La Mobile Week Lleida clou tres dies d’activitats amb els premis de la Hackató

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet diu que la Covid ens ha fet descobrir la importància que la tecnologia té a les nostres vides

La creació d’una aplicació de mòbil d’una criptomoneda per promoure el comerç de proximitat és el projecte guanyador

La directora de l’EPS, Magda Valls, assenyala que la Mobile Week ha estat l’exemple d’un èxit col·lectiu

La tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, ha manifestat que “la Mobile Week Lleida ens ha permès, després de molt temps i a causa de la pandèmia, recuperar la il·lusió i fer-ho a través de la tecnologia, per posar-la al servei de la ciutat”.

La responsable de la Regidoria de Govern Obert i Qualitat Democràtica i Institucional ha fet aquestes afirmacions durant la cloenda de la Mobile Week, que ha tingut en el lliurament de premis de la Hackató el seu darrer acte. “Quan diem tecnologia, ens pot semblar que és una cosa llunyana per la majoria de les persones, però la Covid ens ha fet veure la importància que té a les nostres vides. No només la tecnologia visible, la que està a l’abast, sinó també aquella altra invisible, com els algoritmes, que no és tan tangible, però que ens ajuda a resoldre els problemes de la nostra vida”.

Jordina Freixanet ha destacat que la Mobile Week Lleida ha estat una oportunitat per apropar a tota la ciutadania no només la realitat, sinó també la reflexió sobre la innegable transformació digital que vivim. “La Mobile Week ens ha permès acostar la tecnologia a la ciutadania, i a gaudir d’activitats lúdiques com les desenvolupades en el Family Day”.

En l’acte de cloenda, que s’ha retransmès en streaming des de l’Escola Politècnica Superior del campus de Cappont, la directora del centre universitari, Magda Valls, ha assenyalat que la Mobile Week havia estat un exemple d’un èxit col·lectiu, perquè “ha aconseguit posar la tecnologia en el centre de la vida. Una tecnologia que ens està fent bellugar a tots i ens permet pensar i dissenyar com ha de ser la nostra vida el dia de demà”.

Els regidors Ignasi Amor i David Melé han assistit a l’acte de lliurament dels premis de la Hackató MobileHack, que ha estat atorgat a l’equip ‘Els Carabassons’, per la creació d’una aplicació de mòbil sobre una criptomònada amb la qual actuar en el comerç de Lleida.

El desenvolupament d’aquesta criptomònada, batejada com a ‘caragols’, pretén la promoció del comerç local amb avantatges per ambdues parts, ja que incorpora bonificacions i descomptes, alhora que planta cara a les grans marques que amenacen el comerç de proximitat.

La Hackató, una activitat proposada per LleidaHack, plantejava com a repte proposar un projecte per a millorar Lleida. Els participants, agrupats en equips de màxim 4 persones, han tingut 20 hores per desenvolupar el seu projecte, que ha estat exposat davant un jurat que ha escollit l’equip guanyador.

Tres dies d’activitats

La Mobile Week Lleida és un esdeveniment organitzat entorn del Mobile World Capital de Barcelona. Es tracta d’un seguit d’accions que durant 3 dies, s’han pensat i programat per apropar la tecnologia a la ciutadania.

Les activitats de la Mobile Week 2021 han estat coordinades per l’Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de la Universitat de Lleida, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida -PCiTAL, Diputació de Lleida, la Cambra de Comerç de Lleida, Associació d’Empreses de Tecnologies i Serveis de la Informació- AETI i i2CAT Àrea 5G Ponent.

El programa ha ofert activitats de diferents àmbits com ara una jornada sobre l’adquisició i ús de dades 3D en fructicultura de precisió, teletreball i ciberseguretat, tallers per a la digitalització del comerç de proximitat o una ponència sobre identitat i reputació digital, entre altres. A més, s’ha fet el family day, un neuroescalextric i la marató tecnològica hackaton, amb la que s’ha clos el Mobile Week Lleida.

La Mobile Week es realitza en 18 ciutats de Catalunya i va néixer amb l’objectiu d’oferir un espai en el qual poder participar activament dels canvis que porten les novetats tecnològiques. L’edició d’enguany ha intentat donar respostes sobre quines seran les habilitats digitals més demandades en el futur. Sobre com ha afectat la pandèmia a l’ús que fem de la tecnologia. I sobre el nivell de coneixement que té la ciutadania sobre la seguretat a internet.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.