La segona edició del Sant Miquel de les Lletres se centrarà en el paper de Lleida com a cruïlla en el conjunt dels Països Catalans. Organitzat per la Fundació Privada Horitzons 2050, aquest certamen cultural comptarà del 16 al 22 de setembre amb taules rodones i debats entre setmana a la sala Alfred Perenya, així com parades de llibres en català i activitats complementàries durant el cap de setmana a la plaça de la Catedral i al pati de l’IEI respectivament. Entre les novetats d’aquesta nova entrega, destaca la inclusió d’activitats matinals a les escoles i de concerts nocturns divendres i dissabte al pati del convent de Santa Clara.
El president de la Fundació, Antoni Gelonch, la regidora de Cultura de la Paeria, Pilar Bosch, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talaran, han estat els encarregats de donar a conèixer les novetats d’aquesta nova entrega del Sant Miquel de les Lletres, que l’any passat es va saldar amb 1.200 assistents a les activitats programades. Davant aquestes xifres, segons Gelonch, tenen «el deure» d’apostar novament per la iniciativa i mirar de superar expectatives.
L’objectiu de la segona edició és reivindicar el paper de la ciutat de Lleida com a cruïlla en el conjunt dels Països Catalans,, també en la relació entre Ponent i l’Alt Pirineu, així com la presència de lleidatans a Barcelona i l’eix vertebrador que representen tant l’N-II com l’Eix Transversal per al país. Per això, han definit una sèrie d’activitats que volen evidenciar aquestes realitat, fer-les més properes i, eventualment, proposar mecanisme de relació més estables entre el sistema del llibre de tots aquests territoris.
A banda de les taules rodones i debats, la plaça de la Catedral tornarà a omplir-se amb una desena de parades de llibres en català i signatures dels mateixos per part dels seus autors durant un cap de setmana en què no faltaran activitats per a tots els públics, des de contacontes fins a vermuts literaris, al pati de l’IEI. De fet, es tracta que editors, llibreteres, autors i públic puguin tornar a intercanviar experiències i coneixements en el marc d’una iniciativa que vol ser clau per la Fundació a l’hora de contribuir a la difusió i estima del català entre la ciutadania.
La programació de dilluns a divendres també introduirà contacontes a les escoles i les escoles bressol, de la mateixa manera que les jornades de divendres i dissabte clouran amb concerts a l’aire lliure, concretament al pati del Convent de Santa Clara, amb un duo format per Clara Viñals i Roger Mas, i Cris Juanico, com a protagonistes respectius.
Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.