DEFUNCIONS. Mor l’escriptor i polític Antoni Dalmau als 70 anys

Va exercir de president de la Diputació de Barcelona i vicepresident del Parlament

Mor l’escriptor i polític Antoni Dalmau als 70 anys. Ho ha confirmat la Diputació de Barcelona, de la qual va exercir de president entre el 1983 i 1987. Sota el seu mandat es va comprar l’edifici modernista de Can Serra i es va construir i inaugurar la nova seu de la corporació. L’entitat ha expressat el seu condol a amics i família a través de Twitter. Originari d’Igualada, Dalmau també va ser vicepresident del Parlament de Catalunya entre els anys 1988 i 1995, a més de diputat fins el 1999. Afiliat a Convergència Socialista de Catalunya el 1975, va pertànyer catorze anys a la comissió executiva nacional del PSC (1978-1992).

Dalmau va ser president de la Fundació Teatre Lliure de Barcelona durant vint-i-cinc anys. Va ser el fundador i director de la Revista d’Igualada i professor de la facultat de Ciències de la Comunicació, Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull.

Pel que fa a la seva carrera literària, va publicar diverses novel·les i assaigs polítics, destacant com a especialista en l’estudi de l’obrerisme i la violència social en el canvi de segle XIX-XX i també de la Guerra Civil. Així mateix, va traduir nombrosos llibres, utilitzant en alguns casos un pseudònim.

 

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.