Conviden Raimat Lab a integrar-se en el Think Tank Water Positive
El grup d'experts presenten el projecte internacional a la Fundació Comunitària Raimat Lleida
Un grup d’experts membres del Water Positive Think Tank (WPTT) ha presentat , aquest innovador i internacional grup de pensadors al voltant de l’aigua a la Fundació Comunitària Raimat Lleida (FCRL). Una reunió que ha culminat amb una invitació perquè la FCRL s’integri en aquest projecte col·laboratiu, com a impulsora del Raimat Arts Festival, primer festival water positive del món.
Els membres del WPTT que han participat en la trobada junt amb la presidenta de la FCRL, Elena de Carandini i altres patrons han estat: Daniele Strongone, director general d’American Water Chemicals (AWC); Paula Pérez Sánchez, gerent de Digitalització, Tecnologia i Economia Circular (DITEC) d’ACCIONA; Domingo Zarzo Martínez, director de Projectes Estratègics i Comunicació de Sacyr Aigua i president de l’Associació Espanyola de Dessalació i Reutilizacio (AEDyR); Alejandro Sturniolo Ferrer, director de la IDRA (International Desalination and Reuse Association); i Gabriel Blejman fundador de Circular carbon y partner de Aquapositive.
De Carandini ha explicat als membres del WPTT que «els valors i objectiu d’aquest grup d’experts coincideix amb l’actual aposta del Raimat Lab per l’agricultura regenerativa i l’ús eficient de l’aigua; fins i tot generant aigua nova com vam fer l’any passat dessalant 1.000.000 de litres d’aigua gràcies a ACCIONA».
Per la seva banda Daniele Strongone, considera que «l’aigua s’ha d’abordar de manera local amb una perspectiva global; així que és fonamental fer xarxa des del WPTT entre tots els agents interessats i ocupats en aquest tema».
El Water Positive Think Tank (WPTT) és un grup de més d’un centenar de professionals de diferents disciplines, continents, cultures i tradicions, reunits voluntàriament per pensar, analitzar i compartir coneixements sobre el cicle de l’aigua; la seva producció, conservació, transformació i esgotament. L’escenari actual ho exigeix, ja que si no s’inicien accions correctores, prop de dos mil milions de persones no tindran accés a l’aigua l’any 2050. Cal estudiar, impulsar i defensar el que calgui per revertir aquesta situació, i per fer-ho, col·laborarem amb qualsevol associació oberta a aquesta finalitat comuna, aprofitant tots els coneixements adquirits i treballant conjuntament per aconseguir un futur que no deixi ningú enrere.
A la Conferència de l’Aigua de les Nacions Unides del març de 2023, organitzada a Nova York, la segona després de la conferència de Mar del Plata de 1977, els fundadors del think tank expliquen que van entendre que la crida a l’acció, tan present en cada presentació d’aquell esdeveniment, era una crida al compromís directe i personal de qui en tenia el coneixement i l’experiència: havien d’assumir aquesta responsabilitat. De seguida, més d’una cinquantena de professionals es van incorporar a aquest grup de pensadors, on preval la participació, la llibertat de pensament i, sobretot, un enfocament científic i sistèmic per buscar sinergies i promoure conjuntament els avenços en l’Agenda 2030 i la necessària Resiliència a l’Aigua per a tothom.
Aquesta iniciativa i model tenen en compte una economia regenerativa dels recursos hídrics, de manera que com més gran sigui el nivell de producció, més aigua dolça disponible es regenerarà el model. Les tres dimensions proposades per la NPWI (Qualitat, Quantitat i Accessibilitat) es troben al centre del sistema, i la depuració, l’emmagatzematge i la distribució de l’aigua de manera sostenible són clau.
El concepte d’aigua positiva engloba totes les accions estratègiques d’una entitat que condueixen a una contribució positiva neta als recursos hídrics on s’hagués produït un impacte negatiu sobre els recursos, tenint en compte la traçabilitat de la petjada hídrica (perquè en alguns casos, l’impacte es genera lluny del lloc on opera l’empresa).
Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.