NO ÉS FÀCIL TRENCAR LA “ROCA”

Escrit per Ventura Margó

0 35

Després de 40 anys de dictadura i 40 més d’una democràcia feta a la mida dels grans poders financers, no és estrany que comporti grans dificultats fer desaparèixer la roca política que, en el fons, la segona part estigui reflectida amb la primera, o sigui, les cúpules del govern i del poder judicial, encara mostren algunes facetes d’un passat carregat de foscor.

No obstant, gràcies a la valentia d’un grapat d’idealistes de les institucions judicials: jutges i fiscals que han iniciat el camí de no deixar impunes la quantitat de corrupcions que a diari surten a la llum pública, descobertes per un grup del periodisme progressista que no realitza l’autocensura imposada per una democràcia que no pare de falsejar les coses. Es tracta de quixots que no estan d’acord amb la política d’un govern a les ordres dels poders que no fan més que tergiversar la realitat.

Davant d’un sistema que disposa del poder econòmic i, per conseqüent, dels principals mitjans de difusió, la nova saba, que en aquests moments lluita per eliminar tanta desigualtat, no els és gent fàcil fer oposició a un règim que utilitza la pràctica de dividir per desorganitzar les formacions progressistes a les que intenten ofegar. D’aquí la necessitat d’entendre les dificultats dels dirigents que han emprès aquesta dura batalla disposats a constituir una societat amb menys desigualtat.

Els que estan per un vertader canvi, deuen d’entendre que en aquesta lluita s’hi han agregat gent de diferents pensaments que, com és normal, no sempre coincideixen en un tot, per consegüent és fa necessari comprensió i generositat a tantes dificultats que els dirigents de les formacions progressistes deuen de suportar per aconseguir la meta proposta. Cada trencament de l’esquerra és una victòria pels que no permeten cap mena de transformació progressista. Cada divisió de les forces que lluiten per una societat més justa, és un pas enrere que eclipsa part d’un treball ple de sacrificis.

Motiu pel qual, és deu de rebre amb satisfacció la aparició dels que, a partir del moment en que s’han adherit en aquesta feixuga lluita, tinguin tot el nostre recolzament i lluitin per sumar forces amb generositat en una candidatura unitària lo més amplia possible per aconseguir una victòria en les properes eleccions. Pas necessari per estar dintre de les administracions i demostrar que sí que és possible una política més social, més capacitada i més honesta de la que avui viu la nostra societat.    

Ventura Margó               

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.