Barcelona, 18 de setembre de 2025.- Després de l’èxit de les edicions celebrades a Lleida ciutat, Tasta Lleida arriba per primera vegada a Barcelona amb una edició especial al Mercat de Sant Antoni, on les principals Denominacions d’Origen, les Indicacions Geogràfiques Protegides i els productes certificats en Producció Integrada de la província de Lleida presenten el millor de la seva gastronomia en un format únic: un restaurant efímer a l’aire lliure.
Els consells reguladors de la DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, DOP Pera de Lleida, DOP Les Garrigues, DOP Costers del Segre, IGP Torró d’Agramunt i el Consell Català de la Producció Integrada han unit esforços per apropar al públic barceloní la qualitat certificada dels productes agroalimentaris del territori.
Els assistents han gaudit d’una degustació dissenyada pel reconegut xef Sergi de Meià, qui ha elaborat una proposta gastronòmica exclusiva amb productes de proximitat i qualitat certificada.
Durant la jornada, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn i Gilbert; el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Oscar Ordeig; la comissionada de Promoció Econòmica, Comerç i Restauració, Nadia Quevedo i els representants de les DOP, IGP i dels productes certificats en PI han destacat la importància de donar visibilitat als productes de Lleida en nous escenaris.
“Barcelona és un aparador privilegiat per projectar l’excel·lència dels nostres productes. Amb Tasta Lleida volem reforçar el vincle entre territori, productors i ciutadania”, ha afirmat Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida.
“Aquest esdeveniment és la millor manera de mostrar que darrere de cada segell de qualitat hi ha persones, tradició, innovació i un territori que treballa per l’excel·lència”, han remarcat des de les Denominacions d’Origen, Indicacions Geogràfiques Protegides i els productes certificats en Producció Integrada.
A més de la degustació, l’esdeveniment ha comptat amb un ambient festiu i la presència de creadors de contingut gastronòmic que han compartit l’experiència a les xarxes socials, amplificant l’impacte del projecte.
Aquesta edició s’ha fet possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Lleida i al treball conjunt amb l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut Municipal de Mercats, l’Oficina Conjunta de l’Alimentació Sostenible i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb qui s’ha col·laborat estretament per portar Tasta Lleida al Mercat de Sant Antoni.
Amb aquesta edició, Tasta Lleida es consolida com un projecte pioner i amb vocació de creixement, que ja ha transcendit les fronteres del territori per donar a conèixer el valor dels productes de qualitat certificada de Lleida, Pirineu i Aran.