TÀRREGA. AGENDA CULTURAL DESEMBRE 2019

Diumenge 1

Sortides del Centre Cultural de Tàrrega:

Recorregut pels molins i els horts esglaonats de Copons i el Gorg de Nafre

A les 9 del matí, des de l’Estació d’Autobusos

Organitza: Centre Cultural de Tàrrega

 

Diumenge 1

TEMPORADA DE TEATRE 2019 – 2020:

INCURSIÓ JUNEDA · INCURSIÓ SOCIAL · Projecte escènic d’inclusió social

ROMEU I JULIETA · Text i direcció de RAMON GINÉ i NÚRIA MARTÍ

A les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Regidoria de Cultura

InCursió Social de Juneda és un projecte innovador que promou la participació en les arts escèniques per part de persones que sovint no poden accedir a aquest àmbit de creació cultural. Una experiència nova basada en l’estreta cooperació entre professionals i participants, fomentant les seves aportacions i donant ales a la creativitat. En definitiva, es converteixen en els creadors i els protagonistes d’una experiència teatral. Tot el procés culmina amb l’estrena de l’espectacle als diferents teatres municipals de les poblacions implicades en el projecte.

 

CENTRES PARTICIPANTS: Associació Alba de Tàrrega, Acudam de Mollerussa, Centre Assistencial Sant Joan de Déu d’Almacelles, L’Olivera de Vallbona de les Monges, Centre Talma de Juneda i Residència Municipal d’Avis de Juneda. Entrada: 5 euros · Venda d’entrades a www.culturatarrega.cat/teatreateneu · Més informació: La Botiga del Museu (carrer Major, 11) · Tel. 973 312 960 · cultura@tarrega.cat

 

Dimecres 4

TEMPORADA DE TEATRE 2019 – 2020:

COSAS QUE SE OLVIDAN FÁCILMENTE de XAVIER BOBÉS

Teatre d’objectes i memòria col·lectiva · Del 4 al 8 i de l’11 al 15 de desembre

 • Dies laborables: Passis a les 4 de la tarda, a 2/4 de 7 de la tarda i a les 9 del vespre
 • Dies festius: Passis a les 12 del migdia, a les 5 de la tarda i a 2/4 de 8 del vespre

Espai de les representacions: Museu Comarcal de l’Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Regidoria de Cultura

“L’any passat em vaig adonar que començava a tenir problemes de memòria. Vaig comprovar que la meva mare també patia buits importants. Cosas que se olvidan fácilmente és un espectacle fotogràfic que transforma els records. Una petita història de la segona meitat del segle XX”. Així defineix l’autor Xavier Bobés aquesta singular escenificació de petit format i de contacte íntim amb el públic. Pocs artistes tenen la capacitat d’haver desplegat un imaginari visual i sonor tan ric i potent com Xavi Bobés. El seu espectacle convida a passejar per un delicat univers d’objectes vells retrobats, una simfonia sensorial que apel·la a la memòria familiar i llunyana, que hipnotitza amb la càndida fragilitat de la vida quotidiana. Una experiència única de veritat, que ens deixa en un dolç estat de malenconia per tot allò que vam viure i que mai podrem recuperar. 

Només cinc espectadors assisteixen a cada passi. Premi Butaca 2016, Premi de la Crítica de Barcelona 2015 al millor espectacle de noves tendències i Premi al Millor Espectacle al Befestival de Birmingam 2016. Entrada: 25 euros · Venda d’entrades a www.culturatarrega.cat/teatreateneu · Més informació: La Botiga del Museu (carrer Major, 11) · Tel. 973 312 960 · cultura@tarrega.cat

 

Dijous 5

Presentació de l’exposició:

ANTON SALA-CORNADÓ · UN CLAM DE LLIBERTAT

A les 7 de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (carrer de Les Sitges, 4)

Organitza: Arxiu Comarcal de l’Urgell

L’exposició apropa al públic les diferents facetes i trajectòria del poeta Anton Sala-Cornadó (Tàrrega 1929 – Barcelona 2011). Fou un intel·lectual polifacètic que sobresortí com a escriptor, promotor cultural, pensador i maçó. Es donà a conèixer com a poeta en antologies col·lectives a principis dels anys 50. Té una dotzena de llibres de versos publicats, entre els quals destaquen Suite pirinenca (1972); Nadal, un crit cap a la llibertat (1978); o bé I finalment el silenci (1988) amb pròleg de Joaquim Molas. L’any 1998 publicà El rostre dins la Col·lecció Natan de l’Ajuntament de Tàrrega. Dos anys després, l’Institut d’Estudis Ilerdencs edità Obra poètica (1950-1999), aplegant versos ja publicats amb altres d’inèdits. El 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi. Oberta fins al 12 de gener.

 

Divendres 6

21a FIRA D’ARTISTES I ACTIVITATS TRADICIONALS: Art, disseny i artesania

D’11 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 de la nit

A l’Espai Fassina, Espai MerCAT i Plaça de les Nacions sense Estat

Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica

Tàrrega concentrarà un centenar d’artistes, dissenyadors i artesans del 6 al 8 de desembre. Aprofitant el Pont de la Puríssima, la capital de l’Urgell ofereix al públic un ampli espai on es poden adquirir articles de creació singular, única i limitada. És la Fira d’Artistes i Activitats Tradicionals, que assoleix 21 edicions com una cita consolidada en el calendari, alhora un pòrtic d’entrada a les festes nadalenques. La Regidoria de Promoció Econòmica habilitarà 2.500 metres quadrats d’exposició distribuïts entre l’Espai Fassina, l’Espai MerCAT i la plaça de les Nacions sense Estat. S’hi posaran a la venda obres de pintura, dibuix, ceràmica, escultura, orfebreria, fotografia, interiorisme, forja, tèxtil i manualitats entre altres disciplines.

Tallers de manualitats per a totes les edats     Altres al·licients seran, com de costum, els tallers de manualitats i arts per a totes les edats a càrrec d’expositors participants a la fira. Petits i grans tindran ocasió de fer ús de la seva traça i creativitat fent penjolls, sabó artesà o elements decoratius de Nadal, coincidint amb la proximitat de les festes. Un taller de dansa africana posarà la pinzella exòtica al programa. Gastronomia, construcció de diorames, benestar a través de l’art o decoració de roba realitzada són altres eixos temàtics dels tallers. D’altra banda, el fotògraf Jaume Solé i l’Arxiu Comarcal de l’Urgell prosseguiran a la fira la confecció del fons d’imatges en 3D que reflecteix el perfil contemporani dels targarins i targarines. La idea, ‘Retra(t)acció’, documenta des de fa 10 anys l’evolució de l’aspecte físic i l’estètica, esdevenint un atractiu treball etnològic.

 

Fira solidària    La fira targarina també esdevindrà un aparador per atansar al públic diverses accions solidàries, com és el cas de La Marató de TV3. D’altra banda, l’Escola d’Educació Especial de l’Associació Alba divulgarà el seu projecte de calendari benèfic, amb el qual sufraguen activitats de lleure, colònies i millores per als infants de l’escola. Durant la presentació del dissabte 7 de desembre (18:15h) es projectarà un ‘making of’ de les fotografies de Núria Boleda amb narració de la periodista Trinitat Gilbert i un tast gastronòmic a càrrec del xef Genís Costa. En paral·lel, la jove dissenyadora i il·lustradora Mònica Planas, que ha superat una malaltia neuro-vascular, portarà les creacions de Hakuna BCN, que destina part dels guanys a la Fundació Institut Guttmann.

 

Tradicions culturals de Nadal    El diumenge 8 de desembre, a les 12 del migdia, Green Emotions proposarà una singular experiència de descoberta al voltant de la tradició del Tió de Nadal. Després de la lectura d’un conte a l’espai firal, el públic familiar es desplaçarà cap al Parc de Sant Eloi a la recerca del Tió. L’activitat inclourà el desplaçament gratuït dalt el bus urbà de Tàrrega.

Més informació a: www.tarrega.cat

 

Alguns dels tallers programats

 • Tallers d’Art-Teràpia a càrrec d’Alba Torres, artista i art-terapeuta (11h i 12:30h)
 • Penjolls creatius de peces d’alumini amb Mima Barraquer (Joies de la Selva) (12:30h)
 • Espectacle d’animació literari-musical amb Toni Conta-Contes (12:30h)
 • Taller de targetes de Nadal vintage amb Petita Bonica Preciosa (12:30h)
 • Cistelletes penjants de drapet amb Isabel Asensio (Onna Artesana) (17:30h)
 • Sabó de casa per rentar la roba amb Mercè Camps (públic adult) (19h)
 • Taller de macramé a càrrec de l’Esquirol (19h)
 • Showcooking “de camp i de muntanya” a càrrec de Sergi Company (19h)

 

Divendres 6

Cine Club La Lloca:

LA HIJA DE UN LADRÓN de Belén Funes (drama) · Espanya · 2019

A les 10 de la nit, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)

Organitza: Cine Club La Lloca

Amb Greta Fernández i Eduard Fernández. Sara ha estat sola durant tota la vida. Té 22 anys i un nadó i el seu desig és formar una família amb el pare del seu fill. El seu pare, Manuel, després d’una llarga absència reapareix en sortir de la presó.

 

Dissabte 7

21a FIRA D’ARTISTES I ACTIVITATS TRADICIONALS: Art, disseny i artesania

D’11 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 de la nit

A l’Espai Fassina, Espai MerCAT i Plaça de les Nacions sense Estat

Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica

 

Alguns dels tallers programats

 • Centres decoratius de Nadal a càrrec de Carme Álvarez (A Cova da Meiga) (11:30h)
 • ‘Revoluciona i expressa amb la teva roba!’ amb The Broda’s, La Soll i Cartaes (12h)
 • Esmalt al foc sobre metall amb Esther Heras (Artfoc Joies) (17:30h)
 • Música d’arrel tradicional itinerant per a la Fira (18h)
 • Taller d’scrapbooking a càrrec de L’Esquirol (18h)
 • Presentació del nou calendari solidari del Grup Alba (18:15h)
 • Aquarel·la emocional amb Mònica Planas (Hakuna BCN) (19h)
 • Maridatge de cerveses Matoll amb torrons artesans Alemany (20h)

 

Diumenge 8

21a FIRA D’ARTISTES I ACTIVITATS TRADICIONALS: Art, disseny i artesania

D’11 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 de la nit

A l’Espai Fassina, Espai MerCAT i Plaça de les Nacions sense Estat

Organitza: Regidoria de Promoció Econòmica

 

Alguns dels tallers programats

 • Instal·lació familiar de dibuix i la pintura a càrrec de La Tribu Juganera (tot el dia)
 • Collage ecològic a càrrec de Sylvia Tuà, artista (12h)
 • Anem a la recerca del Tió amb Green Emotions al Parc de Sant Eloi (12h)
 • Taller d’art participatiu a càrrec de L’Esquirol (tarda)
 • Taller de dansa africana amb Saoka Kingolo (Kivu Colors d’Àfrica) (17:30h)
 • Decoració amb carabasses a càrrec de Campalegre (17:30h)
 • Taller de clauers i penjolls amb macramé a càrrec de Marta Zudaire (Refet BCN) (19h)

 

Dilluns 9

LA MARATÓ de TV3 contra les malalties minoritàries: Conferència

A les 8 del vespre, a la Biblioteca Comarcal (plaça de Sant Antoni)

Organitza: Agenta · Agrupació d’Entitats de Tàrrega

 

Dimarts 10

Òpera en pantalla gran: MANON LESCAUT de Puccini des de l’Scala de Milà

A 2/4 de 8 del vespre, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)

Organitza: Circuit Urgellenc

Direcció musical de Riccardo Chailly. Amb Maria José Siri, Massimo Cavalletti i Roberto Aronica. Nova temporada d’òpera en pantalla gran que impulsa Circuit Urgellenc amb el suport de la Regidoria de Cultura. Òperes de reconegut prestigi i molt apreciades pel gran públic. Manon Lescaut fou la tercera òpera composada per Puccini i la primera amb què assolí un gran èxit internacional. Preu: 7,50 euros (anticipada) · 9 euros (el mateix dia a les taquilles del cinema) · 7,50 euros (majors de 65 anys i família nombrosa)

 

Dimecres 11

Centenari de la Societat Ateneu: Xerrada i col·loqui

LA PREMSA LOCAL AVUI DIA. L’EXEMPLE DE NOVA TÀRREGA a càrrec de LOURDES CARDONA, directora del setmanari local

A les 8 del vespre, al Local de la Societat Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Societat Ateneu

 

Dijous 12

Presentació del llibre KEYWORDS, PARAULES PER A LA SUPERVIVÈNCIA

Col·lecció Natan (núm. 49) · Obra col·lectiva · Amb EVA POMARES, periodista, i JAUME BARRULL, narrador

A les 8 del vespre, a la Casa Consistorial (plaça Major)

Organitza: Regidoria de Cultura

La Regidoria de Cultura de Tàrrega i Trànsit Projectes posen en circulació el llibre KEYWORDS, PARAULES PER A LA SUPERVIVÈNCIA, editat dins la Col·lecció Natan que promou l’Ajuntament de Tàrrega. Es tracta d’una obra col·lectiva plena de paraules que ens importen i que gira entorn a l’afectació comunitària de cadascuna d’elles.

 

Dissabte 14

MARATÓ DE DONACIÓ DE SANG

De 10 del matí a 10 de la nit, al Casal Cívic (carrer de Salvador Espriu, 9)

Organitza: Banc de Sang i Teixits de Catalunya

Iniciativa solidària que s’amenitzarà amb la participació d’entitats culturals i socials del municipi.

 

Dissabte 14

Taller de creació d’imatges 3D: TRIDIMENSIONALIA

A les 10 del matí, a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (carrer de Les Sitges, 4)

Organitza: Arxiu Comarcal de l’Urgell

Saps com crear unes ulleres 3D? T’agradaria crear les teves fotografies o el teu àlbum familiar?

 

Dissabte 14

LA MARATÓ de TV3 en favor de la investigació contra les malalties minoritàries: Milla Solidària del CEACA (20 anys)

Sortida a 2/4 d’11 del matí, des de la plaça del Carme

Organitza: CEACA, Consell Esportiu de l’Urgell i Ajuntament de Tàrrega

 

Dissabte 14

LA MARATÓ de TV3 en favor de la investigació contra les malalties minoritàries: Espectacle de varietats locals, concert de la Coral FresCor amb cançons de La Marató i xocolatada popular (donatiu: 5 euros)

A les 6 de la tarda, al Local Social de Claravalls

Organitza: Associació de Dones La Ginesta de Claravalls

 

Diumenge 15

LA MARATÓ de TV3  en favor de la investigació contra les malalties minoritàries: Plató al Teatre Ateneu i activitats a la plaça del Carme

Totes les activitats, al Teatre Ateneu i la plaça del Carme

Organitza: La Marató, Agenta · Agrupació d’Entitats de Tàrrega i Ajuntament de Tàrrega

La Marató de TV3 del 2019 es dedica a la investigació per lluitar contra les malalties minoritàries. El programa solidari estrena enguany nou format i es descentralitzarà instal·lant quatre platós arreu de Catalunya. Representant les terres de Lleida, un dels platós tindrà la seu al Teatre Ateneu de Tàrrega (els altres punts seran Reus, Olot i el Poblenou de Barcelona). Les activitats a la capital de l’Urgell tindran com a presentadora la periodista Mònica Terribas i Núria Solé. L’actor Quim Masferrer farà de fil conductor entre les quatre seus i visitarà Tàrrega cap a 2/4 de 2 del migdia. Per la seva part, durant tota la jornada, AgEnTa (Agrupació d’Entitats de Tàrrega) organitzarà un conjunt d’activitats benèfiques que englobarà els esforços del teixit associatiu targarí.

 

Diumenge 15

Sessions de ball de diumenge amb el grup MEDITERRANEA

A les 7 de la tarda, a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat)

Organitza: Regidoria de Cultura

Preu: 5 euros

 

Dimarts 17

Presentació del llibre CAL TREPAT · LA MIRADA DELS FOTÒGRAFS

Col·lecció Claus Trepat (núm. 4) · Obra col·lectiva de fotografia · Amb EVA SÀEZ, periodista, i JAUME ESPINAGOSA, director dels Museus de Tàrrega

A les 8 del vespre, al Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Museu Trepat

Quart volum de la col·lecció Claus Trepat. En aquest llibre es recullen deu imatges de cadascun dels 23 fotògrafs d’arreu de Catalunya que hi col·laboren. Les fotografies han estat seleccionades pel propis autors, fruit de les seves visites a Cal Trepat, i cadascun hi ha posat la seva acurada tècnica i imaginació. El llibre constarà de 290 pàgines i 231 fotografia en blanc i negre i color.

 

Dijous 19

GalacticTast: Estrena d’STAR WARS · EL ASCENSO DE SKYWALKER

Projeccions a 2/4 de 8 del vespre i a 2/4 d’11 de la nit

A Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)

Organitza: Galacticat

Estrena internacional conjunta del film que tanca la darrera trilogia de la nissaga Star Wars. Un dels fenòmens cinematogràfics que arrossega milions de seguidors arreu del món. Amb sopar, premis, photocall i més sorpreses.

 

Divendres 20

Concert de Nadal dels alumnes de l’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA DE TÀRREGA (grups corals i instrumentals): NADALES AMB SWING

A les 8 del vespre, al Teatre Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Escola Municipal de Música de Tàrrega

Conjunts corals i orquestres de vent, corda i guitarres. Entrada gratuïta

 

Divendres 20

Cine Club La Lloca:

LA GRAN MENTIRA de Bill Condon (drama) · Estats Units · 2019

A les 10 de la nit, a Cinemes Majèstic (avinguda de Catalunya, 54)

Organitza: Cine Club La Lloca

Amb Helen Mirren i Ian McKellen. Un estafador professional coneix on-line una rica vídua. Mentre ella li va obrint el seu cor, l’home s’adona que se n’està enamorant, provocant que una estafa fàcil i senzilla esdevingui una de les situacions més complexes de la seva vida.

 

Dissabte 21

Sessió de L’HORA DEL CONTE amb LA TRIBU JUGANERA

A 2/4 de 12 del migdia, a la Biblioteca Comarcal (plaça de Sant Antoni)

Organitza: Biblioteca Comarcal de Tàrrega

 

Dissabte 21

Mercat de les Antiguitats i les Arts

Tota la tarda, al carrer del Carme

Organitza: Centre Cultural de Tàrrega

Parades amb tota mena d’articles relacionats amb el col·leccionisme antic: mobles, elements decoratius, monedes, segells, llibres, pel·lícules, pins, discos i plaques de cava.

 

Dissabte 21

Foment Tàrrega presenta la Festa del Tió de Guixanet

A les 6 de la tarda, a la plaça Major

Organitza: Foment Tàrrega

Al mateix temps el Pare Noel recorrerà els carrers comercials dalt d’un ‘segway’

 

Dissabte 21

Centenari de la Societat Ateneu: La Torronada del Centenari

A les 7 de la tarda, al Local de la Societat Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Societat Ateneu

 

Diumenge 22

Sessions de ball de diumenge amb el grup MIRADA

A les 7 de la tarda, a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat) 

Organitza: Regidoria de Cultura

Preu: 5 euros

 

Dilluns 23

Foment Tàrrega presenta la cercavila de nadales amb la XEMPT

A les 6 de la tarda, pels carrers comercials

Organitza: Foment Tàrrega

 

Dimecres 25

Teatre de Nadal: EXCUSES (comèdia) a càrrec del GRUP DE TEATRE BAT

Text de Joel Joan i Jordi Sánchez · Direcció de Joan Ribó

A les 10 de la nit, al Teatre Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Grup de Teatre BAT

Repartiment: Gerard Bargalló, Sonia Balcells, Eloi Rebolleda i Ramona Térmens. Aquesta és la història de quatre personatges (el Cristian, el Jesús, la Begoña i la Susana), de les seves pors i contradiccions, de com s’amaguen darrere de qualsevol excusa per no afrontar la realitat, de com els problemes creixen i quan es volen reconduir ja és massa tard. La Begoña ha organitzat un sopar romàntic per donar una sorpresa al Jesús, el seu marit. Però un amic d’aquest, el Cristian, es presenta inesperadament amb una gran notícia. Només hi ha un problema: el Jesús té pànic a qualsevol canvi, per petit que sigui. Aportació: 10 euros (Carnet Jove: 5 euros) · Venda anticipada a La Botiga del Museu, del 16 al 22 de desembre, i a les taquilles del Teatre Ateneu una hora abans de la representació.

 

Dijous 26

Teatre de Nadal: EXCUSES (comèdia) a càrrec del GRUP DE TEATRE BAT

Text de Joel Joan i Jordi Sánchez · Direcció de Joan Ribó

A les 7 de la tarda, al Teatre Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Grup de Teatre BAT

Aportació: 10 euros (Carnet Jove: 5 euros) · Venda anticipada a La Botiga del Museu, del 16 al 22 de desembre, i a les taquilles del Teatre Ateneu una hora abans de la representació.

 

Divendres 27

Inauguració del 34è PARC DE NADAL DE TÀRREGA: Tallers, atraccions, aventura, ludoteques, jocs i un munt de sorpreses · Inauguració oficial (6 tarda) amb l’espectacle UN XIC DE ROCK dels ROVELL D’OU

De les 4 de la tarda a les 8 del vespre, al Pavelló Municipal d’Esports i Parc Esportiu

Organitza: Regidoria de Cultura

Infants, joves i famílies trobaran al Parc de Nadal de Tàrrega múltiples propostes formatives i lúdiques, una llaminera alternativa per dinamitzar les estones de vacances de Nadal, del 27 de desembre al 4 de gener. Amb multitud de tallers, atraccions, ludoteques, inflables, llits elàstics, ponis, tirolina, circ, rocòdrom, tir amb arc, jocs virtuals i un circuit de karts, monocicles i patinets elèctrics. Cada tarda, a més, espectacles d’animació i més sorpreses. Preu: 4 euros (fins a 16 anys) · Abonament 3 dies: 10 euros · Abonament 7 dies: 20 euros · Adults gratuït · Venda anticipada d’abonaments a La Botiga del Museu · Carrer Major, 11

 

Dissabte 28

Carrusel de Nadal amb Foment Tàrrega, fins al 6 de gener 

En horari comercial, a la plaça del Carme

Organitza: Foment Tàrrega

 

Dissabte 28

Centenari de la Societat Ateneu: TÀRREGA D’ABANS I DESPRÉS II

Col·lecció fotogràfica de JOSEP MARIA MARTÍ CARNICER

A les 12 del migdia, al Local de la Societat Ateneu (plaça del Carme)

Organitza: Societat Ateneu

 

Dissabte 28

34è PARC DE NADAL DE TÀRREGA:

Tallers, atraccions, aventura, ludoteques, jocs i un munt de sorpreses

De les 4 de la tarda a les 8 del vespre, al Pavelló Municipal d’Esports i Parc Esportiu

Organitza: Regidoria de Cultura

 

Diumenge 29

34è PARC DE NADAL DE TÀRREGA:

Tallers, atraccions, aventura, ludoteques, jocs i un munt de sorpreses

De les 4 de la tarda a les 8 del vespre, al Pavelló Municipal d’Esports i Parc Esportiu

Organitza: Regidoria de Cultura

 

Diumenge 29

Sessions de ball de diumenge amb el grup AL&MA

A les 7 de la tarda, a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat) 

Organitza: Regidoria de Cultura Preu: 5 euros

 

Dilluns 30

34è PARC DE NADAL DE TÀRREGA:

Tallers, atraccions, aventura, ludoteques, jocs i un munt de sorpreses

De les 4 de la tarda a les 8 del vespre, al Pavelló Municipal d’Esports i Parc Esportiu

Organitza: Regidoria de Cultura

 

Dimarts 31

FESTA DE CAP D’ANY: Gran festa de benvinguda al 2020 amb sessió de DJ’s

A 2/4 d’1 de la nit, a l’Espai MerCAT (plaça de les Nacions sense Estat)

Organitza: Regidoria de Cultura

Gran festa a l’Espai Mercat per donar la benvinguda com cal al 2020, o sigui, amb la millor música d’avui i de sempre punxada per DJs de casa nostra. Entrada gratuïta.

 

Exposicions

ESCRIPTORS DE PEDRA I FERRO

COMPENDI D’AUTORS TARGARINS · 900 ANYS DE LITERATURA LOCAL

Fins al 6 de gener, a la Sala Marsà (carrer de La Vilanova)

Organitza: Regidoria de Cultura i Biblioteca Comarcal de Tàrrega

A mena de compendi històric, aquesta mostra de caire documental vol posar a l’abast de la ciutadania tota la literatura feta per targarins des del s. XII fins a l’actualitat. Això és, des de Pere Ferrer a Eloi Castelló. Un catàleg, en format premsa, recull també tota la informació.

 • Dijous i divendres, de 19 a 21 h.
 • Dissabte i diumenge, de 12 a 14 h i de 19 a 21 h.

 

CONFIGURACIONS: Pintures abstractes de FRANCESC RUFES

Fins al 20 de gener, al Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Museu Tàrrega Urgell

El reconegut pintor Francesc Rufes (Tàrrega, 1946) treu a la llum una faceta poc coneguda de la seva creació artística: les configuracions, una representació abstracta dels paisatges que ell també ha pintat emprant una tècnica figurativa. Són abstraccions plenes de color i contrastos, que obren una nova perspectiva en el seu univers pictòric i que ell mateix defineix com un viatge al seu interior més íntim. A l’exposició no faltaran els paisatges realistes que identifiquen la seva obra: camps a la primavera, boires, panoràmiques nevades,… junt amb un autoretrat de la seva època primerenca. També s’exhibeixen 8 gravats que certifiquen el seu domini de les formes abstractes.

 • De dilluns a divendres, de 12 a 14 h. · Dijous i divendres, de 19 a 21 h.
 • Dissabtes, d’11 a 14 h i de 19 a 21 h. · Diumenges, d’11 a 14 h.

 

ANTON SALA-CORNADÓ · UN CLAM DE LLIBERTAT

Del 5 de desembre al 12 de gener, a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell (c/Les Sitges, 4)

Organitza: Arxiu Comarcal de l’Urgell

L’exposició apropa al públic les diferents facetes i trajectòria del poeta Anton Sala-Cornadó (Tàrrega 1929 – Barcelona 2011). Fou un intel·lectual polifacètic que sobresortí com a escriptor, promotor cultural, pensador i maçó. Es donà a conèixer com a poeta en antologies col·lectives a principis dels anys 50. Té una dotzena de llibres de versos publicats, entre els quals destaquen Suite pirinenca (1972); Nadal, un crit cap a la llibertat (1978); o bé I finalment el silenci (1988) amb pròleg de Joaquim Molas. L’any 1998 publicà El rostre dins la Col·lecció Natan de l’Ajuntament de Tàrrega. Dos anys després, l’Institut d’Estudis Ilerdencs edità Obra poètica (1950-1999), aplegant versos ja publicats amb altres d’inèdits. El 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi.

 • De dilluns a divendres, d’11:30 a 14 h. i de 15:30 a 17 h.
 • Caps de setmana i festius, d’11:30 a 14 h. i de 17:30 a 20 h.

 

Sales Nobles de Cal Perelló (segles XVIII i XIX)

Mostra permanent del Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega

 • De dilluns a dimecres, de 10 a 14 h.
 • De dijous a diumenge, de 10 a 14 h. i de 19 a 21 h. (i també altres dies festius)

 

Tragèdia al Call – Tàrrega 1348 

Mostra permanent del Museu Tàrrega Urgell (carrer Major, 11)

Organitza: Museu Comarcal de l’Urgell – Tàrrega

Llegat històric del passat jueu de Tàrrega i significatives obres d’art medieval de temàtica religiosa. L’espai museogràfic se centra en l’avalot registrat l’any 1348 a la vila contra la comunitat hebrea.

 • De dilluns a dimecres, de 10 a 14 h.
 • De dijous a diumenge, de 10 a 14 h. i de 19 a 21 h. (i també altres festius)
 • Visita comentada el primer diumenge de mes a les 10:30 h. (cal reservar prèviament)

 

Museu de la Mecanització Agrària Cal Trepat

Mostra permanent · Avinguda de Josep Trepat Galceran, s/n

Testimoni valuós de la mecanització del camp durant el segle XX. Integrat dins el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya.

 

Cursos i altres activitats

Cursos per aprendre a ballar Lindy Hop

 • Els dijous, a les 8 del vespre (nivell principiants)
 • Els dijous, a les 9 del vespre (nivell intermig)
 • Els divendres, a les 9 del vespre (jam de swing oberta a tothom)

A la sala d’assaig de l’Ateneu

Organitza: SomSwing TRRG

Informació i inscripcions: somswingtrrg@gmail.com · Facebook: Somswing Trrg – lindy hop

 

Sessions de pilates, ioga, country i zumba al Talladell

 • Pilates: dilluns i dimecres, a les 9 del vespre, a l’Espai Molí
 • Ioga: dimarts, a 2/4 de 9 del vespre, a l’Espai Molí
 • Zumba: dijous, a 1/4 de 10 del vespre, a l’Espai Molí
 • Restauració: divendres, a 2/4 de 8 del vespre, al Local Social

Organitza: Associació Cultural La Madruganya

 

Tallers de pintura, cosidor i gimnàstica de manteniment al Talladell

Taller de pintura: dimarts, a les 5 de la tarda, al Local Social

Gimnàstica de manteniment: dimecres, a les 11 del matí, a l’Espai Molí

Taller de cosidor: dijous, a les 5 de la tarda, al Local Social

Gimnàstica de manteniment: divendres, a les 10 del matí, a l’Espai Molí

Organitza: Associació de Dones Verge del Pedregal – El Talladell

 

Curs de danses tradicionals i ball de bastons amb l’Esbart Albada

Els divendres, a 2/4 de 6 de la tarda, als baixos del Teatre Ateneu (a partir de 4 anys)

Organitza: Associació de Dones Verge del Pedregal – El Talladell

 

Sessions de ioga a Claravalls

Dissabtes a la tarda, al Local Social · Inscripcions al tel. 666 290 352 (Bet)

Organitza: Associació de Dones La Ginesta – Claravalls

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.