El “Vi de Fang” de Rendé Masdéu se servirà a la Cimera del Clima de Madrid

Els propietaris del Celler de Can Roca, ambaixadors del Programa de Desenvolupament de l’ONU i encarregats d’oferir el menú especial que degustaran els primers ministres, caps d’Estat i de Govern i el secretari general de les Nacions Unides, han escollit per posar a taula i acompanyar el menú el “Vi de Fang” del celler Rendé Masdéu d l’Espluga de Francolí.

La Cimera del Clima (COP 25), que s’iniciarà a Madrid el proper dilluns 2 de desembre, tindrà presència destacada de les comarques de Tarragona i més concretament en l’àmbit gastronòmic. Els propietaris del Celler de Can Roca, ambaixadors del Programa de Desenvolupament de l’ONU i encarregats d’oferir el menú especial que degustaran els primers ministres, caps d’Estat i de Govern i el secretari general de les Nacions Unides, han escollit per posar a taula i acompanyar el menú el “Vi de Fang” del celler Rendé Masdéu d l’Espluga de Francolí.

Pla general de la venda d’ampolles de vi recuperades del fang al Celler Rendé Masdéu de l’Espluga de Francolí. Imatge de l’1 de novembre de 2019. FOTO. JORDI MARSAL

Es tracta de les ampolles recuperades directament del Francolí després de la riuada que es va endur per complet l’edifici del celler i el restaurant i que, en el cas del menú elaborat pels germans Roca, contindrà el Trepat del Jordiet 2018 que, com els altres vins de Rendé Masdéu pertany a la DO Conca de Barberà.

Des del Celler, la noticia s’ha rebut de la millor de les maneres i amb un enorme gest de gratitud per la decisió dels germans Roca, una mostra més de suport i solidaritat que se suma a totes aquelles que s’han anat rebent des de la tràgica nit dels aiguats i la riuada, el passat 22 d’octubre. 

Amb el menú que serviran als participants a la Cimera del Clima, els responsables del Celler Can Roca pretenen crear consciència i apel·lar a la sostenibilitat. Això es traduirà, per exemple, amb un primer plat que planteja el problema global de l’aigua, un segon que abasta la problemàtica de les especies invasives i porta a taula el cranc blau que colonitza el Delta de l’Ebre i l’Opuntia Ficus de Cap de Creus; o un Mousse de plàncton i algues entre altres ingredients que fa clara referència a l’elevada temperatura d’alguns mars i oceans. 

A més del fil narrador que té aquest crit d’alerta per la defensa d’un planeta més sostenible, des del Celler de Can Roca s’ha buscat també apostar per productes de proximitat i pel màxim respecte al petit productor. 

 

 

 

 

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.