La DOP Les Garrigues, un any més, participa a la Fira de l’Oli de Qualitat Verge Extra

Les 22 cooperatives inscrites en la DOP Les Garrigues van estar presents a l’estand de la Denominació d’Origen, amb les presentacions més representatives.

La Denominació d’Origen ha participat a la Fira de l’Oli de les Borges Blanques juntament amb 8 de les cooperatives certificades amb aquest segell de qualitat. En aquesta Fira la Denominació d’Origen hi participa des dels seus inicis.

Les 22 cooperatives inscrites en la DOP Les Garrigues van estar presents a l’estand de la Denominació d’Origen, amb les presentacions més representatives.

Les cooperatives que hi han estat presents amb estand propi són:

Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques
Cooperativa de Juncosa de les Garrigues
Cooperativa de Vinaixa
Cooperativa de l’Albi
Cooperativa d’El Soleràs
Molí d’Alcanó, del Grup Fruits de Ponent
Cooperativa de Cervià de les Garrigues
Cooperativa d’Arbeca

Aquest any, les cooperatives van rebre guardons importants tant per la seva trajectòria centenària com per la qualitat dels seus productes.

El president, Enric Dalmau, va ser entrevistat per diferents mitjans de comunicació com Ua1 Ràdio, Catalunya Ràdio, TV3, Radio Nacional, Lleida TV i diari Segre, fent incís, entre altres temes, en la necessitat que arribi el reg de suport a tot el territori.

L’agermanament de la DOP Les Garrigues (el d’enguany és el 16è que se celebra en el marc d’aquesta Fira),  es va celebrar amb el Departament de Tecnologia dels Aliments de la Universitat de Lleida. Presidit per Enric Dalmau juntament amb els membres del Consell Regulador, l’acte va comptar amb la presència d’Immaculada Viñas, directora del Departament de Tecnologia d’Aliments, la doctora Mª Paz Romero i el doctor Jordi Graell.

Amb l’ànim de transmetre els beneficis de l’oli verge extra per la salut i en l’ús per fregir els aliments, la Denominació d’Origen, va organitzar la conferència sobre oli verge extra i salut, “Oli d’oliva verge extra: que vagi de gust i de salut” dirigida per la Dra. Antonieta Barahona, metgessa especialista en nutrició, acte organitzat en col·laboració amb el Tercer Congrés Català de Cuina (UdL),

Diverses autoritats van ser rebudes pel president i consell regulador, la presidenta de la Diputació de Lleida, qui va inaugurar la Fira; el president de la Generalitat i la consellera de Cultura; el vicepresident del govern, i el diputat Joan Tardà, i altres personalitats, com l’advocat Jaume Alonso-Cuevillas, els cuiners Carles Gaig i els germans Torres, i sor Lucía Caram.

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.