EL XEF LLEIDATÀ D’ESTRELLA MICHELIN JOEL CASTANYÉ SERVEIX EL CÀTERING DELS PREMIS NACIONALS DE GASTRONOMIA 2023

EL XEF LLEIDATÀ D’ESTRELLA MICHELIN JOEL CASTANYÉ SERVEIX EL CÀTERING DELS PREMIS NACIONALS DE GASTRONOMIA 2023. L’esdeveniment va reunir gairebé 600 invitats

Lleida, 15 de juny 2023 – El xef executiu de Bellvís amb Estrella Michelin, de la mà del seu equip de La Boscana, va ser l’encarregat de servir el càtering dels Premis Nacionals de Gastronomia 2023 que van tenir lloc aquest dijous, 15 de juny als jardins del Palau de Pedralbes. 
La trobada, que va conglomerar cuiners, empresaris del sector, professionals de la sala i vi, va reunir unes 600 persones que van poder tastar una experiència gastronòmica cuinada pel Joel Castanyé. La Boscana va comptar amb un equip de més de 100 persones de cuiners i cambrers per servir els invitats de l’esdeveniment multitudinari.
Els Premis Nacionals de Gastronomia són la celebració i selecció dels cuiners, professionals, institucions i col·lectius per la seva excel·lència gastronòmica a Catalunya, atorgats per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.
Els premis 
El guardó principal, el Premi Nacional de Gastronomia 2023, va ser pel cuiner Rafa Peña Cerro, copropietari del restaurant Gresca, de Barcelona. D’altra banda, també es va premiar a Pablo Sacerdotte, mestre de cerimònies al menjador del restaurant Cocina Hermanos Torres, el Premi al Cap de Sala. També a Nil Dulcet Padrós, xef i copropietari del restaurant Compartir, amb el Premi Revelació. El jurat va concedir un Premi Especial de l’Acadèmia a José Andrés Puerta, impulsor de World Central Kitchen. I, finalment, el Premi Néstor Lujan de Periodisme Gastronòmic va ser per a Marc Casanovas Anguera.
El Pla d’Urgell als Jardins de Pedralbes
El sopar va ser un menú elaborat en detall, representatiu del menú degustació d’alta qualitat de La Boscana, producte de la col·laboració entre en Joel Castanyé i els Premis Nacionals de Gastronomia 2023. Els assistents van poder experimentar una autèntica experiència culinària d’origen del Pla d’Urgell als Jardins de Pedralbes. La proposta gastronòmica del xef va deixar una empremta gustativa impecable en cada plat. El menú va realçar la importància dels premis com a reconeixement a la qualitat i la creativitat en el món de la gastronomia catalana.
Menú dels Premis Nacionals de Gastronomia per Joel Castanyé

 

  • Aperitiu
    Gaspatxo de remolatxa i cúrcuma
Airbaguette de cansalada ibèrica
Dàtil de figa i anguila
Seitó, lluç i cruixent de pollastre
Albergínia al carbó
Torrada de sobrassada artesana
Ametlla i tonyina
Croquetes de pernil
Brioix de crema fumada amb caviar de truita

Pere i iuzu

Mascaró Indòmit Blanc de Noirs 2018 D.O Cava

Sumarroca Marger – vi de Mas 2021 D.O Penedès

 

  • Sopar
“Tartaleta” de pasta fullada amb embotit de porc i poma verda
Lafou Els Amelers 2022 D.O Terra Alta
Gamba al natural amb salsa de còctel
Torelló Pàl·lid Rosé Brut Reserva 2020 Corpinnat
Cabrit macerat amb espècies i herbes fresques al vi negre
Castell d’Encús Thalarn 2017 D.O Costers del Segre
Ametlla, cireres i flor de saüc
Torres Floralis Moscatel Oro Catalunya
Cafès Nespresso Professional
Reviving Origins Congo Organic afruitat, amb notes de galeta.
Descaffeinato – dens i potent
Sobre Joel Castanyé

Joel Castanyé, nascut l’any 1976 a Mollerussa, xef executiu amb Estrella Michelin i propietari del Restaurant La Boscana des del 2009, és un dels cuiners més emblemàtics de Catalunya gràcies a la seva excel·lent i innovadora tasca en el món gastronòmic.

Apassionat i enamorat d’aquest àmbit des que era molt petit i provinent d’una família de restauradors, Castanyé va decidir seguir la tradició familiar i dedicar-se plenament a formar- se en aquest sector fins a aconseguir el 2017, la primera Estrella Michelin, reconeixement que s’ha renovat cada any, fins al 2022. El 2018, també fou reconegut com a Xef Revelació per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i el 2020, va rebre els dos sols de la Guia Repsol.

Rodejant-se de grans referents de la cuina com Ferran Adrià, amb qui va tenir l’oportunitat de treballar durant 4 anys, Joel Castanyé, s’ha convertit en un xef d’alt standing, reconegut per explorar la gastronomia quilòmetre zero amb productes d’excel·lent qualitat, tal com es demostra en els plats estrella de La Boscana, el seu restaurant ubicat a Bellvís, Lleida.

Foto: Joan Roca, Rafa Peña, Romain Fornell, Óscar Manresa, Paco Perez, Mateu Casañas, Nil Dolcet i Joel Castanyé.

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.