IMATGE on es pot veure un moment de la recol·lecció de camamilla al Parc de les Olors de Linyola, el 16 d’abril de 2019. FOTO. Oriol Bosch/ACN
En la competició on ha participat ‘L’Elixir’ hi havia 4.000 vins, caves i begudes destil·lades i s’ha emportat el reconeixement en la categoria de Vins de licor. La beguda conté licor de camamilla i una combinació de botànics entre els quals hi ha la canyella o la marialluïsa, entre d’altres. Un altre producte d’Elixirs de Ponent, el licor de Fruites del Bosc, també ha rebut una medalla de plata en el mateix esdeveniment.
La beguda es comercialitza amb ampolles de 50 o 70 centilitres i conté entre 15 i 17 graus de graduació alcohòlica, fet que n’assegura les propietats digestives, segons Barsalà. Per la seva banda, l’investigador, especialista en camamilla de Linyola i autor de la recepta en la qual s’ha basat el nou ‘L’Elixir’, Mingo Sarradell, ha explicat que amb el producte s’han mantingut les propietats però aconseguint que el gust agradi al consumidor per la seva »subtil dolçor gràcies a les característiques especials de la terra de Linyola».
El fet que ‘L’Elixir’ hagi baixat la seva graduació alcohòlica i la combinació dels botànics li permet tenir altres usos, més enllà del tradicional de licor digestiu. Així, el licor de camamilla es pot utilitzar com a base per fer còctels en l’àmbit de la destil·leria o com a ingredient culinari. L’alcalde de Linyola i responsable del Parc de les Olors ha recordat que la camamilla que es cultiva al municipi té un 25% més de principis actius que altres varietats seleccionades