Passat, present i futur de la neurociència a debat el proper dimecres 11 de desembre, a les 19 h,  a CaixaForum Lleida.

El cervell des de Galè fins al segle XXI, títol de la tertúlia científica que serà protagonitzada per José Ramón Alonso Peña catedràtic de Biologia Cel·lular a la Universidad de Salamanca i  Carmen Agustin doctora en Neurociències per la Universitat de València i que tindrà lloc dimecres 11 de desembre, a les 19 h a CaixaForum Lleida.

El cervell des de Galè fins al segle XXI, títol de la tertúlia científica que serà protagonitzada per José Ramón Alonso Peña catedràtic de Biologia Cel·lular a la Universidad de Salamanca i  Carmen Agustin doctora en Neurociències per la Universitat de València i que tindrà lloc dimecres 11 de desembre, a les 19 h a CaixaForum Lleida.

Els científics faran un recorregut pels inicis de la neurociència, miraran de resoldre qüestions sobre el nostre cervell actual i el seu desenvolupament en l’Homo sapiens i plantejaran els  avenços que s’esperen en el futur en el camp de la neurociència.

Així mateix, abordaran la complexitat del  cervell i mostraran quins van ser els primers descobriments sobre el cervell? Galè, Ramón y Cajal, Levi-Montalcini… tot fent èmfasi en la  qüestió que tant les civilitzacions grega i romana com en el Renaixement  i en la Revolució Industrial, l’interès científic per aquest òrgan ha estat notable fins arribar als nostre dies on la ja consolidada neurociència tracta de comprendre com funciona el nostre cervell. 

La sessió serà conduïda per José Ramón Alonso Peña, catedràtic de Biologia Cel·lular a la Universidad de Salamanca i investigador principal de l’Instituto de Neurociencias de Castilla y León. Ha estat investigador postdoctoral i professor visitant a la Goethe-Universität Frankfurt am Main (Alemanya), la Christian-Albrechts-Universität zu Kiel (Alemanya), la University of California-Davis (EUA) i el Salk Institute (San Diego, EUA). Ha rebut nombrosos premis a la seva tasca científica, literària i divulgadora, entre els quals hi ha el Premi María de Maeztu de la Universidad de Salamanca a l’Excel·lència Científica. És autor de 163 publicacions en revistes indexades, com també de 49 llibres i 32 capítols de llibre en editorials nacionals i internacionals. 

I serà moderada per Carmen Agustín Pavón, doctora en Neurociències per la Universitat de València (2008, premi extraordinari de doctorat). Va fer una estada predoctoral a la Università di Roma La Sapienza (2006) i investigacions postdoctorals a la University of Cambridge (2009-2010), el Centre de Regulació Genòmica de Barcelona (2011-2013) i l’Imperial College London (2014). Des de l’octubre del 2016 és professora de la Universitat de València.

El cervell des de Galè fins al segle XX forma part del cicle de conferències Paraules de Ciència un cicle de tertúlies organitzat per la Fundació “la Caixa” i la Fundación José Manuel Lara en el que a través d’un format àgil i participatiu protagonitzat per científics i especialistes en divulgació científica analitzen diversos temes d’actualitat per tal d’entendre una mica millor el món. 

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.