L’acte, celebrat a la plaça del Torró, ha comptat també amb la participació de l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernàndez; la directora de la Fira, Tamara Lombardo; la diputada al Parlament Marta Vilalta; la consellera comarcal Imma Oliva; la presidenta de la Fundació Espai Guinovart, Maria Guinovart, i el fill il·lustre d’Agramunt, Joan Llurba, entre d’altres autoritats. Igualment, a la tarda, està previst que el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, visiti el certamen, acompanyat de l’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernández.
Enguany, la Fira compta amb la presència destacada de ‘Gust de Lleida’, la marca impulsada per la Diputació de Lleida que vol actuar com a paraigua de tota la cadena de valor del sector agroalimentari del territori, agrupant productors, restauradors i elaboradors sota una mateixa identitat. Durant tot el cap de setmana, ‘Gust de Lleida’ disposa d’un estand propi al Pavelló Agroalimentari, on es pot trobar material promocional de la marca i informació sobre els productes i iniciatives que en formen part.
La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt és una cita de referència al calendari firal de Catalunya, que combina tradició, innovació i promoció agroalimentària. Amb més de tres dècades d’història, reuneix torronaires amb Indicació Geogràfica Protegida, xocolaters, pastissers i productors del territori en un ampli recinte firal que inclou espais com l’Aula del Gust, l’Aula del Tast, l’Aula de la Xocolata i el Vi i la Carpa de la Cuita, on es pot veure en directe el procés d’elaboració de l’autèntic torró d’Agramunt. El certamen també ofereix activitats familiars i gastronòmiques per a tots els públics, amb food trucks, animació musical, espais pedagògics per als infants i esdeveniments paral·lels com la Transiscar de BTT, la Cursa del Torró o la proclamació del Torronaire d’Honor.
Agramunt esdevé així, un any més, un dels epicentres gastronòmics de la tardor a les terres de Lleida, i es consolida com una plataforma de promoció de la qualitat, el talent i la tradició agroalimentària del territori.