ELS XEFS BLANCH I PASCUAL EXHIBEIXEN LA GASTRONOMIA MÉS INNOVADORA A L’ARÀBIA SAUDITA 

Mateu Blanch i Ivan Pascual formen part de l’equip del prestigiós xef Marcio Barradas, creador de l’empresa 3D Essence Food, la qual ha gestionat la presència dels cuiners lleidatans en aquest esdeveniment internacional.

Participen durant aquesta setmana en diverses activitats organitzades per la reputada King Abdullah University of Science and Technology 

 

Els xefs lleidatans Mateu Blanch i Ivan Pascual han participat aquest dimecres en la Jornada Gastronòmica “Pixel to plate”, iniciativa organitzada per la reputada King Abdullah University of Science and Technology d’Aràbia Saudita i que es desenvolupa sota el concepte de la innovació aplicada a la cuina.

La sessió gastronòmica, que ha aplegat 40 comensals d’alt standing, forma part del “Programa d’enriquiment d’hivern 2023” de la citada universitat, que enguany té lloc del 8 al 19 de gener sota el tema “EDGE: transforma el món que coneixes”. Blanch i Pascual han participat aquesta setmana en diversos actes que han tingut com a eix vertebrador la gastronomia 3D.

Mateu Blanch i Ivan Pascual formen part de l’equip del prestigiós xef Marcio Barradas, creador de l’empresa 3D Essence Food, la qual ha gestionat la presència dels cuiners lleidatans en aquest esdeveniment internacional.

Blanch considera que “parlem d’una experiència única, om aportem els nostres coneixements i també aprenem d’altres cultures gastronòmiques molt interessants” i remarca que “és un honor participar en aquesta jornada gastronòmica de tant prestigi, en la que l’any passat, per exemple, va passar un professional tan valorat com el xef andalús Ángel León, reconegut amb 3 estrelles Michelin”.

Un menú amb múltiples referències

El menú de la jornada ha estat conformat per uns entrants, els plats principals i les postres, tots ells plantejats des d’un punt de vista conceptual que inclou referències a la cuina primigènia i la cuina del futur i el metavers (elaboracions 3D, identificació dels ingredients amb codi QR), i amb influències de les cuines àrab, catalana i internacional.  

Com a entrants s’han presentat les elaboracions Mar Roig 3D, Ostra mimètica i Gamba cruixent, tots ells amb clares al·lusions a la geografia i als productes del Golf pèrsic. 

Els plats forts han estat un Salmorejo DIY personalitzat (amb provetes amb els diferents ingredients que els comensals han pogut combinar al seu gust), Llamàntol upciclyng (una impressió en 3D que té el perfil del crustaci amb les diferents parts del mateix a dins), Paella Origen (feta amb llenya, que rememora una menja ancestral) i Corder ADN (que incorpora un codi QR en la guarnició on els comensals poden interactuar amb el plat i conèixer l’origen dels ingredients). 

I com a postres, Bombons CMYK (acrònim anglès de l’escala Cyan Magenta Yellow Black, on cada color és una fruita) i Bean to Future (un llaminer de xocolata amb les proteïnes, els hidrats de carboni i els greixos perfectament equilibrats), a més de Dolços especiats de mel i nous,  Dàtils cruixents i Orelleta de te (homenatges als aliments i espècies de la zona, amb un toc lleidatà).   

Homenatge a Didier Drogba

 Entre altres curiositats, Blanch i Pascual van elaborar en unes postres especials de xocolata a l’exfutbolista ivorià Didier Drogba, convidat especial a l’esdeveniment, amb la cèlebre frase que li va dedicar Mourinho (“With you I could go to every war”) impresa.  

A banda de la jornada gastronòmica, els cuiners lleidatans han participat en un show cooking per a una televisió saudita i en un workshop per a 80 convidats internacionals que, sota el lema “Apcycling Food Losses” (reciclatge d’aliments sobrants), van poder degustar diverses elaboracions dolces i salades impreses en 3D amb liofilitzats de fruites i verdures.  

Aquesta no és la primera “incursió” gastronòmica de Blanch als països del Golf pèrsic. Cal recordar que Blanch va participar el febrer de 2021 en una sessió de “Tastes of the World” de la fira Gulfood Dubai amb l’elaboració d’aliments en 3D. El Gulfood Dubai és la major fira agroalimentària professional d’Orient Mitjà i una de les més importants del món.

Els professionals lleidatans

El xef lleidatà, propietari del restaurant Caravista, és una especialista en cuina 3-D. Entre els reconeixements més recents, va rebre la Medalla d’Or de Radio Turismo el 2022, va ser Xef de l’any 2021 de la Guia Gourmand i va rebre el Plat d’Or de Radio Turismo el 2019. Quan a l’experiència internacional, ha participat en diferents esdeveniments gastronòmics a Colòmbia, Holanda, Anglaterra, Bèlgica, Alemanya, Sudàfrica

Pel que fa a Ivan Pascual, el xef i mestre xocolater d’Almenar (el Segrià) és propietari del Taller de Postres Cal Gumer i de l’empresa d’organització d’esdeveniments Cal Gumer Events. Va ser guardonat com a Millor Xocolater de l’estat espanyol 2017-2018, i posteriorment va assolir l’11è lloc al World Chocolate Master 2018, concurs que va aplegar els 20 millors xocolaters del món.

L’empresa 3D Essence Food, al capdavant de la qual està Marcio Barradas, proposa l’aplicació de la tecnologia digital a noves formes d’alimentació innovadores i funcionals per tal d’elaborar plats originals amb aliments reaprofitats, evitant d’aquesta manera el malbaratament alimentari.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.