activitats d’aquest dissabte són un taller de màgia infantil, els concursos d’allioli fet a mà i el de destapament ràpid de cava o una exhibició dels Castellers de Lleida i dels Malfargats de Pallars, entre altres.

13.500 collistes i 12,5 tones de caragols

En aquesta 41a edició hi participen un total de 106 colles, que apleguen uns 13.500 collistes. Les limitacions d’espai del recinte dels Camps Elisis impedeixen que puguin ser més les colles participants ja que nou estan en llista d’espera per poder ser presents en pròximes edicions de la festa. La Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll) estima que passaran pel recinte entre divendres i diumenge unes 200.000 persones. El moment amb més afluència serà aquest dissabte, on s’espera que s’hi puguin concentra entre 50.000 i 60.000 persones.

Durant els tres dies, està previst que es cuinin unes 12,5 tones de caragols. Els visitants també tenen l’oportunitat de tastar-los. Ho poden fer al restaurant del recinte, ja sigui mitjançant tastos, al preu de 10 euros, o amb menús a 25 euros i a 11 els infantils, que també inclouen l’element gastronòmic per excel·lència de la festa. Seguint en la línia de celebrar l’Aplec a casa que va tenir una molt bona acollida durant els dos anys de pandèmia, la Fecoll posa enguany a disposició dels visitants uns lots al preu de 20 euros amb una llauna de ferro, una bossa de caragols vius, oli d’oliva del Soleràs, caragols bullits, samfaina i un receptari perquè puguin cuinar-los a casa.

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.