A Quatre Mans de joves cuiners de la plana i la muntanya lleidatana
Jaime Bes, Clàudia Gozzi del Raier de la Pobla, amb Jesús Gimena, a L'Espurna
Els joves cuiners Jaime Bes i Clàudia Gozzi del restaurant El Raier de la pobla de segur, es van unir a l’equip de Jesús Gimena de L’Espurna en un sopar a Quatre Mans de vuit degustacions que alternaren plats d’una cuina i l’altra.
Aquest esdeveniment amb cuiners de la plana i la muntanya lleidatana va ser el segon sopar dels quatre que L’espurna van programat amb motiu del seu Segon Aniversari.
El sopar, maridat amb vins Raimat, s’inicià amb la degustació de Pa de massa mare PaPanBread amb Oli d’oliva Taste Of Earth de les Cabanes i una copa de Raimat Lo Fred de Ponent (DO Cava). Per a tot seguit gaudir dels aperitius: Cotna de porc amb tàrtar de truita de riu; i Bombó de mató del Cadi i codony.
Els comensals degustaren Trinxat de la Cerdanya amb reducció d’escamarlà; i Carabassa rostida, crema de carabassa especiada, suc de carn i aire de mel; com a entrants. Mentre que els plats principals del menú van ser, Peix de llotja a la brasa amb fricandó de ceps i truiteta cruixent de caragols; i Mans de porc farcides i puré de xirivia. I a l’hora de les postres, Crema de Maria Luisa i escuma d’arròs torrat; i Xocolata, pa, oli, taronja i sal.
La celebració del seu Segon Aniversari de l’Espurna serà dijous vinent, dia 23 de novembre, amb el Jimmy i el José de la cocteleria Blackberry els quals maridaran la cuina de l’Espurna amb els seus còctels i combinats. Mentre que els vins Perinet (DOQ Priorat) seran els protagonistes d’un sopar de maridatge el dijous dia 30 de novembre.
Jaime Bes d’origen aragonès, va completar els estudis d’Hostaleria a l’ESHOB, a Barcelona. Durant la seva formació va treballar a la Pastisseria Comas, al restaurant Hisop(*) i a empreses de càtering com SIBARIS i Nandu Jubany. Posteriorment, va entrar a formar part de l’equip del restaurant Koy Shunka(*) on va créixer fins a convertir-se a la mà dreta d’Hideki Matsuhisa i responsable d’obrir nous restaurants per a l’empresa.
Clàudia Gozzi, nascuda a Barcelona i formada a l’escola d’hostaleria CETT va començar la seva trajectòria professional als restaurants Dos Palillos(*) i Gresca. Va anar al País Basc a formar part de l’equip de Mugaritz(**) i posteriorment va tornar a Barcelona a treballar amb Nandu Jubany a l’obertura del restaurant Pur.
Jesús Gimena, format a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, va alternar la formació treballant a establiments com L’aula Gastronòmica, Cal Xirricló, Cràpula, El Jardí d’Alguaire. Professionalment desenvolupa la seva jove carrera als restaurants Can Jubany (*) de Calldetenes i Dos Palillos (*) de Barceloina. Des de desembre de 2021, és el xef de l’Espurna.
Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.