Visita del subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, a una granja de boví de carn situada en el terme municipal d’Alcarràs

Ha estat acompanyat per Ricard Gòdia titular de la granja i alhora president de l’Associació Nacional de Productors de Boví de Carn (Asoprovac).

Crespín ha conegut la gestió d’aquesta explotació ramadera, així com les mesures introduïdes des de fa quatre anys amb l’objectiu d’apostar per una producció respectuosa amb el medi ambient i contribuir a la sostenibilitat ambiental del sector ramader. Entre aquestes mesures destaquen, per exemple,  la reducció de les emissions de gasos d’efectes hivernacle (GEI) i la millora en el tractament de les dejeccions, a més a més de l’ús de plaques solars per generar electricitat i una alimentació acurada en cada una de les etapes de creixement del bestiar mitjançant un sistema informatitzat. “Si hi ha un sector que ha interioritzat el foment de l’economia circular – ha assenyalat José Crespín –  aquest és el agroalimentari i ramader”.

Amb la visita d’avui a Alcarràs, el subdelegat del Govern ha volgut recolzar el sector ramader de les comarques de Lleida en una de les principals zones productores de boví d’Espanya amb una producció que es calcula en el 15% del país i una producció provincial que representa el 40% de la producció de tota Catalunya. José Crespín ha remarcat que aquestes xifres “són reflex de la seva capacitat productiva i del seu pes en l’economia de tota la província i per un conjunt molt important de famílies de les comarques lleidatanes”.

En aquest sentit, José Crespín ha volgut destacar que la granja visitada avui és una de les 120 explotacions arreu del país on Asoprovac està duent a terme estudis de caràcter experimental per mitigar i reduir les emissions de CO2 en un esforç per facilitar eines i estratègies al sector ramader per assolir els objectius d’una producció de qualitat respectuosa amb el benestar animal i amb la sostenibilitat mediambiental del planeta.

El subdelegat ha remarcat que els productors ramaders “són els primers interessats en les bones pràctiques en la producció i són conscients de la necessitat de seguir apostant per la qualitat i la internacionalització dels seus productes en un sector que és una de les potes de l’important sector agroalimentari de la nostra economia i una aportació de riquesa i de vida al nostre territori”.

El subdelegat ha recordat també que la dieta mediterrània “aposta per una dieta variada i saludable on també hi ha els productes càrnics que, com tots, s’han de consumir d’una forma equilibrada” i ha insistit en què “tots els sectors productius, tots, i la societat hem de caminar i evolucionar de forma progressiva en direcció a la sostenibilitat com a estratègia de futur”.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.