El cuiner lleidatà Mateu Blanch s’ha desplaçat a Colòmbia per impartir una masterclass sobre arrossos a la Universitat Politècnica Internacional de Bogotà.

Amb el lema “L'arròs: tradició, fusió i creativitat”, ha impartit una masterclass davant de professors i alumnes de tres universitats de Bogotà

 Concretament, el xef del restaurant Caravista ha explicat davant d’una audiència de professors i alumnes del Grau Superior d’Hostaleria d’aquest centre i de dues universitats més de la capital colombiana, que en conjunt sumen 2.100 alumnes, com s’elaboren uns llagostins cruixents d’arròs verd, una paella de marisc i una paella de coco, passió i menta. La sessió s’ha desenvolupat en un format mixt presencial per als docents i en línia per als estudiants.

 

Blanch, que ha tornat a la Universitat Politècnica Internacional després de la seva primera activitat docent desplegada en aquest centre fa 10 anys, detalla que l’objectiu de la sessió “ha consistit bàsicament a explicar algunes de les possibilitats que té aquest aliment, ingredient fonamental de la cuina mediterrània i moltes altres cuines del món”. Incidint en el lema de la classe magistral, “tradició, fusió i creativitat”, el xef ha destacat que l’arròs permet un nombre infinit d’elaboracions a través de tres exemples: un entrant (llagostins cruixents d’arròs verd), un plat principal (una paella de marisc) i unes postres dolces (una paella de coco, fruita de la passió i menta). Els professors han pogut tastar les tres elaboracions i han destacat “el sabor més intens de la paella de marisc” respecte als arrossos tradicionals cuinats a Colòmbia.

El cuiner lleidatà ha estat convidat per la universitat colombiana com a reconeixement a la seva experiència i trajectòria professional. Cal recordar que Mateu ha rebut aquest any la Medalla d’Or de Ràdio Turisme, va ser Xef de l’any 2021 de la Guia Gourmand, i que va rebre el Plat d’Or de Ràdio Turisme l’any 2019. També va ser reconegut amb el Primer Premi a la Innovació Distform al Congrés Gastronòmic de Madrid Fusió (2012), el Primer Premi de Catalunya de la XX Edició del Concurs de Cuina Àngel Moncusí (a l’apartat de Cuiners guanyadors dels darrers 20 anys) (2008), el Primer Premi de Catalunya de la XII Edició de Joves Cuiners Àngel Moncusí (1999). És també coautor del llibre Festival Art & Gastronomia (2006) i va ser finalista al Concurs Internacional “El Millor de la Gastronomia” celebrat a Sant Sebastià (2003).

Pel que fa a l’experiència internacional, ha estat xef ambaixador de paelles a l’Ambaixada d’Espanya a Pretòria (Sud-àfrica), l’agost del 2018; xef assessor a l’Hotel Click Clack de Bogotà (juny i juliol de 2015), xef internacional Food Ink per a l’elaboració i demostracions de menjar 3D a Holanda, Anglaterra, Bèlgica, Alemanya, Dubai i Espanya (2014-2021), i xef internacional d’assessorament gastronòmic, docent i conferenciant al Politècnic Internacional de Bogotà (agost del 2012 i maig del 2013).

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.