EL SINDICAT DE TARRÉS REP EL DISTINTIU DE QUALITAT DE RESTAURANT VERGE EXTRA
L’atorga el Consell Comarcal de les Garrigues i dis4ngeix els establiments que aposten per l’oli d’oliva verge extra i pel producte local
El Sindicat de Tarrés va rebre, el distintiu de Restaurant Verge Extra en reconeixement a la seva aposta pel territori, amb la promoció de l’oli verge extra i els productes locals i de proximitat en el seu establiment de restauració.
El Sindicat, juntament amb el restaurant Les Cuines de La Llena, va rebre aquest guardó que atorga el Consell Comarcal de les Garrigues, en el decurs de la presentació de la 31a Mostra Gastronòmica de les Garrigues. Òscar Balsells, gestor del Sindicat de Tarrés, va mostrar la seva satisfacció per “un reconeixement que posa en valor l’esforç dels empresaris de la restauració que aposten pel territori i pels productes que es conreen i es produeixen a les Garrigues”.
Balsells considera que “hi ha comarques que necessiten iniciatives com aquesta i empentes importants per part de l’Administració perquè siguin cada cop més visibles i es pugui reconèixer tot el bo que es produeix en aquests indrets”. Afegeix que “empresariat i Administració han d’anar de la mà per vetllar pel territori. Sense aquest tàndem serà difícil que les comarques més desafavorides puguin garantir l’emprenedoria”.
Actualment ja són 5 els establiments de les Garrigues que tenen el distintiu de qualitat de Restaurant Verge Extra. Per aconseguir aquest reconeixement han hagut d’acreditar que utilitzen un mínim del 80% d’oli d’oliva verge extra (OOVE) de les Garrigues per la cuina i un 100% en sala. Han de disposar d’una carta d’olis o visualitzar en la carta general l’ús d’oli d’oliva verge extra en el percentatge requerit.
També hande donar a conèixer la utilització de l’OOVE en els canals propis de comunicació, facilitar la degustació d’OOVE del territori –com a mínim en el menú de cap de setmana–, i disposar d’un punt de venda d’OOVE en l’establiment.
Pel que fa al producte local, han hagut de certificar que un mínim del 50% del producte local i/o de proximitat és de la comarca de les Garrigues; visualitzar a les cartes els productes locals indicant el seu origen i el nom de l’empresa productora, i donar a conèixer els productes locals en els canals propis de comunicació. Quant al producte de proximitat, els restaurants han acreditat que utilitzen un 90% de productes de proximitat de les zones més properes a la comarca de les Garrigues.
Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.