El dinar tertúlia de Ramon Francàs i Como Pomona obre el programa de la Festa del Vi de Lleida

Una dotzena de cellers i una vintena de mitjans de comunicació en un menú gastronòmic coral "a vuit mans"

La desena festa del Vi de Lleida ha arrencat avui amb un dinar tertúlia, organitzat per Como Pomona, que ha comptat amb el crític gastronòmic de La Vanguardia, Ramon Francàs, com a convidat.

La trobada ha abordat el tema “Com es comuniquen els vins catalans” i ha aplegat una vintena de mitjans de comunicació. Entre els periodistes assistents, representants d’ACN Lleida, Associació Catalana de Sommeliers, Catalunya Today, Cadena Cope, Cadena SER, Cupatges, El Periódico de AragónGastroaragón, El Punt Avui, La Mañana, La Vanguardia, Levante, Global Stylus, Lleida TV, Onda CeroLleida, Pretty Wines, RNE, Segre, TV3 o UA1.

La tertúlia, moderada per Rafa Gimena, ha tingut lloc en el marc d’un dinar de maridatge en què s’ha pogut tastar una selecció de dotze vins de diferents cellers de Lleida com el Saó Blanc de Mas Blanch i Jové(Garrigues, DO Costers del Segre), presentat per Joan Jové; el Niu de la Cigonya de Raimat (Raimat, DO Costers del Segre), presentat per Mery Nieto; el Sòlsxarel de Rubió de Sols (Vall de Montsec de Rúbies), presentat per Judith Sogas; el Llabustes Chardonnay de Vila Corona (Pallars Jussà, DO Costers del Segre), presentat per Enric Vila; el Cérvoles Blanc de Cérvoles (Garrigues, DO Costers del Segre), presentat per Tomàs Cusiné; el Roc de Foc de Clos Pons (Garrigues, DO Costers del Segre), presentat per Daniel Almirall; el Naltresde L’Olivera (Vall del Riu Corb, DO Costers del Segre), presentat per Roger Bas; el 1780 de Castell del Remei (Urgell, DO Costers del Segre), presentat per Xavier Cepero; el Purgatori de Família Torres (Garrigues, DO Costers del Segre), presentat per Isabel Vea; el Finca Barqueres de Tomàs Cusiné (Garrigues, DO Costers del Segre), presentat per Tomàs Cusiné; el siósBrut Rosé Reserva de Costers del Sió (Artesa de Segre, DO Costers del Segre), presentat per Daniel López; i l’Ónra Vi de Pedra Solera de Lagravera(Segrià, DO Costers del Segre), presentat per Sergi García.

Pel que fa a la gastronomia, els assistents han pogut gaudir d’un menú coral “a vuit mans” que ha ofert un mostreig de la cuina local amb plats com l’Arròs “mar, muntanya i horta” de Ramon Tudela (BOnum No RulesRestaurant), el Pastís de truita de riu d’Alfarràs a l’estil de Cràpula de David Molina (Cràpula Restaurant), l’Estofat tradicional de daus vedella amb cremós de carabassa de SamanthaFarré (Davall Restaurant. BO de Shalom) i el Pastís Sacher a l’estil lleidatà de Josep Ramon Cases (Sucre i Disseny).

El maridatge s’ha celebrat en el marc del programa “7 Vins, 7 Paisatges de Lleida” de Como Pomona –que promociona la riquesa i varietat dels vins de Lleida així com el valor enoturístic del territori– i ha comptat amb el suport de Turisme de Lleida (Ajuntament de Lleida).

Un press trip que s’allargarà tot el cap de setmana
Els periodistes participants en el viatge de premsa, també organitzat per Como Pomona entre els dies 26 i 28 d’octubre, han visitat aquest matí el celler de Vila Corona i, aquesta tarda, podran gaudir del patrimoni monumental de la ciutat amb la visita al Castell dels Templers de Gardeny o a La Cuirassa (call de Lleida). Al vespre, coincidint amb l’obertura del recinte de la Festa del Vi de Lleida es visitaran els estands dels cellers participants i, al vespre, se celebrarà un sopar de cuina tradicional lleidatana al Celler del Roser.

Per demà diumenge, es preveu la visita al celler Raimat i una visita temàtica a la Seu Vella, sota el nom “El Vi de Pedra”; activitats prèvies al programa en el recinte de la Festa del Vi de Lleida.
A la tarda, el dinar de cuina d’autor a L’Espurna i la visita al celler L’Olivera –cooperativa d’integració social que incorpora persones amb dificultats que participen activament en tot el procés d’elaboració del vi– tancaran el programa.

El programa es va iniciar ahir amb la visita als cellers de Mas Blanch i Jové, Castell del Remei, Costers del Sió i Lagravera; a més d’un sopar pallarès, ofert per l’Ajuntament de Tremp, en el marc de la campanya CordeVi.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.