La consellera Teresa Jordà inaugura la 24a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials

El certamen se celebra aquest cap de setmana amb més d’un centenar d’expositors i unes bones previsions de venda d’oli.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, Teresa Jordà, ha presidit aquest dissabte la inauguració de la 24a edició de la Fira de l’Oli Verd de Maials.

Jordà ha estat acompanyada per l’alcalde de Maials, David Masot, i el president de la Cooperativa del Camp Foment Maialenc, Francesc Teixidó, i he efectuat un recorregut pel recinte firant durant el qual ha pogut conèixer de primera mà totes les activitats que presenta el certamen, com ara jornades tècniques, tasts d’oli i xerrades, sense oblidar el més d’un centenar d’expositors que s’hi apleguen i les visites guiades a la Vila Closa. Tot plegat amb unes bones previsions en les xifres de venda d’oli.

Pel que fa a les jornades tècniques, la primera d’avui està dedicada a ‘Projectes de futur en l’olivera a la finca experimental de la Diputació Lleida a Maials’, i va a càrrec de Xavier Vallverdú (IRTA) i Miquel Pascual (UdL). Més tard tindrà lloc la jornada PATT ‘L’estratègia de màrqueting en el món de l’oli. Costos de producció d’olives’, a càrrec de José Luis Cunillera Sánchez, soci director de l’Agència OM; Víctor Sas Lamora, enginyer agrònom i tècnic de la Comunitat de Regants Garrigues Sud i la col·laboració de l’Escola Agrària de les Borges Blanques. Demà diumenge es farà la jornada tècnica ‘Gastronomia i tast d’oli d’oliva verge extra’, un tast guiat a càrrec de Pilar Pardell Pons, membre del Panell de Tast Oficial d’Olis Verges d’Oliva de Catalunya.

Els tallers de degustació d’oli i els tastos de cervesa artesana també compartiran cartell amb la presentació del llibre ‘Neures de pa sucat amb oli’, a càrrec de Pepita Sopeña i Feu, i també hi haurà teatre i la xerrada ‘Com digitalitzar el negoci i com posar botiga online’, a càrrec de Misoluzion, amb Manuel Pellisé.

 

Per aquesta tarda també està prevista la investidura com a Amic de l’Oli del gerent d’Agustí Mestre, Jordi Mestre, la família del qual és originària de Maials. A més, durant els dos dies de la fira, que serà clausurada demà pel vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, els assistents al certamen podran gaudir dels bombons que s’han elaborat amb cremós d’oli i pa d’oli, amb l’oli Baró de Maials.

 

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.