El paer en cap ret homenatge a les dones a través de les figures femenines del pessebre durant l’obertura del Cicle de Nadal

L’alcalde Fèlix Larrosa diu que el paper de les dones ha quedat injustament relegat a un segon terme en la història de la humanitat i reitera el seu compromís a treballar incansablement perquè Lleida sigui una ciutat de valors

L’arquebisbe de la Seu d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives, dedica el pregó del Cicle a la Santa Nit i la Llum de Nadal com a elements que ens conviden a la conciliació i la pau

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha aprofitat l’obertura del Cicle de Nadal per retre homenatge a les dones a través de les figures femenines del pessebre (les rentadores, les pastores i la Verge Maria), “ja que el seu paper ha quedat injustament relegant a un segon terme en la història de la humanitat”, ha dit.

L’alcalde de Lleida ha fet aquestes afirmacions en el Saló de Sessions de la Paeria, durant l’acte oficial de l’obertura del Cicle de Nadal, que organitza l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, i en el qual l’arquebisbe de la Seu d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan Enric Vives, ha estat l’encarregat de llegir el pregó.

Larrosa ha manifestat que la Paeria contribueix a canviar aquesta tendència discriminatòria de les dones a la societat en la mesura de les seves possibilitats, amb decisions de govern i amb mesures també simbòliques, com el fet de dedicar un carrer a una lleidatana il·lustre com Dolors ‘Lolín’ Sabaté, que es va significar per la lluita a favor de la igualtat i els drets civils des de la fe catòlica.

En aquest context, el paer en cap ha reiterat el compromís de treballar incansablement perquè Lleida sigui una ciutat de valors. “L’equip de govern treballa en projectes molt ambiciosos que tenen per objectiu convertir la capital en una ciutat més amable, acollidora, respectuosa i igualitària”, ha dit abans de citar el Pacte pel Civisme i el Pacte Intergeneracional com a iniciatives de l’equip de Govern municipal.

El paer en cap ha assenyalat que el Pacte pel Civisme aposta perquè els valors siguin el motor que impulsi el desenvolupament humà i comunitari de la nostra societat. “El pacte fomenta els valors humans, socials, culturals i mediambientals, amb l’objectiu de fer de Lleida una ciutat compromesa, sensible a totes les realitats, perquè les societats amb valors són més justes, avançades, humanes i dignes”, ha continuat explicant.

L’alcalde s’ha referit al Pacte Intergeneracional com el projecte que treballa perquè els joves es preocupin de la seva gent gran i que aquesta mantingui els vincles amb els ciutadans d’altres generacions i se senti acompanyada, menys sola. “Que els uns ens ajudem als altres, una màxima que l’Església ha predicat al llarg del temps”.

Abans de les paraules de l’alcalde de Lleida, l’arquebisbe de la Seu d’Urgell ha llegit el seu pregó, que ha pres com a punt de referència la Santa Nit i la Llum de Nadal que desprèn, com a element que convida a la convivència i la pau entre les persones.

Per desenvolupar el missatge, el copríncep d’Andorra s’ha fixat en la popular nadala, que porta el mateix títol i que enguany compleix el seu segon centenari, per explicar com el 24 de desembre del 1914, aquesta melodia cantada pels soldats alemanys i contestada pels britànics va humanitzar el front de guerra i va permetre per unes hores silenciar les armes.

Com és tradicional, obertura del Cicle de Nadal ha servit per presentar i estrenar la nadala 2018 ‘Cristal·lina Rosada d’Amor’, amb lletra de Joan Bellmunt i música del compositor grec Ilias Rachaniotis, que ha estat interpretada per la Coral Shalom.

A l’acte, a més de la tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, i els paers Paco Cerdà i Joan Vilella, han assistit l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros; el delegat de la Generalitat, Ramon Farré; el subdelegat del Govern central, José Crespín; el bisbe de Lleida, Mons. Salvador Jiménez, i els presidents de les agrupacions de pessebristes d’Espanya i de Catalunya.

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.