Almenar celebra la ‘3a Fira Tast’ amb tallers gastronòmics i degustació de plats elaborats

La sala polivalent i voltants acullen la mostra que ha tingut lloc durant tot el cap de setmana

La mostra, organitzada per l’Ajuntament d’Almenar i l’Associació Tastar i Menjar, es una fira de proximitat, amb productes locals i de temporada, on la gent del poble col·labora de forma voluntària cuinant i apropant la cuina local al visitant. Hi ha participat una quinzena d’expositors i quasi 60 cuiners del municipi que han cuinat en l’activitat d’elaboració de plats.

Teresa Malla explica que l’objectiu principal de a mostra és  ‘potenciar i conservar la cuina de tota la vida, per davant del menjar més prefabricat i elaborat, potenciant el producte km0, de proximitat i de temporada”, i ha afirmat que a l’edició d’enguany, que ha tingut lloc durant tot el cap de setmana, hi ha assistit molta gent de fora del municipi. “Els visitants tenien ganes de fira, possiblement perquè l’any passat no vam poder realitzar-la a causa de la pandèmia” 

La diputada a la Diputació de Lleida, Helena Martínez, ha acompanyat a l’alcaldessa d’Almenar, Teresa Malla, a la cloenda de la tercera edició de Fira Tast d’Almenar, que ha tingut lloc aquest migdia al mateix municipi.  Martínez ha posat en valor la celebració de la fira en uns moments, encara d’incertesa, i ha animat al consistori a seguir treballant en aquest sentit. “Aquests dies hem pogut assistir a moltes fires, ens fa molt feliços perquè és un símptoma de la resiliència del territori, de superació d’una crisi, a la qual encara estem immersos, però de la que ens n’estem sortint i de la que també hem fet molts aprenentatges. Hem après a estimar el valor afegit dels productes de proximitat, que ens identifiquen i ens defineixen com a territori i són clau per a la reconstrucció econòmica de les terres de Lleida”. A l’acte de cloenda també hi ha participat Ferran de Noguera, director dels Serveis Territorials a Lleida d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

La fira es va iniciar dissabte amb una cercavila i tallers a l’espai de les carpes. Durant tot el dissabte, hi va haver parades, inflables per a la canalla i parades de menjar. El dia va finalitzar amb un concert, a càrrec del grup The Denim Rips. Durant el dia d’avui, i després de l’esmorzar popular ‘de selló i porró’, hi ha hagut la taula temàtica, tallers de cuina, i degustacions de plats elaborats pels cuiners locals amb productes de proximitat.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.