Tàrrega finalitza les obres d’adequació de la plaça de la Bassa, indret del Parc de Sant Eloi que s’ha transformat en espai polivalent

Inversió de 68.459 euros finançats pels fons FEDER, la Diputació de Lleida i el consistori · L’acció forma part del projecte “Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni”

La plaça de la Bassa de Tàrrega ja llueix el seu nou aspecte una vegada finalitzades les obres d’adequació de l’espai, situat al vessant sud del Parc de Sant Eloi. Els treballs han estat cofinançats mitjançant els fons FEDER, la Diputació de Lleida i el consistori targarí amb un import d’adjudicació de 68.459 euros. Gràcies a aquesta inversió, la plaça de la Bassa s’ha transformat en un recinte polivalent a l’aire lliure, el qual podrà acollir usos com a espai escènic o aula de natura entre altres possibilitats. La intervenció, amb la qual s’ha posat fi a la degradació que patia l’indret, forma part del projecte “Camí de Sant Jaume: xarxa pel patrimoni”. Val a dir que l’esmentada ruta transcorre pel costat del Parc de Sant Eloi. L’obra realitzada també vol potenciar així aquesta zona verda municipal, un dels símbols de Tàrrega, com a punt d’encontre dels pelegrins.

L’àmbit de l’adequació comprèn 1.866 metres quadrats de superfície. La plaça de la Bassa compta ara amb una grada de formigó de cinc esgraons al costat nord-est que servirà de tribuna per al públic. Al mateix temps, l’estructura exerceix de mur de contenció per fer front al desnivell de terres evitant possibles despreniments. Els seients frontals de la grada presenten un acabat de pedra vista harmonitzat amb l’entorn. L’espai central, que ha quedat diàfan, s’ha cobert amb paviment de sauló. També s’han realitzat millores als accessos des del carrer dels Amics de l’Arbre.

L’Ajuntament de Tàrrega i l’Associació dels Amics de l’Arbre, entitat gestora del Parc de Sant Eloi, comunicaran aviat la data d’inauguració de la reformada plaça de la Bassa. L’indret deu el seu nom al fet que a finals del segle XIX albergava un dipòsit on la població s’abastia d’aigua. Posteriorment, quan es posaren en marxa noves infraestructures de proveïment d’aigua de boca, el recinte es convertí en un parc infantil familiar amb uns populars gronxadors en forma de barca.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.