Elixirs de Ponent presenta ‘L’Elixir’, un licor de camamilla de Linyola, reconegut amb un premi internacional

En destaca el gust dolç exclusiu que li dóna el sòl on neix la planta, les propietats digestives i una menor graduació alcohòlica en relació a altres licors tradicionals

IMATGE on es pot veure un moment de la recol·lecció de camamilla al Parc de les Olors de Linyola, el 16 d’abril de 2019. FOTO. Oriol Bosch/ACN
ACN Linyola .- L’empresa d’Almacelles (Segrià) Elixirs de Ponent ha presentat aquest dimarts al Parc de les Olors de Linyola (Pla d’Urgell), ‘L’Elixir’, un licor elaborat amb camamilla d’aquest municipi, que ja ha rebut una medalla d’or al certamen internacional Catavinum World Wine & Spirits 2019, celebrat a Vitòria al febrer. El fundador de la companyia, Gerard Barsalà, ha explicat que el producte actualitza la recepta tradicional atorgant-li »usos contemporanis per a la destil·leria i la gastronomia». N’ha destacat el gust dolç exclusiu pel sòl on neix la planta, les propietats digestives i una menor graduació alcohòlica en relació a altres licors tradicionals.

En la competició on ha participat ‘L’Elixir’ hi havia 4.000 vins, caves i begudes destil·lades i s’ha emportat el reconeixement en la categoria de Vins de licor. La beguda conté licor de camamilla i una combinació de botànics entre els quals hi ha la canyella o la marialluïsa, entre d’altres. Un altre producte d’Elixirs de Ponent, el licor de Fruites del Bosc, també ha rebut una medalla de plata en el mateix esdeveniment.

La beguda es comercialitza amb ampolles de 50 o 70 centilitres i conté entre 15 i 17 graus de graduació alcohòlica, fet que n’assegura les propietats digestives, segons Barsalà. Per la seva banda, l’investigador, especialista en camamilla de Linyola i autor de la recepta en la qual s’ha basat el nou ‘L’Elixir’, Mingo Sarradell, ha explicat que amb el producte s’han mantingut les propietats però aconseguint que el gust agradi al consumidor per la seva »subtil dolçor gràcies a les característiques especials de la terra de Linyola».

El fet que ‘L’Elixir’ hagi baixat la seva graduació alcohòlica i la combinació dels botànics li permet tenir altres usos, més enllà del tradicional de licor digestiu. Així, el licor de camamilla es pot utilitzar com a base per fer còctels en l’àmbit de la destil·leria o com a ingredient culinari. L’alcalde de Linyola i responsable del Parc de les Olors ha recordat que la camamilla que es cultiva al municipi té un 25% més de principis actius que altres varietats seleccionades

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.