LA BOSCANA REP L’ESTRELLA VERDA MICHELIN
Joel Castanyé, nascut el 1976 a Mollerussa, xef executiu i copropietari del restaurant La Boscana, és un referent en la gastronomia catalana gràcies a la seva innovadora proposta culinària i el seu compromís amb el medi ambient.
La Boscana, el restaurant situat a Bellvís, Lleida, ha estat guardonat amb l’Estrella Verda Michelin a la gala de presentació de la Guia Michelin Espanya 2025, celebrada a l’Auditori i Centre de Congressos Víctor Villegas de Múrcia. Aquest reconeixement premia el compromís de La Boscana amb una gastronomia sostenible i respectuosa amb el medi ambient, consolidant-se com a referent en el panorama nacional i internacional.
Des de la seva creació el 2020, l’Estrella Verda Michelin destaca els restaurants que lideren amb pràctiques sostenibles, unint excel·lència culinària i ecoresponsabilitat.
«Ens omple d’alegria poder anunciar que La Boscana ha estat guardonada amb l’Estrella Verda Michelin. Estem molt orgullosos d’aquest reconeixement, perquè valida el nostre compromís amb una gastronomia sostenible i en harmonia amb l’entorn» – afirma Joel Castanyé, xef i copropietari del restaurant.
Un model gastronòmic sostenible i ètic
Des de la seva obertura el 2014, La Boscana ha apostat per un model gastronòmic que respecta i valora la terra lleidatana. Les seves instal·lacions estan dissenyades amb materials sostenibles, compta amb un hort propi que abasteix la seva cuina, i col·labora estretament amb productors locals, assegurant que cada plat sigui un reflex de l’amor pel territori i el medi ambient.
«Seguirem treballant amb la màxima passió per fer del món un lloc millor, plat a plat, a través del nostre model gastronòmic ètic i ecosostenible. Agraïm profundament a la Guia Michelin per reconèixer el nostre esforç, als productors locals que ens inspiren amb la seva dedicació, i a cada comensal que ens acompanya en aquest viatge cap a una gastronomia més conscient» – afegeix Castanyé.
Sobre la cerimònia Guia Michelin 2025
El lliurament de l’Estrella Verda Michelin va tenir lloc a l’Auditori i Centre de Congressos Víctor Villegas de Múrcia, amb una cerimònia retransmesa en directe a través de YouTube i Facebook Live. La gala, presentada per la periodista Ainhoa Arbizu, va comptar amb la participació de figures destacades del món de la gastronomia i l’actuació musical de la banda de rock indie Arde Bogotá.
Sobre Joel Castanyé
Joel Castanyé, nascut el 1976 a Mollerussa, xef executiu i copropietari del restaurant La Boscana, és un referent en la gastronomia catalana gràcies a la seva innovadora proposta culinària i el seu compromís amb el medi ambient. El seu enfocament en la gastronomia de quilòmetre zero i la sostenibilitat l’han portat a ser reconegut amb múltiples premis, incloent-hi la primera Estrella Michelin el 2016, dos sols de la Guia Repsol el 2020, el Premi Nacional d’Hostaleria a la Innovació el 2024 i, ara, guanyant l’Estrella Verda Michelin 2025.
Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.