LA REVISTA CUINA LLIURA 706 €  AL BANC DELS ALIMENTS DE LLEIDA

El Sr. Postu, ambaixador de les jornades 'Cuina de l'Horta, Vins de Ponent', ha lliurat els diners recaptats pels onze restaurants de Lleida que oferien menús especials maridats amb vins dels cellers de la Ruta del Vi de Lleida.

El Sr. Postu, ambaixador de les jornades ‘Cuina de l’Horta, vins de Ponent’, ha lliurat  al Banc dels Aliments de Lleida 706 euros, recaptats gràcies a la solidaritat dels onze restaurants que han participat en la iniciativa. Es tracta d’un gest important per part dels restauradors per contribuir a la tasca que porta a terme aquesta fundació, que té com a objectiu col·laborar en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social a les comarques de Lleida, així com prevenir i fer front al malbaratament alimentari.

En aquestes jornades gastronòmiques, organitzades per la revista CUINA del 29 de setembre al 30 de novembre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida i de la Ruta del Vi de la DO Costers del Segre, s’han servit més de 300 menús. Una part de l’import de cada menú s’ha destinat al Banc dels Aliments de Lleida i, a canvi, el client ha rebut una Postu-xapa (I Love Allioli) com a gentilesa del Sr. Postu.

   El president del Banc dels Aliments de Lleida, Antonio Fo, ha agraït a l’organització de les jornades, a l’Ajuntament, a la DO Costers del Segre i a tots els restaurants participants aquest gest solidari que arriba en un moment molt necessari per a moltes famílies. Fo ha comentat que “des del Bancs dels Aliments hem contribuït en la mesura de les nostres possibilitats a fer difusió de les jornades i del producte de l’Horta i de proximitat, així com dels excel·lents vins de la DO Costers del Segre”.

De la seva banda, Paco Cerdà, regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria i president de Turisme de Lleida, ha destacat la “satisfacció per aquesta iniciativa turístico-gastronòmica que ha organitzat la revista CUINA de la mà de l’Ajuntament de Lleida i de la DO Costers del Segre, que ens ha regalat la millor cuina de tardor i ens ha portat un increment de visitants a la ciutat. Aquesta acció solidària cap al Banc dels Aliments és un model que hem de copiar en qualsevol esdeveniment que organitzem, per tal de donar el millor final a les propostes”, ha dit.

El Sr. Postu, ambaixador de les jornades, s’ha mostrat molt satisfet pel donatiu i per la col·laboració dels restaurants en aquesta iniciativa, “on s’han ajuntat aspectes molt macos: poder promocionar la cuina de l’Horta i els vins de la nostra terra i, a més a més, promoure una acció solidària per al Bancs dels Aliments, que fa una tasca encomiable”, ha explicat.

Finalment, Núria Balagué, en representació de la DO Costers del Segre, ha agraït la col·laboració de tothom i ha destacat “la importància d’accions solidàries d’aquest tipus, que són molt més que granets de sorra per al Banc dels Aliments. Són petites mostres que ens obren la porta a l’esperança”, ha assegurat.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, impulsada per la revista CUINA, ha estat promoure i reivindicar el producte de proximitat i posar en valor l’Horta de Lleida com el gran rebost que és, no només de les Terres de Lleida sinó de tot Catalunya; així com els vins del territori. Els restaurants participants (Aimia, Bar Tofol, Brasa d’Or, Caravista, Celler del Roser, Ferreruela, La Huerta, Manicomio, Petit Català, Pinot Gastrothèque i Saroa) han elaborat menús especials amb productes de l’Horta, maridats amb vins de la DO Costers del Segre, concretament de 21 cellers de la Lleida Wine Route.

Els cellers participants han col·laborat amb sortejos de menús, visites als cellers, tastos, lots d’ampolles de vi, experiències enològiques, etc. I, el proper dilluns 13 de desembre, es farà el sorteig del gran premi final entre tots els tiquets dels clients que vam consumir algun dels menús, consistent en un cap de setmana per a dues persones al conjunt rural de Cal Soldat, a Collmorter, al Pallars Jussà. El guanyador s’anunciarà a través del web i les xarxes socials de CUINA.

Cal dir que les jornades han tingut un ampli ressò no només a les xarxes socials sinó també en mitjans com SegreLa Mañana, Lleida.comDescobrir CatalunyaArrelsCUINA, etc. i nombrosos portals digitals.

Més informació de les jornades:

https://rutalleida.cuina.cat/

www.instagram.com/p/CUXtKHPo5Jo/ (vídeo).

Globallleida
Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.