AGENDA CULTURAL. TÀRREGA – SETEMBRE 2019

Diumenge 1

2a MARXA BTT TÀRREGA: Tres circuits de 16, 32 i 52 km

A les 9 del matí, des del Càmping Municipal · Espai Felip Robinat i Felip

Organitza: BTT Tàrrega i Ajuntament de Tàrrega

Esdeveniment que fomenta el transport sostenible, la pràctica de l’esport i el gaudi de l’entorn natural. La 2a Marxa BTT Tàrrega ofereix tres circuits: el popular de 16 quilòmetres; el mitjà de 32 quilòmetres; i el llarg de 52 quilòmetres. Les rutes transitaran per Verdú, Mas de Bondia, Guimerà, Vallfogona de Riucorb i Granyena de Segarra entre altres localitats. La 2a Marxa BTT Tàrrega s’integra dins la lliga Ponent Bikes Sèries. Informació i inscripcions a: www.btttarrega.com

 

Diumenge 1

FESTA MAJOR DEL TALLADELL

 • Exhibició de treballs de les associacions del poble (tot el matí, a l’Espai Molí)
 • Exhibició de vehicles clàssics (tot el matí, a la plaça del Freginal)
 • Missa de Festa Major (a les 12 del migdia)
 • Sardanes amb la Cobla Tàrrega (a la 1 del migdia)
 • Partit de futbol de solteres/solters i casades/casats (a 2/4 de 6 de la tarda)
 • Concert i ball amb l’Orquestra SLALOM EXPRESS (a les 7 de la tarda)

Organitza: EMD El Talladell

 

Diumenge 1

XX JORNADES EUROPEES DE LA CULTURA JUEVA A CATALUNYA:

Visita guiada LA DIÀSPORA DELS JUEUS DE TÀRREGA · Recorregut per l’exposició TRAGÈDIA AL CALL – TÀRREGA 1348, el call i el centre històric

A 2/4 d’11 del matí, al Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Museu Tàrrega Urgell

Visita guiada a l’exposició permanent del Museu Tàrrega Urgell sobre el llegat jueu de l’antiga vila medieval, al call de Tàrrega i al centre històric. Es proposa recórrer els indrets on van succeir anècdotes referents als jueus que van viure a Tàrrega durant els segles XIV i XV, conegudes mitjançant el fons documental dels llibres de bans. Són jueus que van patir també la diàspora de l’any 1492. Activitat gratuïta.

 

Diumenge 1

FESTA MAJOR D’ALTET

 • Missa solemne (a 2/4 de 12 del migdia)
 • Concert amb la coral de Claravalls (a 2/4 d’1 del migdia)
 • Cercavila amb gegants, capgrossos i La Verreta (a la 1 del migdia)
 • Ball amb l’Orquestra Glacé (a les 8 del vespre)

Organitza: Junta de Veïns d’Altet

 

Dimarts 3

Inauguració de l’exposició LLORENÇ CORBELLA, ESCENÒGRAF

A les 8 del vespre, a la Sala Marsà de la Casa de Cultura (carrer de La Vilanova)

Organitza: Regidoria de Cultura

Mostra de conjunt heterogeni (plànols, esbossos, maquetes…) que recull el singular desplegament artístic i professional de l’escenògraf Llorenç Corbella (Vallfogona de Riucorb, 1958). O la trajectòria d’un pintor d’escena que ha estat aplaudida des de Lisboa fins a Tòquio. Mes enllà o ençà de les acotacions òbvies, aquest deixeble de Fabià Puigserver és capaç de copsar una vaga il·lusió d’espai i concretar-la en evocadora plasticitat ambiental que fa perdurable l’efímera representació teatral. No és estrany, doncs, que hagi treballat amb els millors noms de la dramatúrgia i la dansa contemporània i hagi obtingut els premis de major prestigi. Oberta fins al 13 d’octubre.

 

Dimecres 4

Inauguració de l’exposició SE’N PARLAVE… I N’HI HAVIE · BRUIXERIA A LES TERRES DE PONENT I PIRINEU

A les 8 del vespre, al Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

Mostra itinerant sobre el fenomen de la bruixeria al Pirineu i Ponent, produïda per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran. El treball és fruit d’una recerca duta a terme entre els anys 2015 i 2017 que aborda la bruixeria com a fenomen social i científic. L’estudi ha estat coordinat per l’historiador Pau Castell amb un ampli equip d’antropòlogues i investigadors. D’entre les conclusions, se n’extreu que alguns dels primers judicis europeus sobre bruixeria van ser al Pirineu i que les dones acusades de bruixeria a Catalunya eren assenyalades pels seus veïns i no per la Inquisició. L’exposició combina les dues vessants històrica i etnològica. S’hi poden escoltar àudios de persones que han viscut el fenomen de la bruixeria en primera persona. També es poden trobar objectes utilitzats per protegir-se com ara cremalls i amulets. La recerca ha estat possible gràcies al suport de l’Institut Ramon Muntaner del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i diferents museus de la xarxa, que han permès fer un primer recull de material oral i històric. Oberta fins a l’1 de desembre.

 

Dijous 5 · Divendres 6 · Dissabte 7 · Diumenge 8

FIRATÀRREGA 2019

Exhibició de la creativitat escènica contemporània en arts de carrer

Durant tot el dia, en diferents espais escènics arreu de la ciutat

Organitza: FiraTàrrega

FiraTàrrega arriba a la 39a edició, del 5 al 8 de setembre, amb nova direcció artística a càrrec d’Anna Giribet. El certamen afronta un nou projecte consolidant la seva condició d’espai d’exhibició de la creativitat escènica d’arts de carrer. FiraTàrrega és punt de trobada, contacte, contractació i intercanvi per als agents que operen en aquest mercat cultural i es reivindica alhora com una estructura d’acompanyament en els processos de producció d’espectacles i d’inserció en els circuits de distribució. FiraTàrrega vol oferir una mirada polièdrica al voltant de quatre eixos: el territori, la identitat, el compromís i la reflexió. A més d’una expressió cultural, les arts de carrer són un catalitzador que ofereix noves mirades a les necessitats, les inquietuds i els reptes socials del segle XXI. Així, es vol donar cabuda a discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics. I incloure també les peces més festives i d’entreteniment de qualitat.

 

FiraTàrrega 2019 esdevindrà tota una declaració d’intencions d’aquesta nova manera d’entendre les arts de carrer i l’espai públic. La programació presentarà un total de 42 peces, 24 de les quals són catalanes, 9 d’elles de la resta de l’Estat, 6 són internacionals i 3 de procedència mixta. El 30% d’aquesta programació s’adscriu al programa Suport a la Creació, amb què la Fira ofereix un acompanyament integral a les companyies atenent totes les relacions possibles entre artistes, professionals, mercat, ciutat i ciutadania. 19 de les propostes de la programació són estrenes a l’Estat. Informació i venda anticipada d’entrades a: www.firatarrega.com · facebook / twitter / instagram / youtube · Tel. 973 500 039 · Oficina de FiraTàrrega a la Plaça de les Nacions sense Estat · Taquilles a la Plaça de les Nacions sense Estat a partir del 2 de setembre (de 17 a 20:30 h.) · A partir del 5 de setembre, tot el dia · Consulteu les modalitats de descompte.

 

Dijous 5

FIRATÀRREGA 2019: Conversa inaugural

ESPAI PÚBLIC: TRANSFORMACIÓ SOCIAL, RESISTÈNCIA, CREACIÓ

A les 8 del vespre, a la plaça Major

Organitza: FiraTàrrega

A càrrec d’Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, i el filòsof Xavier Antich, moderats per Judit Carrera, directora del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona-CCCB. L’acte culminarà amb una acció artística de dansa vertical de la companyia DelRevés. Vivim immersos en una societat cada vegada més complexa, amb realitats, comunitats i individus molt diversos que conviuen en el dia a dia de les ciutats, de vegades amb moltes dificultats, i que tenen un «univers mirall» a les xarxes socials. Assistim a un ressorgiment de l’autoritarisme i de la disminució o el control de les llibertats individuals i col·lectives. L’espai públic és, ara més que mai, el reducte per a contrarestar la deriva d’una societat on són més importants les identitats econòmiques que les identitats individuals o culturals. El carrer esdevé paradoxalment l’espai idoni per a preservar les particularitats que són, en definitiva, la base de la pluralitat. FiraTàrrega, en tant que referent de les arts de carrer, vol mediatitzar aquesta reivindicació de l’espai públic com a marc per a l’exercici de la creativitat artística, però també, i de forma indissociable, de les llibertats, dels drets fonamentals, del respecte, de la convivència, de la reivindicació i de la transformació social. FiraTàrrega 2019 s’obre amb un format inèdit i agosarat més enllà de les arts escèniques, posant en escena un debat sobre l’Espai Públic a l’àgora de Tàrrega, la seva plaça Major. Gratuït.

 

Diumenge 8

APLEC DE SANT ELOI 2019

Acte previ a la plaça Major

 • Cafè desvetllador i sortida cap al Parc de Sant Eloi amb La Fal·lera Gegantera i Grallers del Corral Nou (cafè a les 9 del matí i sortida en comitiva a 2/4 de 10 del matí)

 

Actes al Parc de Sant Eloi

 • Esmorzar amb coca i préssec (Durant el matí, a l’esplanada dels dipòsits)
 • Missa cantada per la Coral FresCOR de Claravalls (10 matí, a l’ermita)
 • Ball de gegants amb La Fal·lera Gegantera (11 matí, a l’esplanada dels dipòsits)
 • Jocs tradicionals amb Fefe i Companyia (11 matí, vora el Pou)
 • Demostració d’agility i obediència canina a càrrec d’Agility Associació Ciutat de Tàrrega (11 matí, a l’esplanada dels dipòsits)
 • XXXV Concurs Nacional de Colles Sardanistes a càrrec dels Amics de la Sardana de Tàrrega i Cobla Tàrrega (11 matí, a l’esplanada dels dipòsits)
 • Inauguració de l’escalinata d’accés a la plaça de les Alzines (1/4 de 12 migdia)

Organitza: Associació dels Amics de l’Arbre i Regidoria de Cultura

L’Aplec de Sant Eloi promou el retrobament de la ciutadania amb el gran pulmó verd de Tàrrega. El Parc de Sant Eloi esdevé així l’escenari d’una trobada popular marcada per la tradició, la convivència i l’estima vers la natura. Entre les diverses activitats adreçades al públic familiar no falten l’esmorzar de coca i préssec, els balls de gegants, els jocs infantils, les demostracions d’obediència canina, el concurs sardanista i les parades de joguines. Els Amics de l’Arbre, masovers del parc, i l’Ajuntament de Tàrrega també promouen la descoberta dels indrets del turó que s’han arranjat recentment, posant en valor el patrimoni natural i monumental que alberga aquest gran espai verd municipal. Per la seva part, els Amics de l’Arbre posaran a la venda la rajola commemorativa de l’Aplec 2019.

 

Dimarts 10

8a MARXA DE TORXES

A les 9 de la nit (concentració) i a les 10 de la nit (inici de la marxa de torxes)

Des de la plaça de les Nacions sense Estat

Organitza: El Rostoll, Tàrrega per la Independència, La Soll i Òmnium Cultural

Com a pròleg de la Diada Nacional de Catalunya, El Rostoll, Tàrrega per la Independència, La Soll i Òmnium Cultural convoquen la 8a Marxa de Torxes per la República Catalana amb l’acompanyament dels Grallers de la Barra de l’Associació Guixanet. A la plaça de les Nacions sense Estat també es podrà adquirir la torxa.

 

Dimecres 11

Acte institucional de la DIADA NACIONAL DE CATALUNYA:

Ofrena floral, parlaments i cant de l’himne d’ELS SEGADORS

A les 10 del matí, a la plaça de Rafael Casanova

Organitza: Regidoria de Cultura

Tàrrega s’aplega a la plaça de Rafael Casanova per honorar la identitat del país en un acte institucional reivindicatiu i ple de significat. Així, el consistori i les entitats tributaran ofrenes florals davant el monument dedicat als màrtirs de l’Onze de Setembre de 1714. Els participants també tindran ocasió d’expressar públicament els seus missatges. La Coral Bona Nova clourà l’acte cantant l’himne d’Els Segadors.

 

Dijous 12

Festa en honor de la Mare de Déu del Dolç Nom de Maria, patrona de Santa Maria de Montmagastrell:

 • Missa cantada per la Coral FresCOR de Claravalls (a les 6 de la tarda)
 • Ballada de sardanes a càrrec de Ramon Querol (a les 7 de la tarda)
 • Inflables infantils gratuïts (a les 7 de la tarda)
 • Ball amb el grup Banda Sonora Trio (a les 8 del vespre)
 • Sopar popular amb coca de recapte (3 €) (a les 9 del vespre)

Reserves fins al 10 de setembre al tel. 615 499 170 (Ramon)

 • Ball de nit amb el grup Banda Sonora Trio (a 3/4 de 10 de la nit)

Organitza: Junta de Veïns de Santa Maria de Montmagastrell

 

Divendres 13

Projecció de la pel·lícula LA VIDA SENSE LA SARA AMAT de Laura Jou, rodada al poble del Talladell 

A 2/4 de 10 de la nit, a l’Espai Molí del Talladell

Organitza: EMD El Talladell

Film costumista basat en la novel·la de Pep Puig i protagonitzat per Biel Rossell i Maria Morera. En Pep, de 13 anys, s’enamora d’una noia del poble dels seus avis on passa l’estiu, la Sara Amat. Una nit d’estiu, la Sara desapareix. Al cap d’unes hores, Pep la troba amagada a la seva habitació. Gratuït.

 

Divendres 13

Concert de presentació del segon treball discogràfic del cantautor XAVIER MAYORA, ANARTISTA

A les 10 de la nit, a la plaça dels Comediants

Organitza: Regidoria de Cultura

El cantautor Xavier Mayora presenta en directe el seu segon treball discogràfic en solitari, Anartista, un àlbum madur, personal i sincer amb cançons arrelades a la terra. El músic s’acompanya d’una banda excepcional de cinc músics. Gratuït.

 

Dissabte 14

FESTA DEL TALLADELL EN HONOR A SANT SEBASTIÀ

 • Missa cantada per la Coral FresCor de Claravalls (a les 12 del migdia)
 • Vermut popular gratuït i sardanes amb la Cobla Tàrrega (a la 1 del migdia)
 • Sopar popular (a 2/4 de 10 de la nit)
 • Teatre: SEPARADES… I QUÈ? amb RUTH I MERCÈ (a les 11 de la nit)
 • Sessió amb DJ BLEZY (a 2/4 d’1 de la nit)

Organitza: EMD El Talladell

 

Dissabte 14

CENTENARI DE LA SOCIETAT ATENEU de Tàrrega: Acte institucional amb reconeixements, parlaments, actuacions musicals i vídeos commemoratius

A les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Societat Ateneu de Tàrrega

La Societat Ateneu de Tàrrega està d’aniversari: commemora el seu centenari amb un extens programa d’activitats obertes a la ciutadania. Fundada l’any 1919, l’entitat és una de les més antigues de la capital de l’Urgell. Durant aquest primer segle de trajectòria, s’ha mantingut fidel a la voluntat de dinamitzar la vida cultural, cívica i associativa del territori. Enguany ha estat distingida amb la Creu de Sant Jordi pel Govern de la Generalitat de Catalunya. Accés lliure.

 

Diumenge 15

15a TROBADA INTERNACIONAL DE MODELISTES NAVALS

De les 9 del matí a les 6 de la tarda, a les Piscines Municipals (Parc Esportiu)

Organitza: Club de Modelisme de Tàrrega

Trobada oberta al públic on es pot contemplar de prop minucioses reproduccions de vaixells, autèntiques obres d’artesania, tant de vela com de motor. Hi són presents rèpliques de la navegació esportiva, mercantil o històrica. També se celebrarà un mercat de segona mà de productes i recanvis relacionats amb l’afició del modelisme. Gratuït.

 

Dijous 19

Cicle de conferències I DESPRÉS DE L’EXPULSIÓ:

L’EXILI JUEU CATALÀ. ELS CASOS DE SALÒNICA I ROMA

A càrrec de MORIAH FERRÚS, llicenciada en Filologia Hebrea i co-fundadora de la Nova Escola Catalana

A 2/4 de 9 del vespre, al Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Museu Tàrrega Urgell

Nova edició del cicle de conferències dedicat al passat jueu del territori complementant el fons patrimonial exposat a la sala permanent Tragèdia al Call – Tàrrega 1348 del Museu Tàrrega Urgell. La mostra testimonia l’empremta que deixà la comunitat hebrea a l’antiga vila medieval.

 

Divendres 20

DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER 2019:

Conferència DRET A MORIR DIGNAMENT a càrrec de CONCEPCIÓ CANUT, coordinadora del DMD Lleida + Refrigeri per als assistents

A 2/4 de 9 del vespre, al Local de la Societat Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Associació Alzheimer Tàrrega i Comarca

 

Dissabte 21

DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER 2019: Punts d’informació i meses petitòries

Durant tot el dia, en diferents carrers de Tàrrega

Organitza: Associació Alzheimer Tàrrega i Comarca

 

Dissabte 21

MERCAT DE LES ANTIGUITATS I LES ARTS

Tota la tarda, al carrer del Carme

Organitza: Centre Cultural de Tàrrega

 

Dissabte 21

EL CACAUERO I LA RUBINADA: Festa dels Gegants Tararots

Cercavila infantil popular rememorant la rubinada de l’any 1874

A les 6 de la tarda, des de la plaça dels Àlbers

Organitza: Associació Guixanet

Els Gegants Tararots de Tàrrega protagonitzaran aquesta cercavila infantil que rememora la rubinada de l’any 1874, quan el riu Ondara es desbordà. L’espectacle retrà homenatge a Pau Farré “el Cacauero”, personatge real que va salvar 45 persones de la mort durant aquell episodi històric. Itinerari: Plaça dels Àlbers, carrer del Carme, carrer de Sant Antoni Maria Claret, carrer d’Agoders i plaça Major, on se servirà una xocolatada popular.

 

Diumenge 22

DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER 2019:

18a MARXA POPULAR CONTRA L’ALZHEIMER Tàrrega – Verdú – Tàrrega, organitzada pel Club d’Atletisme 100×100 FONDISTES + Esmorzar de germanor amenitzat pel grup d’acordionistes SOLFA 3

A les 9 del matí, des de la plaça del Carme

Organitza: Associació Alzheimer Tàrrega i Comarca i 100×100 Fondistes

Preu de la inscripció: aportació voluntària

 

Diumenge 22

Centre Cultural de Tàrrega: Sortides a l’entorn

Ruta per la calçada romana d’Àger

A les 9 del matí, des de l’Estació d’Autobusos

Organitza: Centre Cultural de Tàrrega

 

Diumenge 22

Taller de fabricació de segells i estampació: EN NOM DEL REI!

A les 10 del matí, a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (carrer de Les Sitges, 4)

Organitza: Arxiu Comarcal de l’Urgell

A càrrec de Núria Vila Lafita, diplomada en Conservació i Restauració de Document Gràfic per l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya. Taller per conèixer per què eren utilitzats els segells antigament i per adquirir les tècniques d’elaboració. Preu: 2 euros per família. Inscripcions fins al 16 de setembre a l’ACUR · acurgell.cultura@gencat.cat · 973 31 24 11

 

Diumenge 22

DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER 2019:

Cantada de cançons populars amb la CORAL INFANTIL MESTRE GÜELL i espectacle d’escala en hi-fi amb el grup HI-FI ANGLESOLA

A 2/4 de 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Associació Alzheimer Tàrrega i Comarca

Preu: 5 euros

 

Diumenge 22

Concert – performance audiovisual de música electró-acústica experimental a càrrec de TIMPAHN

A 2/4 de 9 del vespre, a l’Espai Molí del Talladell

Organitza: EMD El Talladell

Gratuït

 

Dijous 26

Presentació pública de la 25a Temporada de Teatre i Dansa de Tàrrega i representació de CABARET BROSSA d’EL CELLER D’ESPECTACLES

A les 8 del vespre, a la plaça dels Comediants

Organitza: Regidoria de Cultura

La Regidoria de Cultura presenta al públic els espectacles que es podran veure els propers mesos dins la Temporada de Teatre i Dansa de Tàrrega, cicle que enguany assoleix la 25a edició. És una de les programacions escèniques estables amb més trajectòria a les terres de Lleida. Per celebrar el primer quart de segle de la temporada, l’acte de presentació s’il·lustrarà amb l’espectacle Cabaret Brossa a càrrec d’El Celler d’Espectacles en escenaris secrets de la ciutat. La peça és un homenatge de la companyia lleidatana al versàtil artista Joan Brossa (1919-1998) commemorant el centenari del seu naixement. Brossa, personatge lligat als inicis de la Fira de Teatre al Carrer, excel·lí com a escriptor, dramaturg i poeta visual. El Celler d’Espectacles reivindica el llegat de Brossa rememorant la seva fascinació vers el món del cabaret com a mitjà de subversió cultural. L’espectacle s’inspira en  la poesia escènica de Joan Brossa entrellaçant circ, màgia, strip-tease, cabaret i metafísica. Gratuït.

 

Diumenge 29

18a FIRA DEL CAÇADOR CIUTAT DE TÀRREGA · Memorial Felip Robinat i Felip: Venda d’articles de caça i productes artesanals · Exhibició de gossos, falconeria i equitació · Concursos de bellesa i obediència canina

De les 8 del matí a les 3 de la tarda

Al Càmping Municipal · Espai Felip Robinat i Felip (avinguda de Tarragona)

Organitza: Societat de Caçadors de Tàrrega

La Fira del Caçador “Ciutat de Tàrrega”, gran aparador sobre cinegètica a la demarcació de Lleida, divulga la pràctica de la caça com a element regulador del medi natural i motor econòmic del territori. Expositors vinculats amb el sector posen a la venda les últimes novetats en estris i roba de caça al costat de paradistes dedicats a l’alimentació i articles artesanals. Així mateix, la fira també atrau públic familiar gràcies a un ampli ventall d’activitats lúdiques al voltant del medi natural, l’esport i la fauna. En aquest sentit destaquen exhibicions de gossos de races caçadores i aus de falconeria; concursos d’obediència canina i espectacles eqüestres. També s’hi donaran cita el campionat de bellesa canina organitzat per la Unió Cinòfila de Catalunya o el concurs de Sant Hubert, que puntua el comportament del gos en relació a la peça de caça. Entrada gratuïta.

 

Dilluns 30

Setmana del SEMPRE ACOMPANYATS · Programa social per abordar la solitud no volguda de la gent gran: Presentació de les activitats amb actuació musical i vermut popular, obert a tothom

A les 12 del migdia, a la plaça Major

Organitza: Sempre Acompanyats – Ajuntament de Tàrrega

Exposicions

LLORENÇ CORBELLA, ESCENÒGRAF

Del 3 de setembre al 13 d’octubre, a la Sala Marsà (carrer de La Vilanova)

Organitza: Regidoria de Cultura

Mostra de conjunt heterogeni (plànols, esbossos, maquetes…) que recull el singular desplegament artístic i professional de l’escenògraf Llorenç Corbella (Vallfogona de Riucorb, 1958). O la trajectòria d’un pintor d’escena que ha estat aplaudida des de Lisboa fins a Tòquio. Mes enllà o ençà de les acotacions òbvies, aquest deixeble de Fabià Puigserver és capaç de copsar una vaga il·lusió d’espai i concretar-la en evocadora plasticitat ambiental que fa perdurable l’efímera representació teatral. No és estrany, doncs, que hagi treballat amb els millors noms de la dramatúrgia i la dansa contemporània i hagi obtingut els premis de major prestigi.

 • Dijous i divendres, de 19 a 21 h.
 • Dissabte i diumenge, de 12 a 14 h i de 19 a 21 h.

 

SE’N PARLAVE… I N’HI HAVIE

BRUIXERIA A LES TERRES DE PONENT I PIRINEU

Del 4 de setembre a l’1 de desembre, al Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran

Mostra itinerant sobre el fenomen de la bruixeria al Pirineu i les Terres de Ponent, produïda per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran. El treball és fruit d’una recerca duta a terme entre els anys 2015 i 2017 que aborda la bruixeria com a fenomen social i científic. L’estudi ha estat coordinat per l’historiador Pau Castell amb un ampli equip d’antropòlogues i investigadors. D’entre les conclusions, se n’extreu que alguns dels primers judicis europeus sobre bruixeria van ser al Pirineu i que les dones acusades de bruixeria a Catalunya eren assenyalades pels seus veïns i no per la Inquisició. L’exposició combina les dues vessants històrica i etnològica.

 • De dilluns a divendres, de 12 a 14 h.
 • Dijous i divendres, de 19 a 21 h.
 • Dissabtes, d’11 a 14 h i de 19 a 21 h.
 • Diumenges, d’11 a 14 h.

 

AlgoRitmes FIRALS de PILAR ROSADO

Del 5 de setembre al 4 d’octubre, a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (carrer Les Sitges, 4)

Organitza: Arxiu Comarcal de l’Urgell

Fotomosaic gegant d’imatges de FiraTàrrega des del 1981 ordenades mitjançant algoritmes de visió artificial que utilitzen únicament criteris de contingut visual. Aquesta obra s’ha realitzat durant el programa de residència de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell. Pilar Rosado (Sant Boi de Llobregat, 1965) és artista resident a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. Treballa amb tècniques de visió artificial per analitzar contingut visual en grans col·leccions d’imatges. Buscant patrons i aspectes latents, la seva intenció és proporcionar un nou punt de vista que ens porti a reflexionar i a qüestionar les convencions de la nostra mirada.

 • Del 5 al 8 de setembre (FiraTàrrega), de 12 a 14 h. i de 19 a 21 h.
 • Del 9 de setembre al 4 d’octubre, de dilluns a divendres de 10 a 14 h.

 

Cursos i altres activitats

Curs de cal·ligrafia i decoració visigòtica

6 sessions de 4 hores, els dies 21 i 28 de setembre i 5, 12, 19 i 26 d’octubre

De 10 del matí a 2 del migdia, a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (carrer de Les Sitges, 4)

Organitza: Arxiu Comarcal de l’Urgell

Inscripcions del 2 al 18 de setembre a l’ACUR · acurgell.cultura@gencat.cat · 973 31 24 11 · Per aprendre a escriure i dibuixar les formes de l’escriptura visigòtica dels manuscrits del Beatus de la Seu d’Urgell, amb la possibilitat de crear unes formes més actuals. Preu: 30 euros. Docent: Keith Adams, cal·lígraf i professor de l’Escola de Disseny i Art Eina (UAB).

 

Cursos per aprendre a ballar Lindy Hop

 • Els dijous, a les 8 del vespre (nivell principiants)
 • Els dijous, a les 9 del vespre (nivell intermig)
 • Els divendres, a les 9 del vespre (jam de swing oberta a tothom)

A la sala d’assaig de l’Ateneu

Organitza: SomSwing TRRG

Informació i inscripcions: somswingtrrg@gmail.com · Facebook: Somswing Trrg – lindy hop

 

Sessions de pilates, ioga i mitja al Talladell

 • Pilates: dilluns i dimecres, a les 9 del vespre, a l’Espai Molí
 • Ioga: dimarts a 2/4 de 9 del vespre i dijous a les 9 del vespre, a l’Espai Molí
 • Mitja: dimecres, a les 7 de la tarda, al Local Social

Organitza: Associació Cultural La Madruganya

 

Tallers de danses tradicionals i ball de bastons amb l’Esbart Albada

Els divendres, a 2/4 de 6 de la tarda, als baixos del Teatre Ateneu de Tàrrega

Organitza: Associació de Dones Verge del Pedregal – El Talladell

 

Sessions de ioga a Claravalls

Dissabtes a la tarda, al Local Social · Obert a tothom · Inscripcions: 666 290 352 (Bet)

Organitza: Associació de Dones La Ginesta – Claravalls

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.