La mostra “Presos polítics a l’Espanya contemporània” que va ser censurada a la fira Arco de Madrid s’ha inaugurat aquesta tarda al Museu de Lleida, amb una gran expectació.

Centenars de persones feien cua des de primera hora de la tarda davant el Museu de Lleida per veure en directe l'obra de Santiago Sierra, que porta com a títol Presos polítics a l'Espanya contemporània.

0 58

L’exposició polèmica s’ha inaugurat amb l’absència del seu autor, que ja va dir que volia allunyar-se del primer pla públic i deixar que el conjunt fotogràfic fes “el seu propi recorregut”.

AUTOR VÍDEO JAUMEDELLEIDA(33 MINUTS)
Qui sí que ha assistit ha estat el seu propietari, el promotor audiovisual Tatxo Benet, que la va adquirir per uns 80.000 euros abans de ser retirada. Benet ha celebrat que sigui el Museu de Lleida, d’on es van endur les 44 obres de Sixena, el primer lloc on es pugui visitar perquè “la gent de Lleida ho va viure com un atac, sentien que els havien pres alguna cosa i és una manera de donar-los alguna cosa a canvi”, ha dit.

L’obra es podrà visitar fins al 22 d’abril a la sala d’exposicions temporals i després s’exposarà al CCCB. Benet ha reconegut que ha rebut un allau d’oferiments per exposar l’obra d’arreu de Catalunya, d’altres llocs d’Espanya com a Madrid o al País Basc i fins i tot de l’estranger

L’obra de Santiago Sierra mostra les cares pixelades de diferents persones empresonades. Entre els rostres s’hi pot distingir el del vicepresident Oriol Junqueras i l’expresident de l’ANC Jordi Sànchez, a més dels joves d’Altasu o els titellaires de Madrid empresonats l’any 2016. Cada fotografia inclou una llegenda que explica cada cas, sense identificar-los en concret.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.