XXIV FESTES TRADICIONALS DE CORPUS A LLEIDA

Escrit per Enric Figueres i Francès President del Patronat del corpus de Lleida

Aquest diumenge 3 de Juny, celebrem les XXIV Festes tradicionals de corpus a Lleida, ja han passat força anys, des de que vàrem recuperar les primeres catifes, tot aprofitant la celebració de la “Gegantera”, la trobada de gegants de l’entitat lleidatana, Grup cultural Garrigues, que organitzava aquesta convocatòria gegantina a la ciutat el mateix dia, primer al passeig de Ronda de la nostra ciutat i més tard ja a l’eix comercial.

Durant els primers anys i les primeres catifes confeccionades amb serradures tenyides, es va poder veure aquest art efímer per les places del Passeig de ronda de la nostra ciutat, envoltada d’una munió de gegants vinguts de tota Catalunya i sardanistes que feren ballar al públic assistent.

Poc desprès es decideix baixar i recuperar l’espai original, es realitzaven dos o tres catifes, a la paeria i als voltants i així sumant i recuperant elements durant aquest vint-i-quatre anys de les festes, en les quals desprès de molts anys també l’església baixa a celebrar corpus,
bianualment.

Actualment el Patronat del corpus de Lleida, prepara prop de 14 catifes de flors, per tot l’eix
comercial de la ciutat, realitza el seguici tradicional de corpus, amb elements que ha anat
recuperant i creant, l’Àliga de Lleida, els cavallets del Patronat del corpus de Lleida, els
conjunts geganters de la Paeria, del Grup cultural Garrigues i del mateix Patronat, o el Lleó de Lleida, així com, de diferents colles convidades cada any ha participar-hi amb diferents grups de música de gralla que donen vistositat al seguici i que cada cop segueix més i més gent al centre de la ciutat.

La satisfacció de veure ple de gom a gom el centre de la ciutat, visitant les catifes, veient sortir l’Àliga de Lleida des del palau de la Paeria (únic cop que ho fa) veure al Lleó de Lleida, els cavallets, els gegants, flors, color, música tradicional, us convida a participar-hi, us convido a fer catifes el diumenge 3 de juny a les 6 del matí i a participar del seguici, fent de protagonistes de la diada tradicional de corpus de la ciutat de Lleida.

El proper any fem 25 anys des de la recuperació, tot i el manteniment religiós de la festa en
anys, per la qual cosa, anuncio que demanarem que les Festes tradicionals de corpus a Lleida, puguin formar part del catàleg de patrimoni festiu de Catalunya i demanar la seva declaració posterior de Festa popular d’interès cultural.

Gaudiu, viviu i sigueu protagonistes, d’aquest corpus tradicional a Lleida.
Moltes gràcies.

Enric Figueres i Francès President del Patronat del corpus de Lleida

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.