La Boscana* acosta la fruita de Lleida a Madrid Fusión 2023

Joel Castanyé, xef del restaurant La Boscana * de Bellvís – Pla d'Urgell (Lleida) va fer un showcooking, a la jornada dedicada al Pastry, per acostar una proposta de territori amb la fruita de Lleida com a protagonista

Madrid, 26 de gener de 2023 – Un dels regals de la natura, la fruita, va estar present ahir a la jornada dedicada al Pastry de la XXI edició de Madrid Fusión, de la mà del xef lleidatà Joel Castanyé i el seu restaurant La Boscana*.

El cuiner va destacar el valor de la fruita com a fil conductor de les seves postres.

A través d’un showcooking i sota el títol, Seqüències de fruites de Lleida, Joel va parlar de la fruita com a fil conductor de les seves postres, amb exemples com el de la seqüència de l’ametlla o de les fruites d’os, entre d’altres. Així, va explicar els diferents estats de maduració, la dissecció de la fruita i la seva morfologia, la família a la qual pertany i també, el discurs de merma zero. Amb l’aplicació de les tècniques i els processos culinaris corresponents, en va mostrar el resultat final amb les postres.

Aquesta tasca d’anàlisis, investigació i desenvolupament entorn del paisatge de Lleida, es plasma en el Projecte Fruita, que el xef ha desenvolupat conjuntament amb enginyers agrònoms i investigadors com el Dr. Ignasi Iglesias i la Dra. Maria Angeles Chiriboga (responsable de sala de La Boscana), tècnics i productors, i té com a finalitat impulsar el sector agroalimentari entorn del producte principal de Lleida a més a més de destacar el seu valor.

Joel Castanyé pretén convertir el seu projecte en un projecte de territori i col·locar el paisatge que el rodeja en el centre de la seva proposta gastronòmica tant en el món del dolç com en el del salat.

El restaurant La Boscana* es troba a Bellvís Pla d’Urgell, a 20 km de Lleida. Un espai natural de 60.000 m² de jardins, boscos i arbres fruiters. El xef és l’artífex d’un projecte que va molt més enllà d’un restaurant gastronòmic: és una manera de viure i «un somni» de només 8 taules, amb el que l’any 2016, va aconseguir una estrella Michelin.

Procedent d’una família que s’ha dedicat sempre a la restauració de Lleida (regenten el Resquitx de Mollerussa), Joel Castanyé desprèn en cadascun dels plats que ofereix (des del seu restaurant envidrat amb vista als seus jardins), una sensibilitat especial pel paisatge de la seva terra, que aplica amb afinada tècnica en cadascuna de les seves creacions.

 

Deixa una resposta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.


Totlleida t'informa que les dades de caràcter personal que ens proporcions omplint el present formulari seran tractades per Eral 10, S.L. (Totlleida) com a responsable d'aquesta web. La finalitat de la recollida i tractament de les dades personals que et sol·licitem és per gestionar els comentaris que realitzes en aquest bloc. Legitimació: Consentiment de l'interessat. • Com a usuari i interessat t'informo que les dades que em facilites estaran ubicats en els servidors de Siteground (proveïdor de hosting de Totlleida) dins de la UE. Veure política de privacitat de Siteground. (Https://www.siteground.es/privacidad.htm). El fet que no introdueixis les dades de caràcter personal que apareixen al formulari com a obligatoris podrà tenir com a conseqüència que no atendre pugui la teva sol·licitud. Podràs exercir els teus drets d'accés, rectificació, limitació i suprimir les dades en totlleida@totlleida.cat así com el dret a presentar una reclamació davant d'una autoritat de control. Pots consultar la informació addicional i detallada sobre Protecció de Dades a la pàgina web: https://totlleida.cat/politica-de-privacitat / , així com consultar la meva política de privacitat.