Lleida reforça la seva capitalitat mundial en el sector agroalimentari acollint la XXV Gala de Lliurament dels Premis Porc d’Or

Peculo Agropecuaria del Isábena, de Capella (Osca), s’emporta el Porc d’Or amb Diamant

El paer en cap Fèlix Larrosa diu que amb actes com aquest queda palès la potència del sector porcí a la nostra economia

L’alcalde de Lleida lliura el premi especial a la màxima productivitat a la Granja Can Ballau, de Corts (Girona)

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha manifestat que actes com el lliurament dels Premis Porc reforcen la capitalitat de Lleida en el sector agroalimentari. “Avui és un dia important per la ciutat i també ho és per a mi com alcalde, en poder celebrar la XXV edició dels Premis Porc d’Or, perquè reforça de forma absoluta la capitalitat de Lleida en el sector agroalimentari. I és que el sector porcí és un dels primers sectors a contribuir en el producte interior brut de l’economia de la ciutat i del territori”.

L’alcalde de Lleida, que ha participat en l’acte de lliurament, acompanyant la consellera d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Jordà, i la directora general de Producciones y Mercados del Ministerio de Agricultura, Esperanza Orellana, ha dit que avui es visualitzava la importància de Lleida en aquest sector, “altament competitiu, molt intensiu en l’ús de la tecnologia i amb una projecció mundial. Per això, que els Porc d’Or vinguin a Lleida refermen aquesta capitalitat”, ha dit.

El Pavelló 4 de Fira de Lleida ha estat l’escenari del lliurament de la XXV edició dels premis Porc d’Or a l’excel·lència en la producció porcina, impulsats per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) amb 45 guardons i tres premis especials: Porc d’Or amb Diamant; Porc d’Or del MAPA a la sanitat, el benestar animal i medi ambient, i el Premi a la Màxima Productivitat Numèrica.

En els premis Porc d’Or competeixen les granges que remeten periòdicament les seves dades al sistema Banc de Dades de Referència del Porcí Español (BDporc) gestionat pel IRTA, atenent als criteris de nombre de garrins deslletats per truja de baixa, taxa de parts i productivitat numèrica.

El jurat dels premis Porc d’Or es va reunir el passat mes de juny a la seu del IRTA a Lleida per decidir les 120 nominacions i 45 premiats per cada categoria i per cada criteri, d’entre prop de 800 explotacions i més de 950.000 reproductores analitzades adherides al BDporc, sobre la base dels criteris reguladors i al reglament dels premis Porc d’Or.

No obstant, no ha estat fins a la gala d’aquesta nit que s’ha fet públic el veredicte del jurat, què ha concedit la màxima distinció, l’Especial Porc d’Or amb Diamant a Peculo Agropecuaria dels Isábena, de Capella (Osca), guardó que ha estat lliurat per la consellera Teresa Jordà.

El Premi Espacial Porc d’Or a Sanitat, Benestar Animal i Medi Ambient l’ha lliurat la directora general Esperanza Orellana a la Granja Sueiro, del grup Nudesa (Pontevedra).

L’alcalde de Lleida ha estat l’encarregat de lliurar el premi Especial Porc d’Or a la Màxima Productivitat Numèrica a la Granja Can Ballau, de Corts (Girona)

Per la seva part, Félix Hernàez, director general de Zoetis, multinacional que patrocina els premis des de la primera edició, ha lliurat a Daniel Pellicer, de Fuenterrobles (Terol) el premi a la innovació.

Noces de plata

Són ja 25 els anys des que l’IRTA va celebrar la primera edició dels premis Porc d’Or a l’excel·lència en la producció porcina. Des de llavors, centenars d’empreses i explotacions de porcí han estat reconegudes amb el lliurament d’aquests guardons per la seva professionalitat, esforç i extraordinària tasca.

Enguany, el gran esdeveniment anual del sector porcí espanyol ha tornat a Lleida, ciutat que ja l’ha acollit 14 edicions al llarg d’aquests 25 anys.

Els premis Porc d’Or han estat testimoni de la gran evolució que ha experimentat el sector porcí, a través de l’eina BDporc (Banc de Dades de Referència del Porcí Español), gestionada per l’IRTA i que suposa la base sobre la qual es fonamenten aquests guardons.

Aquesta nova edició dels premis Porc d’Or ha comptat amb la coorganització de la Paeria i Mercolleida, a més de tenir el suport de la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc) i de Zoetis, companyia capdavantera de salut animal, que acompanya als premis des dels seus inicis.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.