La lluita contra el malbaratament alimentari arriba a La Boscana

De la mà del projecte Gastrorecup, el restaurant La Boscana impulsa un sopar sostenible per a denunciar el malbaratament alimentari

El restaurant d’una estrella Michelin, del xef Joel Castanyé, s’ha unit al projecte Gastrorecup organitzat per la xef Ada Parellada i la Generalitat de Catalunya.

És un projecte de sensibilització i conscienciació sobre la problemàtica del malbaratament alimentari, posant en valor aliments rebutjats del circuit comercial. Tenint en compte que a Catalunya es llença cada any més de 288.000 tones de menjar i 1.300 milions a escala global.

Per aquest motiu, el projecte Gastrorecup anima als restauradors a celebrar un dinar o sopar amb aliments rebutjats pel circuit comercial, a un preu simbòlic, per tal de conscienciar la població i el mateix sector de la necessitat d’implicar-se en la causa.

La Boscana sumant-se a la iniciativa, que en aquesta edició compta amb 18 restaurants d’arreu de Catalunya, mostra que amb intenció i mestria es poden fer propostes gastronòmiques amb aliments que estaven destinats a l’abocador. El sopar es durà a terme dijous, 28 de setembre.

El Gastrorecup s’inicia fa nou anys de la mà de l’Ada Parellada, al restaurant Semproniana de Barcelona.

Enguany és l’edició que ha sumat més participació de restaurants i compta amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Sobre Joel Castanyé

Joel Castanyé, nascut l’any 1976 a Mollerussa, xef executiu amb Estrella Michelin i propietari del Restaurant La Boscana des del 2009, és un dels cuiners més emblemàtics de Catalunya gràcies a la seva excel·lent i innovadora tasca en el món gastronòmic.

Apassionat i enamorat d’aquest àmbit des que era molt petit i provinent d’una família de restauradors, Castanyé va decidir seguir la tradició familiar i dedicar-se plenament a formar-se en aquest sector fins a aconseguir el 2017, la primera Estrella Michelin, reconeixement que s’ha renovat cada any, fins al 2022. El 2018, també fou reconegut com a Xef Revelació per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i el 2020, va rebre els dos sols de la Guia Repsol.

Rodejant-se de grans referents de la cuina com Ferran Adrià, amb qui va tenir l’oportunitat de treballar durant 4 anys, Joel Castanyé, s’ha convertit en un xef d’alt standing, reconegut per explorar la gastronomia quilòmetre zero amb productes d’excel·lent qualitat, tal com es demostra en els plats estrella de La Boscana, el seu restaurant ubicat a Golmés, Lleida.

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.