ROGER VILLARÓ “INAUGURA” LES JORNADES “A 4 MANS LLEIDA” DEL CARAVISTA RESTAURANT
El menú va combinar la cuina tradicional i l'alta gastronomia amb una barreja d'ingredients que afavoreix una singular varietat de sabors, colors i textures
El xef Roger Villaró va “inaugurar“ ahir dijous les 2es Jornades Gastronòmiques “A 4 Mans Lleida” amb un menú creatiu elaborat conjuntament amb el cuiner Mateu Blanch i que va tenir com a marc el Caravista Restaurant. El menú de degustació va comptar amb 25 participants i va combinar la cuina tradicional i l’alta gastronomia amb una barreja d’ingredients en una iniciativa destinada a afavorir la varietat de sabors, colors i textures.
Els duet va obrir el foc amb un aperitiu doble, un trifàsic amb una base d’herbes, vodka i tomàquet i una orelleta salada d’steak tàrtar (vedella i ostres), seguit d’un “Matrimoni de lioneses mar i muntanya” (la primera de botifarra negra i calamar amb alfàbrega i la segona de brandada de bacallà, poma i wasabi) i unes croquetes “Boccato di Cardinale” de plàncton, tonyina marinada i caviar de tòfona.
La sessió gastronòmica va proseguir amb una “Paella a la vista” (arròs amb gamba vermella, garoines i maionesa safrà) i un “Homo Sapiens 2.0” (tagliatta de vedella –entrecot laminat— amb la seva glassa, el moll de l’os i guarnició cavernícola a base de trossets de verdura, tot pensat per menjar amb les mans). Les postres van consistir en la creació “Perfum El Manicomio” (iogurt floral cítric, ceviche de mango i sorbet de violeta) i en un “Tsunami Dolç” de fantasies de xocolata, tot regat amb vins i caves Parxet.
Villaró és un cuiner nascut a Tàrrega que va ser un dels 5 finalistes al III Concurs Internacional de cuina creativa de la gamba roja de Dènia, i que va fonamentar la seva reputació com a xef als restaurants lleidatans Baba Room i El Cau de Sant Llorenç. Properament té previst el restaurant El Manicomio a la capital del Segrià.
Les jornades continuaran el dia 5 de març amb Lluís Bonillo, que gestiona actualment l’Aula Gastronòmica de Lleida; el 9 d’abril amb Xixo Castaño, xef del restaurant Malena (set anys consecutius amb una estrella Michelin), i el 16 d’abril amb la cuinera i professora de l’Escola d’Hostaleria Mercè Tomàs, que va regentar L’Estel de la Mercè entre 2004 i 2019.
Els sopars tenen lloc els dijous i van sempre precedits d’un show cooking consistent en l’elaboració in situ d’un còctel o snack d’aperitiu. A més, els xefs expliquen i preparen en directe cada plat del menú.
Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.